Άθλος πλέον η άθληση;
Χωρίς καμία αμφιβολία, ζούμε στην εποχή της έντασης. Όντες όμηροι των δεσμών μας, τα πάντα γύρω μας κινούνται με απίστευτη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάνουμε όχι μόνο την αίσθηση του χρόνου αλλά και πολλές φορές να παραμελούμε τον εαυτό μας. Αντιμέτωποι με τη ρουτίνα, είναι συχνό φαινόμενο ακούγοντας τη λέξη »γυμναστήριο» να ξεσπάμε σε γέλια. Ξεχνάμε όμως τη σημασία του να είμαστε ψυχικά και σωματικά ισορροπημένοι, τη σημασία που έχει το εὖ ζῆν σήμερα.
άθληση
Η σωματική άσκηση ήταν ανέκαθεν γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι αρχαίοι ημών είχαν προσδώσει ιδιαίτερη έμφαση στην άθληση , καθώς θεωρούσαν ότι η υγειά του σώματος πρέπει να συμβαδίζει με την πνευματική υγεία. Εξού και η περίφημη φράση : » νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ ΄΄.
άθληση
Ας μεταφερθούμε στο σήμερα όμως. Τα πράγματα σαφέστατα έχουν αλλάξει. Ποιος παρόλα αυτά εγγυάται πως αυτή η αλλαγή είναι θετική; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Καθίσταται αναγκαίο επομένως να κάνουμε την άσκηση προτεραιότητά μας, να αναζητήσουμε τι πραγματικά μας ευχαριστεί και να το πραγματώσουμε. Πρώτον και κυριότερον, απαραίτητο είναι παίρνοντας αυτή τη μεγάλη απόφαση να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους. Έπειτα, η σωστή οργάνωση του προγράμματός μας θα εξελιχθεί σε καλό μας σύμμαχο ενάντια της ασφυκτικής με υποχρεώσεις καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, συνδυάζοντας την άθληση με τα χόμπι μας μας κάνει να λησμονούμε τους λόγους που προηγουμένως την αναβάλαμε συνεχώς. Τέλος, μπορεί να σου φαίνεται »κουλό», αλλά έχεις ιδέα πόση μεγάλη επίδραση ασκεί η μουσική στη ψυχολογία μας; Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, φτιάξε ένα playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια, και δεν έχεις να κάνεις τίποτε άλλο πέρα από το να πατήσεις το play!
άθληση
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε, και πολύ καλά λένε! Πάψε να σπαταλάς τον πολύτιμο και λιγοστό σου χρόνο scrollάροντας στο fb και το insta, και αντ’ αυτού ξεκίνα αμέσως κιόλας τη γυμναστική σου. Η συνέπεια στο πρόγραμμα που θα βάλεις θα είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα και σε μία ζωή με λιγότερο στρες και περισσότερα χαμόγελα, σε μία δηλαδή εντελώς αναθεωρημένη ζωή.
άθληση

 

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here