A Woman's Life - 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο!

Σίγουρα όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λέει ότι δεν του φτάνει ο χρόνος γενικά! Ότι έχει ένα σωρό διάφορα να κάνει και πόσο πολύ τρέχει και δεν φτάνει. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερες υποχρεώσεις από κάποιους άλλους και σίγουρα δεν έχουν όλες την ίδια βαρύτητα. Ούτε η καθημερινότητα είναι ίδια για τον ίδιο άνθρωπο. Πόσο μάλλον, αν αρχίσει να συγκρίνει τον δικό του χρόνο, με αυτόν κάποιου άλλου. Άσκοπο εντελώς.

Οργανώσου

Η καθημερινότητά μας χρειάζεται οργάνωση, όσο πεζό ή κουραστικό και αν ακούγεται. Για όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα, σίγουρα προλαβαίνουν να κάνουν πολλά μέσα στη μέρα τους ή ακόμα και μέσα στη νύχτα τους. Ακόμη και αν κάποιες φορές το πρόγραμμα δεν βγαίνει ακριβώς, υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, έχουν καταφέρει οι άνθρωποι αυτοί, να ολοκληρώσουν τουλάχιστον το 80% των υποχρεώσεων ή δραστηριοτήτων τους. Μεγάλο ποσοστό. Μεγάλη ικανοποίηση.

Υπάρχουν όμως και πολλές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματικά είναι μεγάλη σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Αν μάλιστα δεν έχεις θέσει ένα χρονικό περιθώριο για αυτές τις δραστηριότητες, μέσα στο οποίο θα πρέπει να σταματάνε οριστικά αυτές, έχεις χάσει το παιχνίδι. Βρίσκεσαι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αγχωμένος. Όλα έχουν εκτροχιαστεί και αρχίζεις να ψάχνεις για δικαιολογίες. Φυσικά και είσαι εκτός χρονοδιαγράμματος. Φυσικά και έχουν μείνει σημαντικά πράγματα πίσω. Φυσικά τρέχεις και δεν φτάνεις. Φυσικά και στο τέλος δεν έχεις κουράγιο για τίποτα.

Τη λύση την είπαμε πιο πάνω. Βάλε πρόγραμμα. Οργάνωσε το χρόνο σου. Ακολούθησε το στο μεγαλύτερο μέρος του. Θα σωθείς!

8 κλέφτες χρόνου και ενέργειας

Πάμε να δούμε εδώ 8 πράγματα που πραγματικά είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Σίγουρα είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά θα μείνουμε στα βασικά.

1. Μπροστά στην οθόνη

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Ακριβώς! Το να παρακολουθείς τηλεόραση ή το να χάνεσαι στα social media. Εν έτη 2019, η τηλεόραση είναι ίσως το πιο καταστροφικό και συνάμα ανούσιο πράγμα που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Το να χάνεις το χρόνο σου μπροστά από μια οθόνη, όπου κάποιοι έχουν αποφασίσει να σε αποβλακώσουν, λίγο έως πολύ περισσότερο από ότι ήδη είσαι αποβλακωμένος, είναι καταστροφή. Το ίδιο ισχύει βέβαια και με το να περνάς το χρόνο σου γενικά μπροστά από μια οθόνη, χωρίς χρόνο ελεγχόμενο. Ωραίο και χρήσιμο το να ενημερώνεσαι, να εκπαιδεύεσαι και γιατί όχι, να διασκεδάζεις στο διαδίκτυο. Σε χρόνο συγκεκριμένο όμως. Μην χάνεσαι. Μάθε να αποσυνδέεσαι και κυνήγα λίγο τη δράση στην πραγματική ζωή. Σε περιμένουν πολλά εκεί έξω.

2. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Το να παραπονιέσαι διαρκώς για κάτι. Έχεις σκεφτεί πόσο χρόνο αφήνεις να περάσει ανεκμετάλλευτος από την καθημερινότητά σου, με το να γκρινιάζεις διαρκώς για κάτι; Εκτός του ότι κάτι τέτοιο σε τυφλώνει εντελώς και δεν σου επιτρέπει να δεις τα όμορφα γύρω σου, σε στραγγίζει τόσο πολύ ενεργειακά, που στο τέλος είσαι πραγματικά ράκος. Άντε να βρεις το κουράγιο μετά από άπειρη γκρίνια για το οτιδήποτε…δεν παίζει! Γιατί διαρκώς βρίσκεις το στραβό σε όλα; Δεν υπάρχει τίποτα που να σε ευχαριστεί; Πέτα από πάνω σου τον αρνητικό σου εαυτό και άσε το καλό να μπει. Στο μυαλό σου βασικά, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.

