Κάθε μέρα ψάχνω να βρω δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους να περνάμε όμορφα με τον μικρό μου. Μέσα λοιπόν από αυτή την αναζήτηση,  ανακάλυψα αυτή την πολύ εύκολη μα συνάμα διασκεδαστική “κατασκευή”!

Σφραγίδες από σφουγγάρια και καπάκια μπουκαλιών! 

Τα παιδιά αγαπούν  τις σφραγίδες! Είναι σαν να βάζουν το προσωπικό τους στίγμα κάπου. Στα τετράδια τους, στις τσάντες , στις προσκλήσεις των πάρτι. Παντού!

Καλέστε λοιπόν τα παιδιά σας να καθίσουν μαζί σας και δείξτε πώς μπορούν να φτιάξουν εύκολα και γρήγορα τις δικές τους μοναδικές σφραγίδες αξιοποιώντας τα πλαστικά καπάκια των συσκευασιών που όλοι μας χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε καπάκια, μπορείτε να τα φτιάξετε με φελλούς.  Εσείς αποφασίστε τι σας βολεύει καλύτερα.

Τι θα χρειαστείτε:

πλαστικά καπάκια ή φελλούς
αφρώδες υλικό ( σφουγγάρια)
ψαλίδι
κόλλα στιγμής
τέμπερες

Βήμα 1 : Σχεδιάζετε στο αφρώδες υλικό τα σχήματα που θέλετε (πεταλούδα, αστέρι, καρδούλα, νούμερα, φατσούλες, αυτοκίνητα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε), κόβετε προσεκτικά τα σχήματα με ένα ψαλίδι και τα κολλάτε σιγά σιγά σε κάθε καπάκι από την εξωτερική πλευρά.


Βήμα : 2
Στο τέλος βουτάτε τις σφραγίδες στις τέμπερες και μεμιάς έχετε τις πολυπόθητες σφραγίδες των παιδιών!

Βήμα 3 : Go crazy !

Ξεκινήστε να βάζετε τις σφραγίδες σας παντού! Στην τσάντα, σε χαρτί, σε τοίχο δημιουργίας ή όπου αλλού εσείς επιθυμείτε και επιτρέπετε !

Καλές δημιουργίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here