Ποιος μπορεί να ξεχάσει την θρυλική σκηνή στο Breakfast at Tiffany’s όπου η Audrey χαζεύει την βιτρίνα του Tiffany’s με ένα κρουασάν στο χέρι και απίστευτη χάρη και κομψότητα σε μια τόσο συνηθισμένη κίνηση. Αν αυτό δεν δείχνει ότι η χάρη και η κομψότητα υπάρχει παντού, δεν ξέρω τι μπορεί να το κάνει. Η Audrey Hepburn υπήρξε μια πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, βραβευμένη ουκ ολίγες φορές, ωστόσο διακρίθηκε και για το φιλανθρωπικό της έργο. Αποτελεί, δικαίως, πρότυπο για πολλά μικρά και μεγάλα κορίτσια και σίγουρα υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό.Από το στυλ και την ομορφιά μέχρι την ευφυΐα και την ταπεινότητά της, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι έχεις πολλά να μάθεις από την Audrey!

 

  • »Πιστεύω πως τα χαρούμενα κορίτσια είναι τα ομορφότερα.»

Ναι, θα σκεφτείς ότι είναι εύκολο να το λέει αυτό μια γυναίκα τόσο όμορφη όσο η Audrey αλλά θα συμφωνήσεις στο ότι έχει απόλυτο δίκιο. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η ευτυχία αντανακλάται στο πρόσωπό μας. Από τότε η κοινωνία προσπαθούσε να πλασάρει συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς και αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Αλλά δεν υπάρχει copy-paste στην πραγματική ζωή και ευτυχώς γιατί τότε θα ήταν όλα πολύ βαρετά.

  • »Υπήρξα τυχερή. Οι ευκαιρίες δεν έρχονται συχνά. Έτσι, όταν έρχονται, πρέπει να τις αρπάζετε.»

Όλοι μας έχουμε φοβηθεί, κάποια στιγμή, να δοκιμάσουμε κάτι, φοβούμενοι την αποτυχία. Η Audrey, όμως, έρχεται να σου θυμίσει ότι οι ευκαιρίες δεν είναι συχνές και πρέπει όταν σου έρχονται να τις εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Ακόμα κι αν αποτύχεις, ξεκίνα από την αρχή. Είναι καλύτερο από το να μην προσπαθείς καθόλου.

  •  »Μια ποιοτική εκπαίδευση έχει την δύναμη να   μεταμορφώσει μια κοινωνία σε μια μόνο γενιά»

Και όντως το είδαμε να συμβαίνει. Η Audrey Hepburn γεννήθηκε την εποχή κατά την οποία οι γυναίκες άρχισαν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Από μια εποχή, λοιπόν, στην οποία η γυναίκα είχε μετρημένα δικαιώματα έως και καθόλου και η εκπαίδευση δεν ήταν μέσα σε αυτά, φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει απόλυτη ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα και η γυναίκα να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με έναν άντρα. Ποια γυναίκα παλιότερης εποχής θα μπορούσε να πιστέψει ότι αργότερα οι γυναίκες θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά, δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία;

 

  • »Υπάρχει μια ηθική υποχρέωση ότι όσοι έχουν πρέπει να δώσουν σε αυτούς που δεν έχουν.»

Η Audrey μίλησε και για την αδικία που υπάρχει στον κόσμο και δήλωσε την υποχρέωση όλων να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Αν και είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, σίγουρα, αυτός ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν ήταν μόνο αυτό αλλά γινόταν και πράξη.

  • »Αύριο είναι μια άλλη μέρα»
Audrey HepburnΤο λέμε συχνά αλλά πόσες φορές το εννοούμε; Ό,τι κι αν έγινε σήμερα, ξέχνα το γιατί αύριο είναι μια άλλη μέρα. Είναι μια καινούρια σελίδα της ζωής σου που περιμένει να γραφτεί. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Οπότε μην ασχολείσαι με αυτό. Κοίτα το αύριο!
 
Η Audrey Hepburn υπήρξε μια πανέμορφη γυναίκα, από τις πιο όμορφες του κόσμου, αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Δεν φοβήθηκε ποτέ να πει την άποψή της και αυτός είναι ο λόγος που δεν την έχει ξεχάσει κανείς 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική ομορφιά δεν ξεθωριάζει ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here