Το χειμώνα λίγο πολύ περιοριζόμαστε στις δραστηριότητες που κάνουμε με τα παιδιά μας, σε πιο ‘κλειστά ‘ μέρη , όπως ένας παιδότοπος ας πούμε!

Εμείς αν και δεν τους προτιμούμε, όσο την φύση και το έξω, έχουμε ανακαλύψει κάποιους οι οποίοι είναι διαφορετικοί από τα κλασσικά φουσκωτά παιχνίδια και αξίζουν μια επίσκεψη !

ΠΑΙΔΟΤ(Ρ)ΟΠΟΣ (Λεωφόρος Καλαμακίου 97, Άλιμος. )

Ένας διαδραστικός παιδότοπος, που πολύ έξυπνα ονομάζεται ΠΑΙΔΟΤ(Ρ)ΟΠΟς! Ένας χώρος φτιαγμένος με πολύ αγάπη για τα παιδιά, που τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν πολλές και διαφορετικές δράσεις. Χορός, μουσικοκινητική, θέατρο είναι μερικά από τα προγράμματα του εν λόγω παιδότοπου. Οι μαμάδες μπορούνε και εκείνες, ενώ τα παιδιά τους παίζουν, να κάνουν γιόγκα να πιούν ένα καφέ, καθώς το προσωπικό του παιδότοπου αναλαμβάνει την φύλαξη των παιδιών. Για όσες δεν θέλουν να χάνουν από τα μάτια τους τα μικρά τους, υπάρχεί  ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τραπεζάκια έξω απ’ τον παιδότοπο ώστε να έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά. 

ΚΑΔΟ ΠΑΡΑΝΤΙΣΟ !  (Εριγόνης 3, Κάτω Πετράλωνα.)

Ένας  φανταστικος χώρος με upcycled παιχνίδια, αφιερωμένος στην δημιουργική εκπαίδευση! Πρόκειται για έναν χώρο, που φιλοξενεί παιδιά μικρά και μεγάλα, προκειμένου να παίξου και να απασχοληθούν δημιουργικά. Ακόμα  τους μαθαίνουν οι υπεύθυνοι του χώρου  τεχνικές κατασκευής upcycled παιχνιδιών και χρηστικών αντικειμένων. Ο χώρος του ΚΑΔΟ ΠΑΡΑΝΤΙΣΟ κατασκευάστηκε κατά 90% από φύρα. Στον χώρο λαμβάνουν μέρος μια σειρά εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης όπου η γνώση προκύπτει πάντα μέσα από την χαρά του παιχνιδιού. Τα προγράμματα που μπορεί να ακολουθήσει το παιδί σας παίζοντας κ δημιουργώντας είναι:

  • κατασκευές παιχνιδιών
  • εικαστικό παιχνίδι
  • μουσικοκινητική αγωγή
  • θεατρικό παιχνίδι
  • παιχνίδια με πειράματα

PLANET PHYSICS (Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια,)

Ένας φανταστικός διαδραστικός πολυχώρος για  παιδιά που θα τα ξετρελάνει! Ένας «έπιστημονικός» παιδότοπος με πολλά και διαφορετικά πράγματα για να κάνει ένα παιδί!

Διαδραστικά εκθέματα, πειράματα και μαθηματικά είναι λίγα από τα προγράμματα του χώρου.

Στον 1 οόροφο μπορείτε να βρέιτε δημιουργική απασχόληση με απλά υλικά χειροτεχνίας, ζωγραφική και διαγωνισμούς παζλ και παιχνίδια. Στον 2ο όροφο οι δράσεις  απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά έως 8 ετών. Στο χώρο αυτό ψυχαγωγούνται, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν έναν  καφέ στο Planet Café και έτσι όλη η οικογένεια μένει ευχαριστημένη!


Fairytale Family (Κορυτσάς 3, Γλυκά Νερά.)

Ένας παραμυθένιος χώρος με πολύ φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα. Τα παιδιά απασχολούνται σε ξεχωριστό χώρο, όπου θα βρείτε παιχνίδια για κάθε ηλικία (Playmobil, Lego, Fisher-Price, Elc και Playskool), κονσόλα Wii, επιτραπέζια, αλλά και γωνιά δημιουργικής απασχόλησης, ενώ οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ και τα σνακ τους παραδίπλα, έχοντας απόλυτη οπτική επαφή.

Το μοντέρνο καφέ – μπαρ ενσωματώνει το παιδικό στοιχείο του χώρου χωρίς να χάνει την ιδιότητά του και γι’ αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε γονείς, αλλά και σε όλες τις παρέες και ηλικίες…

Θα επανέλθω και με παρόμοιους παιδότοπους από άλλα μέρη της Ελλάδας!

Καλή διασκέδαση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here