3. Μη στεναχωριέσαι, θα κάνω ότι θες

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Το να προσπαθείς διαρκώς να ευχαριστείς τον περίγυρό σου, είναι διάλυση του εαυτού σου. Όχι μόνο χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Με το να προσπαθείς να το παίζεις διαρκώς Σωτήρας και να φορτώνεσαι το καθετί από τους γύρω σου, έχεις χάσει τον εαυτό σου. Ούτε τα προβλήματα όλα θα λύσεις. Ούτε, ακόμη και να καταφέρεις να βοηθήσεις αρκετά, θα βγεις αλώβητος από όλο αυτό. Θα το καταλάβεις όταν για εσένα, θα αποφασίζουν άλλοι. Και τότε θα είναι αργά. Καλύτερο, πολύ καλύτερο, να ασχοληθείς με τον δικό σου εαυτό και τα δικά σου θέματα. Όχι να γίνεις αναίσθητος στα προβλήματα των άλλων, απλά, να ξέρεις πότε να σταματάς. Λύσε τους δικούς σου κόμπους και φρόντισε για τη δική σου ψυχική ηρεμία, πριν πας να σώσεις άλλους. Μόνο έτσι.

4. Τι σκέφτονται οι άλλοι

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Εδώ κολλάει πολύ όμορφα και το επόμενο. Το να ανησυχείς για το τι λένε διαρκώς οι άλλοι για εσένα. Άστους να λένε. Θα πουν. Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο. Είναι κάτι πολύ ουτοπικό αυτό. Πέρα από εγωιστικό, γιατί για την τόνωση του δικού σου Εγώ, θες να είσαι ο Σωτήρας από πάνω. Για το δικό σου Εγώ ανησυχείς και αν σε σχολιάσουν επίσης. Άστο. Δεν θα καταφέρεις κάτι. Ο κόσμος πάντα θα βρίσκει να πει κάτι ξινό, πικρόχολο και κακοπροαίρετο. Για τους δικούς του λόγους. Κοίτα εσύ τη δική σου πορεία και τα χνάρια που αφήνεις πίσω σου ως άνθρωπος, στη δική σου καθημερινότητα και κατ’ επέκταση στη δική σου ζωής και άσε τον κόσμο να λέει. Εστίασε σε αυτούς που μιλάνε με θετικά λόγια.

5. Και μαζί και μόνος

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Το να είσαι σε μια ανούσια σχέση. Το να φοβάσαι να δεις τα προβλήματά σου, πόσο μάλλον να τα αντιμετωπίσεις, είναι κάτι που σου τρώει κάθε λεπτό την ψυχή. Ούτε κάθε ώρα, ούτε κάθε μέρα. Κάθε λεπτό της ζωής σου, πάει χαράμι. Ωρίμασε και βάλε τα κάτω. Δες το πρόβλημα. Αρχικά κάτσε και λύσε το. Θες; Μπορείς; Σε εσένα μίλα. Με τον εαυτό σου να είσαι ειλικρινής. Αν πάρεις από εσένα τις απαντήσεις, θα προχωρήσεις. Μπορεί λίγο δύσκολα στην αρχή, αλλά θα κάνεις το βήμα. Θα βγεις από τη στασιμότητα. Θα πας παρακάτω. Το να μένεις κάπου, όπου ουσιαστικά ξέρεις καλά ότι δεν ανήκεις, σε κανένα μήκος και πλάτος δεν υπάρχει σύνδεση, άστο καλύτερα. Κάνε στροφή και κοίτα προς την αλλαγή.

6. Αυτό που λέω Εγώ άκου

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Τα να προσπαθείς να κερδίσεις την κάθε συζήτηση στην οποία συμμετέχεις. Σου υποσχεθήκανε κάποιο έπαθλο; Γιατί κάθεσαι και σκοτώνεσαι να βγαίνεις πάντα από πάνω. Αυτό σε βάζει αμέσως σε τόσο μόνιμα αμυντική στάση, που δεν ακούς. Με αποτέλεσμα να μην επικοινωνείς. Απλά, αν δεν διακόπτεις διαρκώς τον άλλο, περιμένεις να τελειώσει την πρόταση του και πετάς τα δικά σου. Σχετικά, άσχετα..η τελευταία κουβέντα δικιά σου. Πόσο ψυχοφθόρο, πέρα από αγενές, κουραστικό και ανούσιο. Μάθε να ακούς. Μάθε να ακούς καλά. Μάθε να απαντάς όταν πραγματικά χρειάζεται. Ακόμη και όταν διαφωνείς, κάνε το δημιουργικό. Μη μαλώνεις. Συμφώνησε στο να διαφωνείς. Πολλά θα κερδίσεις.

