αθήνα

Αν ξέμεινες στην Αθήνα αυγουστιάτικα, μην τα βάφεις μαύρα. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν, υπάρχουν δύο όψεις. Η θετική και η αρνητική. Γι’ αυτό σκέφτηκα ποια είναι τα θετικά του να είσαι στην Αθήνα τον Αύγουστο, γιατί υπάρχουν, για να σε κάνω να νιώσεις λίγο καλύτερα!

  1. Είσαι μόνος σου στην Αθήνα, άρα όλα είναι προσωπικά. Δρόμοι, μετρό, λεωφορεία. Πλέον δεν κυκλοφορείς με τα ΜΜΜ, έχεις δικό σου σοφέρ.
  2. Εφόσον όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι, μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να κολλάς στην κίνηση. Και δεν θα σου πάρει πάνω από είκοσι λεπτά. Επίσης το παρκάρισμα δεν αποτελεί πρόβλημα τον Αύγουστο. Μεταφέρεται στα νησιά.
  3. Ως συνέχεια του προηγούμενου, αν είσαι νέος οδηγός και δεν έχεις εξοικειωθεί ακόμα με την οδήγηση γιατί φοβάσαι την κίνηση της Αθήνας, τώρα είναι είναι η ευκαιρία σου. Θα νιώθεις λες και είσαι σε μια πελώρια πίστα. Ολομόναχος. Οδηγάρα θα γίνεις!
  4. Ενώ όλο τον χρόνο, η πρωτεύουσα κινείται σε γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς, τον Αύγουστο χαλαρώνει εντελώς. Είναι λες και πηγαίνει κι εκείνη διακοπές έπειτα από έναν μακρύ χειμώνα. Είναι ωραία να την ζεις έτσι ήρεμη και χαλαρή την πόλη.
  5. Και αν δεν πήγες φέτος διακοπές ή πήγες νωρίτερα το καλοκαίρι, ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου; Πάρε το μέτρο, πήγαινε κέντρο και εξερεύνησε κάθε σοκάκι που δεν έχεις ακόμα ανακαλύψει, επισκέψου την Ακρόπολη και μείνε για λίγο για να απολαύσεις την θέα.
  6. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με θερινό σινεμά στο ελαφρύ αεράκι των αυγουστιάτικων βραδιών, μαζί με γρανίτα φράουλα σε μια ταράτσα στην Πλάκα όπου στα δεξιά σου θα έχεις θέα την φωτισμένη Ακρόπολη. Ρομαντικό;
  7. Αν αγαπάς την τέχνη, μην χάσεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στα μουσεία της Αθήνας, μακριά από το άγχος της πολυκοσμίας. Κάποια από αυτά μένουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο.
  8. Εκτός από τα μουσεία, μπορείς να πας και σε διάφορα φεστιβάλ ή εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα τον Αύγουστο. Το αγαπημένο μου είναι το φεστιβάλ βιβλίου που γίνεται ετησίως στο Ζάππειο τέλη Αυγούστου.

Έτσι απλά, λοιπόν, μπορείς να βρεις τα θετικά σε κάθε περίπτωση. Σου εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο και ανέμελο καλοκαίρι όπου κι αν είσαι φέτος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here