Απόδραση στο χιόνι!

Θα μπορούσε να είναι άνετα τίτλος κωμικής ταινίας, αλλά δεν είναι!!! Μπορεί όμως πολύ εύκολα να γίνει ο τίτλος της δικής μας προσωπικής ταινίας. Στο νησί μου (Κεφαλονιά) το χιόνι δεν μας τιμά με την παρουσία του πολύ συχνά. Αυτές τις μέρες όμως μας έκανε τη χάρη και το έστρωσε για τα καλά στο βουνό μας, τον Αίνο μα και στα Ζόλα που το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους.

Τόσο και περισσότερο χιόνι έχει ρίξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μετά απ’ την κακοκαιρία «Σοφία» που επισκέφθηκε τη χώρα μας! Χωρίς καμία αμφιβολία το χιόνι προκαλεί πολλά προβλήματα, αλλά εμείς δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτά. Ήρθε η ώρα να αποδράσουμε απ’ αυτά που μας απασχολούν και να γίνουμε πάλι παιδιά.

Χιόνι και ασφάλεια

Καλό θα ήταν νομίζω να σας θυμίσω κι εγώ 2-3 βασικά πραγματάκια για να παίζουμε στο χιόνι με ασφάλεια!

  • Το καλό ντύσιμο είναι το Α και το Ω για να παίξουμε καλά, αλλά και για να προσέξουμε τον εαυτό μας. Ποιος θα ήθελε μετά από μια υπέροχη βόλτα με τρελά παιχνίδια και γέλια να καταλήξει άρρωστος; Γι’ αυτό σας λέω, ντυθείτε καλά!!! Ισοθερμικά φανελάκια, μπότες, μπουφάν, γάντια, κασκόλ, σκουφάκια και φύγαμε!!!!!!
  • Προσοχή στη οδήγηση! Είναι γνωστό πόσο πολύ γλιστράει ο δρόμος με βροχή και με χιόνι. Οδηγούμε λοιπόν πολύ σιγά και προσεκτικά! Φυσικά δεν ξεχνάμε τις αντιολισθητικές  αλυσίδες, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Όταν πια φτάσουμε στον προορισμό μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός απ’ τις περιοχές με το μαλακό χιόνι ίσως σε κάποια σημεία το χιόνι να έχει παγώσει και να γλιστράει πολύ. Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο που πατάμε.
  • Χιονοπόλεμος! Υπέροχο παιχνίδι δεν συμφωνείται; Κι όμως πολλές φορές έχουν υπάρξει μικροτραυματισμοί απ’ αυτό το αθώο παιχνίδι! Μέσα στον ενθουσιασμό μας πετάμε το χιόνι με πολύ δύναμη πάνω στον άλλο… καμιά φορά δε κάποια βολή μας μπορεί να πετύχει το πρόσωπο του φίλου/φίλης μας. Οπότε παίζουμε ναι!!!! αλλά πάντα με προσοχή!!!
  • Τέλος, ένα μόνο θα σας πω…παν μέτρον άριστον. Όσο όμορφα κι αν περνάμε κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγουμε από κει και να γυρίσουμε στη ζεστασιά του σπιτιού μας!!!!

Τι πρέπει να κάνουμε οποιοσδήποτε όταν πάμε στα χιόνια!

Αφού λοιπόν είπαμε τι πρέπει να προσέξουμε ας δούμε τώρα τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε!

  • Φυσικά και θα ξεκινήσουμε με την κατασκευή του παραδοσιακού χιονάνθρωπου!
  • Τρελός χιονοπόλεμος (με προσοχή, όπως είπαμε παραπάνω)!
  • Παίξτε, γελάστε με την καρδιά σας, διασκεδάστε το όσο πιο πολύ μπορείτε.
  • Και για το τέλος μην ξεχάσετε να απαθανατίσετε αυτές τις υπέροχες στιγμές. Όχι τόσο με τα κινητά ή τις φωτογραφικές μηχανές όσο με το μυαλό και την καρδιά σας!!!!

Να περάσετε υπέροχα και να προσέχετε πολύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here