χαμογέλα!

HiΤο χαμόγελο εξ ολοκλήρου είναι κάτι υπέροχο. Είτε χαμογελάμε είτε μας χαμογελούν αλλάζει όλη η διάθεση μας. Είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι θέλουμε να το έχουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Πλέον το χαμόγελο διδάσκεται και κατακτιέται! Μια νέα επιστήμη της ψυχολογίας έχει δημιουργηθεί με στόχο να μας βοηθήσει να ξεπερνάμε τα προβλήματα και τα εμπόδια και να χαμογελάμε και το όνομα αυτής θετική ψυχολογία.

Θετική ψυχολογία

Η θετική ψυχολογία είναι ένας κλάδος ή καλύτερα μια κατεύθυνση της ψυχολογίας που μας μαθαίνει να είμαστε ευτυχισμένοι. Επικεντρώνεται στα θετικά συναισθήματα και στο τρόπο με το οποίο μπορούμε να τα ενισχύσουμε σε αντίθεση βέβαια με τις κοινές πρακτικές της ψυχολογίας που επικεντρώνονται στα αρνητικά συναισθήματα της ψυχολογίας.

Κύριος στόχος είναι μέσα από τα θετικά μας συναισθήματα να βρούμε εναλλακτικές λύσεις σε όσα μας ταλαιπωρούν, να ωριμάσουμε συναισθηματικά και να αναπτύξουμε τον εαυτό μας περαιτέρω.

θετικά συναισθήματα παντού

Τα κύρια θετικά συναισθήματα είναι η αγάπη, η χαρά, η ικανοποίηση. Έτσι και η θετική ψυχολογία επικεντρώνεται σε αυτά τα  θετικά συναισθήματα που για τον οργανισμό αποτελούν κινητήριο δύναμη.

Τα τρία αυτά συναισθήματα αποτελούν μια αλυσίδα. Καθένα από αυτά μας ολοκληρώνει και αποτελεί συνδετικό κρίκο για την επίτευξη των υπολοίπων, άλλωστε λίγο πολύ αν μας ρωτήσει κάποιος τι μας κάνει ευτυχισμένους θα απαντήσουμε να έχουμε στη ζωή μας αγάπη, χαρά σε κάθε στιγμή και όχι άγχη, προβλήματα σκοτούρες και φυσικά ικανοποίηση ότι ότι κάνουμε έχει κάποιο αντίκρισμα και αποτέλεσμα.

χαμογέλα!


Πώς όμως θα έχουμε αυτά τα θετικά συναισθήματα στη ζωή μας;

Πάνω από όλα να κάνουμε στη καθημερινότητα  μας πράγματα που μας ευχαριστούν! Αυτό μπορεί να είναι κάποιο χόμπι όπως το διάβασμα και η ζωγραφική, μπορεί να είναι όμως και ένας περίπατος στη φύση.

Σημαντικό είναι επίσης να επικεντρωνόμαστε στις θετικές μας εμπειρίες. Σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και σε αυτά που μπορούμε να κατακτήσουμε. Το κλειδί εδώ είναι να προσπαθούμε να βιώνουμε τα θετικά συναισθήματα που βιώσαμε με την επίτευξη αυτού του στόχου.

Να απολαμβάνουμε τη κάθε στιγμή χωρίς ανούσιους περιορισμούς και υπερφορτωμένα προγράμματα φτιαγμένα για μέρα με 30 ώρες. Να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας προκαλούν θετικά συναισθήματα. Να προσέχουμε τον εαυτό μας τόσο την φυσική μας κατάσταση όσο και τη συναισθηματική.

Να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους χωρίς φαμφάρες και υπερβολές, να αποδεχτούμε ότι στη κοινωνία μας υπάρχει αδικία και να το προσπεράσουμε.

Μα πάνω από όλα να χαμογελάμε. Αν χαμογελάμε στους ανθρώπους γύρω μας , θα μας χαμογελάσουν κι αυτοί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here