σκύλος

Μετά την θερμή υποδοχή που είχε το προηγούμενο άρθρο που έγραψα για το ίδιο θέμα, το οποίο μπορείς να το βρεις εδώ, αποφάσισα να ψάξω να βρω ακόμη 5 τρόπους με τους οποίους ο σκύλος σου σού είπε «Σ’αγαπώ» και δεν το καταλάβες.
Ως περήφανη σκυλομαμά, αυτά τα άρθρα είναι τα αγαπημένα μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά για την υποδοχή που τους δείχνετε. Μετράει περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Όπως ακριβώς, έγραψα και στο προηγούμενο άρθρό μου, έχουμε ως δεδομένη την αγάπη που μας έχει ο σκύλος μας. Εύλογο, γιατί μας την δείχνει με κάθε ευκαιρία. Από την στάση του σώματος, από τις εκφράσεις του προσώπου και γενικά από την συμπεριφορά γίνονται φανερά τα συναισθήματα που τρέφει ο σκύλος μας για εμάς. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να μας δείξει την αγάπη του.

Το «Σ’αγαπώ» στα «σκυλικά» είναι λίγο πιο δύσκολο να το καταλάβουμε αλλά μου είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό να ψάχνω για τέτοιους τρόπους και να ταυτίζομαι με κάθε έναν από αυτούς. Η χαρά που νιώθεις όταν συνειδητοποιείς ότι αυτό το κάνει και το δικό σου σκυλί σε σένα είναι απερίγραπτη, λες και δεν το ήξερες ότι ο σκύλος σου σε αγαπάει.  Νομίζω ότι αν ξαναψάξω για τρόπους εκδήλωσης αγάπης, ο σκύλος μου θα παχύνει επικίνδυνα από τις λιχουδιές που του δίνω κάθε φορά και ο κτηνίατρός μας δεν θα το εκτίμησει ιδιαίτερα αυτό! Αλλά, τέλος πάντων, ας περάσουμε σε αυτούς τους τρόπους:

 • Σε ακολουθεί παντού
  Νομίζω όλοι σε όλους τους  σκυλογονείς εκεί έξω μια τέτοια συμπεριφορά φαίνεται πολύ οικεία. Είναι λες και όταν παίρνεις σκύλο, βγάζεις και εσύ ουρά ή αποκτάς δεύτερη σκιά. Ο σκύλος σου φαίνεται να αρέσκεται να σε ακολουθεί παντού στο σπίτι, από την κουζίνα μέχρι την τουαλέτα. Ναι, δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στον προσωπικό σου χώρο. Μάλλον, δεν έχει καν ακουστά τον όρο αυτό. Στην πραγματικότητα, με το να θέλει να είναι όπου κι εσύ, είναι ένας τρόπος να σου δείξει την αφοσίωση του.
 • Σε θεωρεί τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής του
  Σε βλέπει σαν τον αρχηγό που θα είχε αν ζούσε σε μια αγέλη. Από σένα περιμένει καθοδήγηση, έγκριση, συντροφικότητα και αγάπη και είναι έτοιμο να σου παρέχει ακριβώς τα ίδια ανά πάσα στιγμή.
 • Χασμουρητό
  Κι όμως, αν χασμουριέται όταν το κάνεις κι εσύ, είναι ένας τρόπος να σου δείξει ότι σ’αγαπάει. Το χασμουρητό έχει μια αλυσιδωτή αντίδραση και στους ανθρώπους, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα επίπεδα συμπάθειας. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τον αγαπημένο σου σκύλο!
 • Σε ευχαριστεί μετά από κάθε γεύμα
  Αν έρχεται σε σένα, κάθε φορά που τελειώνει το φαγητό του, το κάνει για να σου δείξει ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Δεν το θεωρεί δεδομένο κι έτσι επιζητά την προσοχή σου για να σου δείξει ακριβώς αυτό.
 • Wink wink
  Το κλείσιμο του ματιού δεν φανερώνει αποκλειστικά συναισθήματα αγάπης από την μεριά του σκύλου σου. Παραπέμπει περισσότερο σε ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο σκυλάκι αλλά τα δυο είναι άμεσα συνδεδεμένα, κατά την γνώμη μου. Πώς μπορεί ένα σκυλάκι να είναι χαρούμενο, αν δεν ζει σε ένα περιβάλλον αγάπης;

Θα χαρώ πολύ να μάθω ποιούς από τους παραπάνω τρόπους συμπεριφοράς αναγνώρισες στον δικό σου σκύλο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here