Παρανυχίδες

Κορίτσια των Quick Beauty Tips καλή σας μέρα! Μετά από ένα πολύ μικρό διάστημα απουσίας είμαι και πάλι κοντά σας!!!! Πριν ξεκινήσω το θέμα μου για σήμερα, θα ΄θελα να σας ευχαριστήσω πολύ για τα μηνύματά σας και σας υπόσχομαι ότι σε επόμενα άρθρα μου θα μιλήσουμε για όλα τα θέματα που μου προτείνατε!!!! Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για ένα οδυνηρό και συνάμα εκνευριστικό  πράγμα…. τις παρανυχίδες.

Τι είναι οι παρανυχίδες:

Παρανυχίδες είναι αυτά τα αντιαισθητικά πετσάκια  που φυτρώνουν γύρω από  τα νύχια μας. Συχνά Το δέρμα γύρω απ’ τα νύχια είναι κόκκινο, πρησμένο  και μας πονά. Αν πιαστούν στα ρούχα πονάνε άσχημα και μπορεί να φτάσουν στο σημείο να ματώσουν. Μια πολύ άσχημη συνήθεια, που έχουν αρκετοί από εμάς είναι να τις κόβουμε με τα δόντια. αυτό όμως είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε  γιατί με τον τρόπο αυτό  δεν θα βγάλουμε μόνο την παρανυχίδα, αλλά περισσότερο δέρμα με αποτέλεσμα να πληγώσουμε τα δάχτυλά μας!

Πως προκαλούνται!

  • Ο ξηρός καιρός: Ο χειμώνας είναι η εποχή τους. Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα νύχια ξηραίνεται και σπάει εύκολα. Έτσι κάνουν την εμφάνιση τους.
  • Το άλλο άκρο είναι η υγρασία: Όταν τα χέρια είναι εκτεθειμένα στο νερό για πολύ ώρα η σε χημικά π.χ καθαριστικά καθώς κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού.
  • Το λάθος κόψιμο των νυχιών και οι ερεθισμοί προκαλούν επίσης την εμφάνιση των παρανυχίδων.
  •  Και τέλος, όταν τρώμε τα νύχια μας και τα κόβουμε πολύ χαμηλά! 

Τρόποι Αντιμετώπισης!

 Όταν βρεθεί  η αιτία, λένε, τότε η αντιμετώπιση είναι απλή υπόθεση!!!

Ένας πολύ καλός τρόπος είναι ο προφανής. Να πάμε δηλαδή σε μια ειδικό και να τις ξεφορτωθούμε!!! Όμως επειδή η στήλη μας είναι υπέρ των φυσικών τρόπων περιποίησης θα

  • Τους χειμερινούς μήνες, που τα χέρια μας ξηραίνονται εύκολα εμείς καλούμαστε να τα κρατάμε ενυδατωμένα. Με αλόη ή λεμόνι και ελαιόλαδο μαζί!!!
  •  Όταν κάνουμε δουλειές, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο μας, καλό είναι να φοράμε πάντα γάντια.                      

Πως να τις ξεφορτωθείτε:

  •   Βουτήξτε το δάχτυλο με την παρανυχίδα για 5 λεπτά σε χλιαρό νεράκι, ώσπου να μαλακώσει το δέρμα.                     
  • Καθαρίστε το νύχι με αντιβακτηριακό σαπούνι για να αποφύγετε την μόλυνση.
  • Κόψτε την παρανυχίδα  στην βάση της. Μην την τραβήξτε!!!!
  • Βάλτε βαζελίνη στο σημείο αυτό και τυλίξτε το με ένα τραβμαπλάστ.

Με αυτή την τεχνική θα ξεφορτωθείτε τις παρανυχίδες χωρίς πόνο και χωρίς μόλυνση. Το κλειδί όπως πάντα είναι η πρόληψη!!!

Αυτά για σήμερα κορίτσια των φυσικών μυστικών ομορφιάς!!! Θα επανέλθουμε την επόμενη φορά με ακόμα ένα ενδιαφέρον θέμα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here