Μια από τις ωραιότερες και πιο ευεργετικές δραστηριότητες για νήπια και βρέφη, είναι το κολύμπι! Το λεγόμενο  baby swimming!

Το baby swimming (κολύμβηση βρεφών και νηπίων) είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτή και σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με ζεστό νερό (γύρω στους 32ο C) και με μικρό βάθος νερού.

Το παιδί οδηγείται στην εκμάθηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, με ρυθμούς που υπαγορεύονται από τις ικανότητες της ηλικίας και την δεκτικότητά του. Ενδεικτικά, ένα βρέφος 6-12 μηνών μπορεί να εξοικειωθεί και να κρατά την αναπνοή του με το κεφάλι μέσα στο νερό, καθώς και να επιπλεύσει σε ύπτια θέση. Επίσης οι συνοδοί των παιδιών αποκομίζουν πολύτιμες πληροφορίες όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την εκπαίδευση στο νερό.

Τα προγράμματα baby swimming σχεδιάζονται έτσι ώστε να βοηθήσουν τα βρέφη να εξοικειωθούν με το νερό. Βοηθούν να αναπτύξουν εμπιστοσύνη σε αυτό. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ασφαλείς και ευχάριστες δραστηριότητες στην πισίνα. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι μέσω του παιχνιδιού, της εξερεύνησης και της ενθάρρυνσης, αυτές οι δραστηριότητες οδηγούν στην εκμάθηση βασικών κινήσεων κολύμβησης. Ενεργοποιούν δεξιοτήτες που βοηθούν την ασφάλειά τους στο νερό.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα προγράμματα κολύμβησης σε βρέφη και νήπια υποστηρίζουν τη γενικότερη ανάπτυξή τους, επιδρώντας θετικά στην κινητική, μυϊκή και νευροψυχική ανάπτυξή τους. Με την κολύμβηση, τα παιδιά αποκτούν προσαρμοστικότητα στα ερεθίσματα, θάρρος και υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα γίνονται πια ανεξάρτητα.

Το ευχάριστο περιβάλλον της πισίνας σε συνδυασμό με την άσκηση μέσω του παιχνιδιού, προσφέρει μία διασκεδαστική και απολαυστική εμπειρία στα παιδιά. 

Μια εμπειρία που μοιράζεστε μαζί τους και σας προσφέρει πέρα από κάθε όφελος και διασκέδαση!

Καλές βουτιές!

Προηγούμενο άρθροweird wave of Greek cinema;
Επόμενο άρθροΗ σημασία της τέχνης στην ανάπτυξη των παιδιών
Με λένε Χαρά και είμαι χαρούμενη μαμά και σύζυγος 2 υπέροχων αντρών! Είμαι δασκάλα πιάνου, μέλος ερασιτεχνικής ομάδας θέατρου, ομάδας παραστάσεων παραδοσιακών χορών, πρώην μέλος Φιλαρμονικής και γενικότερα αγαπώ πολύ τις τέχνες και τις «ακολουθώ». Όταν δεν τρέχω να προλάβω τον γιό μου και τις καθημερινές υποχρεώσεις, θα με βρείτε να αναζητώ δημιουργικά πράγματα να κάνω για τον εαυτό μου, μα πάνω από όλα μαζί με την οικογένεια μου! Μαζί, θα εξερευνήσουμε όλα όσα μπορεί να κάνει μια μανούλα μαζι με τα παιδιά της, για την ίδια.. και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here