σκύλος

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι το “Σ’αγαπώ” στα “σκυλικά”; Αν έχεις σκύλο, σίγουρα η απάντηση είναι “ναι”. Η αλήθεια είναι ότι με το να βλέπεις τον σκύλο σου να έρχεται καταπάνω σου κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι ή να έρχεται από μόνος του στην αγκαλιά σου (σε αυτό το σημείο επιτρέπεται να λιώσεις) καταλαβαίνεις ότι τρέφει δυνατά συναισθήματα για σένα. Και το θεωρούμε δεδομένο. Έχεις ακούσει ποτέ για σκύλο που δεν αγαπάει το αφεντικό του; Όχι! Ωστόσο, πέρα από τους πρόδηλους τρόπους να σου δείχνει την αγάπη του ένας σκύλος, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που είναι λίγο πιο δύσκολο να καταλάβεις.

Γι΄αυτό έψαξα και βρήκα 5 τρόπους με τους οποίους ο σκύλος σου σού λέει “Σ’αγαπώ”:

  • Οπτική επαφή

Η παρατεταμένη οπτική επαφή με τον σκύλο σου είναι ένας τρόπος να σου δείξει την αγάπη του. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως με την οπτική επαφή παράγεται τόσο στους σκύλους όσο και στους ανθρώπους, ωκυτοκίνη, γνωστή, επίσης, και ως ορμόνη της αγάπης! Δεν είναι ρομαντικό; Τελικά, μήπως είναι ο σκύλος σου το άλλο σου μισό;

  • Στηρίζεται πάνω σου

Κυριολεκτικά! Όταν ο σκύλος σου στηρίζεται πάνω σου, συνήθως στα πόδια ή στον θώρακα, είναι σημάδι αγάπης και εμπιστοσύνης. Ειδικά όταν έχει γυρισμένη την πλάτη του σε σένα, σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται τυφλά. Εκεί που θα ορκιζόσουν πως σήμαινε ότι απλά κοιτάει την βολή του χωρίς να ενδιαφερέται αν βολεύεσαι εσύ, αλλά τελικά είναι το ακριβώς αντίθετο.

  • Σήκωμα φρυδιού

Είναι ένας τρόπος να σου δείξει πόσο πολύ χαίρεται που γύρισες σπίτι. Σε ένα πείραμα που διεξήχθη στην Ιαπωνία, έδειχναν στους σκύλους τους γονείς του, έναν άγνωστο, ένα παιχνίδι τους και ένα αντικείμενο που δεν τους άρεσε. Στην θέαση των γονιών τους, λοιπόν, παρατηρήθηκε ότι σήκωναν τα φρύδια τους, ειδικά το αριστερό. Ενώ στην θέαση των αγνώστων, καταγράφτηκαν πολύ λιγότερες εκφράσεις προσώπου.

  • Πηδούν πάνω σου

Αν και ενοχλητική συμπεριφορά που οι περισσότεροι σκυλογονείς δεν επιτρέπουν, ειδικά όταν έχεις έναν σκύλο 30 κιλά που νομίζει ότι είναι μόλις 5 (ναι, μιλάω εκ πείρας). Παρόλα ταύτα, οι σκύλοι πηδούν πάνω σε ανθρώπους που συμπαθούν και μόνο και γι’αυτό τον λόγο θεωρείται μια πράξη που φανερώνει στοργή και αγάπη κι ας σου καταστρέφουν όλα τα πουλόβερ με τα νύχια τους. Η κίνηση μετράει!

  • Φεύγεις και δεν σου δίνουν σημασία

Κι όμως! Σημαίνει ότι σ’αγαπούν. Όταν κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι μου, ο σκύλος μου δεν μου έδινε καμιά σημασία και ως κανονικός και καθημερινός άνθρωπος ρώτησα την google γιατί συμβαίνει αυτό. Προς μεγάλη μου έκπληξη και ενώ περίμενα να βρω κάποια απάντηση του στυλ “Ο σκύλος δεν σε συμπαθεί” ανακάλυψα ότι είναι κι αυτός ένας τρόπος να σου δείξουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη που σου έχουν, αφού θεωρούν πως θα επιστρέψεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να βρω κι άλλους τρόπους εκδήλωσης αγάπης για να τους μοιραστώ μαζί σας.

Αναγνώρισες κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές στον δικό σου σκύλο; Θα ήθελα πολύ να μάθω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here