Μουσική! Από τα πιο όμορφα «πράγματα» που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας ! Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να δημιουργήσουμε εμείς, τη δική μας μουσική μαζί με τα παιδιά μας! Πως??

Μα φτιάχνοντας τα δικά μας μουσικά όργανα φυσικά!

5 έξυπνα και εύκολα μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να δημιουργήσετε την μουσική που επιθυμείτε!

Κλακέτες

Θα χρειαστείτε :

 • χαρτονάκια
 • καπάκια μπύρας ή αναψυκτικού
 • κόλλα
 • νερομπογιές

Κόψτε τα χαρτονάκια σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα (8×3 εκ.) και διπλώστε τα στη μέση.
Χρωματίστε τα καπάκια με όποιο χρώμα αρέσει στο μικρό σας και κολλήστε τα πάνω στο χαρτόνι από την ίδια πλευρά.
Βάλτε στην παλάμη σας ένα χαρτονάκι και οι κλακέτες σας είναι έτοιμες!

Φυσικά μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί και να ζωγραφίσετε το χαρτονάκι όπως θέλετε.. πχ ..φτιάχνοντας ένα δράκο!  

Κουδουνίστρα

Θα χρειαστείτε:

 • Το χαρτονένιο μέρος από το ρολό κουζίνας
 • κουδουνάκια
 • πετονιά

Κάντε μερικές τρύπες με ένα αιχμηρό εργαλείο στην μια πλευρά του κυλίνδρου και περάστε από εκεί ένα κομμάτι πετονιά, στην οποία έχετε ήδη δέσει ένα κουδουνάκι.
Επαναλάβετε για όλα τα κουδουνάκια και έτοιμο!

Ντέφι

Για το ντέφι θα χρησιμοποιήσετε ένα χάρτινο πιάτο στο οποίο θα δέσετε περιμετρικά όσα κουδουνάκια θέλετε, ενώ μπορείτε να το ζωγραφίσετε και να το επιμεληθείτε καλλιτεχνικά μαζί με το παιδί σας!

Κιθάρα / Μπάντζο από κουτί παπουτσιών

Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για να σχεδιάσετε στο καπάκι ενός κουτιού από παπούτσια έναν κύκλο. Χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι, θα πρέπει να κόψετε τον κύκλο. Στη συνέχεια, σχεδιάστε έναν ακόμη κύκλο στη μία από τις στενές πλευρές του κουτιού, στη διάμετρο ενός χάρτινου σωλήνα. Μόλις κόψετε και τον κύκλο αυτό, θα πρέπει να περάσετε το σωλήνα μέσα από την τρύπα για να δημιουργήσετε έτσι την λαβή της κιθάρας. Για χορδές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγάλα χοντρά λάστιχα, τα οποία θα τεντώσετε γύρω από το κουτί παπουτσιών. Τοποθετήστε τώρα δύο μολύβια κάτω από τα λάστιχα στις δύο ακριανές πλευρές του κουτιού, για να δημιουργήστε έτσι τη γέφυρα του οργάνου. Χωρίς γέφυρα, το μπάντζο / κιθάρα δεν θα λειτουργήσει. Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια με διαφορετικό φάρδος ώστε να μπορέσετε έτσι να πετύχετε διαφορετικές νότες. Με τα δάχτυλα σας παίξτε τώρα τις «χορδές

Μαράκες

Θα χρειαστείτε :

 • πλαστικά κούφια αυγά
 • πλαστικά κουτάλια
 • χαρτοταινία
 • καλαμπόκι
 • μαρκαδόρους

Βάλτε σπόρους καλαμποκιού στο μισό αυγό και κλείστε το. Τοποθετήστε 2 πλαστικά κουτάλια στις δύο πλευρές του αυγού εξωτερικά.
Τυλίξτε και στερεώστε με χαρτοταινία στην πλευρά που είναι το αυγό αλλά και στις λαβές των κουταλιών.
Στο τέλος μπορείτε να ζωγραφίσετε επάνω στην χαρτοταινία με τους μαρκαδόρους.

Τα μουσικά σας όργανα είναι έτοιμα! Παίξτε μαζί με το παιδί σας! Φωνάξτε τους φίλους του και κάντε συγκρότημα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε πάρα πολύ όμορφα! Για μια ακόμα φορά, θα έχετε δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και υπέροχο για τα μικρά σας!

Καλή διασκέδαση!

Προηγούμενο άρθροΚωμωδία ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου!!!
Επόμενο άρθροΝίκος Σταυρίδης, Ζωή σαν όνειρο…
Με λένε Χαρά και είμαι χαρούμενη μαμά και σύζυγος 2 υπέροχων αντρών! Είμαι δασκάλα πιάνου, μέλος ερασιτεχνικής ομάδας θέατρου, ομάδας παραστάσεων παραδοσιακών χορών, πρώην μέλος Φιλαρμονικής και γενικότερα αγαπώ πολύ τις τέχνες και τις «ακολουθώ». Όταν δεν τρέχω να προλάβω τον γιό μου και τις καθημερινές υποχρεώσεις, θα με βρείτε να αναζητώ δημιουργικά πράγματα να κάνω για τον εαυτό μου, μα πάνω από όλα μαζί με την οικογένεια μου! Μαζί, θα εξερευνήσουμε όλα όσα μπορεί να κάνει μια μανούλα μαζι με τα παιδιά της, για την ίδια.. και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here