7. Μα δεν γίνονται θαύματα

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Έχεις σκεφτεί πόσος χρόνος έφυγε ήδη από τη ζωή σου, απλά περιμένοντας να συμβεί κάτι συναρπαστικό απλά από μόνο του; Αναβάλλοντας και αποφεύγοντας διαρκώς πράγματα, ανθρώπους, εμπειρίες και καταστάσεις; Φυσικά και συμβαίνουν θαύματα. Σε αυτούς που πιστεύουν και δημιουργούν τις καταστάσεις για να τα υποδεχτούν. Όχι σε αυτούς που τα διώχνουν πριν καν τα συλλάβουν ως ιδέα. Δούλεψε το λίγο στο μυαλό σου. Βάλε λίγο την καρδιά σου να δουλέψει. Ζέστανε την. Δεν ακολουθούν όλα μόνο την ψυχρή λογική. Η Ζωή θέλει και Ψυχή και Καρδιά. Για δοκίμασε και πες μας…

8. Μα γιατί δεν σου αρέσω;

A Woman’s Life – 8 πράγματα που σου κλέβουν άσκοπα χρόνο και ενέργεια!

Last but not least, το να προσπαθείς να κερδίσεις τους άλλους. Γενικά. Το «Απλά δε σε γουστάρει» το θυμάσαι; Ε, κάπως έτσι. Στη σχέση, στη δουλειά, στη γειτονιά, στους συγγενείς, στην παρέα γενικότερα. Μη σκας. Αυτό συνοψίζει γενικά και τα παραπάνω. Κοίτα εσένα. Το χάλι σου, την ομορφιά σου, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου. Και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να βλέπεις καθαρά τις καταστάσεις. Τι σε ωφελεί το να προσπαθείς να πείσεις κάποιον να είναι σε σχέση μαζί σου αφού αυτός δεν θέλει; Πόσο ωραία φαντάζεσαι, ακόμη και αν τελικά αυτός συμφωνήσει, θα περάσεις; Τι σε ωφελεί να προσπαθείς να κερδίσεις την εύνοια κάποιου, αν αυτός ο κάποιος είτε δεν το βλέπει από μόνος του, είτε το βλέπει και δεν του κάνεις; Γιατί θες να αρέσεις στο γείτονα; Συμφωνώ ότι θα είναι πολύ καλύτερα αν μπορείς να πιείς και ένα καφέ μαζί του, εάν και εφόσον…αλλά αν δεν γίνεται, γιατί σκας; Αυτό με τον συνάδελφο πάλι; Αφού δεν υπάρχει περίπτωση, μετά τη δουλειά να ανταλλάξετε κουβέντα με νόημα ή βάθος. Για τον καθένα αυτό είναι κάτι το διαφορετικό. Γιατί σώνει και καλά πρέπει να του αρέσεις;

Και…

…κάπου μέσα εδώ, σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει και το κουτσομπολιό. Μαζί με όλα τα ανόητα τεχνάσματα που μπορεί κάποιος να σκαρφιστεί, απλά για να γίνει αρεστός. Μην κουτσομπολεύεις, σε χαλάει. Αλήθεια!!!

Να θυμάσαι ότι, δεν γίνεται να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους, οι οποίοι ΔΕΝ θέλουν να είναι εκεί. Μην προσπαθείς άδικα. Μόνο τον εαυτό σου χαλάς. Αυτό θέλω να πω. Διάλεξε αυτούς που σε διαλέγουν. Μάθε να είσαι όπου είσαι και με όποιους είσαι από επιλογή, όχι από ανάγκη. Και μην επιτρέπεις σε κανέναν να έχει εσένα ως backup plan.

Όλα τα παραπάνω, είναι βασικοί λόγοι που σου τρώνε χρόνο και ενέργεια ζωτικής σημασίας. Μην το επιτρέπεις. Οργανώσου και απόλαυσε τη ζωή από αυτήν ακριβώς εδώ τη στιγμή.

Σας φιλώ…

Προηγούμενο άρθροΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΛΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ;
Επόμενο άρθροMαθησιακές Δυσκολίες στο Γυμνάσιο: Συνεχίζονται ή όχι;
Χαίρεται, είμαι η Μαρία! Είμαι μαμά 2 παιδιών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Πολυσχιδής προσωπικότητα που δημιουργεί μάλλον πρόβλημα σε μονοδιάστατους, μονόπλευρους ανθρώπους. Γενικά ταράζω τα νερά συχνά πυκνά. Τόσο τα δικά μου, όσο και των άλλων. Δεν βολεύομαι καθόλου σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν μου πάει πολύ το μέτριο και το πιο κάτω αυτού. Κυνηγάω τη δράση, ψάχνω την αλλαγή, προτιμώ να ζορίζομαι. Προσαρμόζομαι εύκολα και τολμάω να δοκιμάζω. Από τότε που με θυμάμαι, κάνω βαθιές βουτιές μέσα μου και πάντα κάτι ανεβάζω στην επιφάνεια. Μαγικά μοναχικά αλλά και μοναδικά ταξίδια ψυχής. Στα 40 μου, αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνω με απωθημένα. Στο Blog αυτό θα βρίσκετε τις σκέψεις μου καθώς και στο προσωπικό μου Blog: https://colourfulpebbles.blogspot.com https://www.facebook.com/LifePebbles Ακολουθήστε με στον μοναδικό κόσμο των γυναικών! Θα περιμένω με χαρά την παρέα σας και τα σχόλια σας. Φιλιά!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here