»Αξίζει φίλε μου να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει»

Από μικροί όλοι μας λίγο πολύ ονειρευόμασταν να γίνουμε κάτι όταν θα μεγαλώσουμε. Να εξασκούμε το επάγγελμα που μας αρέσει ή να έχουμε στη ζωή μας όλα όσα επιθυμούσαμε. Κάποιοι το καταφέρανε και κάποιοι άλλοι όχι.

Η ίδια η βιολογία μας επιτάσσει την ανάγκη να εξελισσόμαστε και να εδραιωνόμαστε κοινωνικά. Είναι πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου για επιβίωση αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας αυτή την ανάγκη θέλουμε να την ικανοποιήσουμε με τρόπο που μας κάνει ευτυχισμένους.

Από μικροί χτίζουμε όνειρα, ελπίδες και στόχους. Έτσι το μέλλον μας γίνεται αυτοσκοπός. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι όταν τα όνειρα μας δεν εκπληρώνονται, νιώθουμε ένα κενό, μια απογοήτευση και ίσως λίγο και το συναίσθημα της αποτυχίας συνοδευόμενο με την αβεβαιότητα για το  μέλλον.

Έτσι το όνειρο μας και η ελπίδα μας γίνεται και η αιτία απογοήτευσης μας.

 Όμως τα όνειρα πρέπει να υπάρχουν για να έχουμε κίνητρο. Ένα κίνητρο για να ξυπνάμε το πρωί και να νιώθουμε ότι θα βγάλουμε εις πέρας ότι η μέρα μας φανερώσει.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα πράγματα που ονειρευόμασταν μικροί δεν μπορούμε να τα ονειρευόμαστε και ως ενήλικες. Τα όνειρα πολλές φορές αλλάζουν αλλά δεν δίνουμε σημασία γιατί έχουμε στο μυαλό μας μία παιδική ανάμνηση.

Οι ανάγκες μας διαφοροποιούνται με τα χρόνια όπως και οι στόχοι μας .  Όσο όμως περνούν τα χρόνια φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα γιατί μπορεί να αποτύχουμε . Φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε σκεπτόμενοι τι μπορεί να ειπωθεί από τους γύρω μας . Μα πάνω από όλα φοβόμαστε και εμάς τους ίδιους για τις επιλογές μας .

Αξίζει να ρισκάρεις. Αξίζει να έχεις ένα όνειρο που αργά ή γρήγορα θα το πραγματοποιήσεις. Ακόμα και αν είναι ένα καινούργιο όνειρο μη το φοβάσαι. Θα ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες.

Είναι πολλοί οι  άνθρωποι οι οποίοι έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα στα 40 και στα 50 . Έστω και μετά από χρόνια κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Γιατί οι στόχοι δεν έχουν ηλικιακό τέλμα.

Αξίζει τελικά να προσπαθήσεις , είτε έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε όχι, ανεξάρτητα από την ηλικία σου.Γιατί πολύ απλά έχουμε μπει όλοι μας σε νόρμες χρονικές και χάνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας… τα όνειρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here