θεία

Όχι δεν είμαι η μαμά σου…μα σ’αγαπώ πολύ! Απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί σου και δίπλα σου γίνομαι πάλι παιδί! Είμαι η λεγόμενη θεία ή αλλιώς χαζοθεία, η μελλοντική σου κολλητή φίλη και ο άνθρωπος που θα στέκεται στο πλευρό σου υπερασπίζοντας κάθε σου τρέλα!!! Είμαι εδώ για να μοιραστούμε  τα όνειρά σου και να σε βοηθήσω να τα πραγματοποιήσεις!!!

Η πρώτη Γνωριμία

Όταν σε πρωτοείδα, παρόλο που η παρουσία σου με μάγεψε, δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να σε αγαπήσω τόσο πολύ! Κι όμως μπόρεσα… και κάθε μέρα που περνάει σε αγαπάω ακόμα περισσότερο. Ήρθες και με έμαθες τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη. Με δίδαξες την τέχνη της υπομονής και κάθε μέρα που περνάμε παρέα αποτελεί ένα καινούριο μάθημα για μένα.

Θυμάμαι τις πρώτες σου άναρθρες κραυγούλες που σιγά-σιγά έγιναν λέξεις και κατέληξαν σε ολόκληρες προτάσεις!!! Τα τραγουδάκια που λέγαμε (και ακόμα λέμε), τα παιχνίδια, τις φωνές κι ένα σπίτι μονίμως άνω κάτω. Παιχνίδια πεταμένα αριστερά και δεξιά, κουτάλια, πιρούνια, καπάκια από κατσαρόλες…αλλά και καλλυντικά, μανό και οτιδήποτε σου κέντριζε το ενδιαφέρον και ήθελες να το εξερευνήσεις. Κι εγώ δεν σου χάλαγα ποτέ χατίρι, γιατί να σου χαλάσω… Κάθε φορά που θύμωνα με τις σκανταλιές σου, ένα σου χαμόγελο ήταν αρκετό για να τα διαγράψει όλα!!!

Μεγαλώνοντας 

Και μετά άρχισες να μεγαλώνεις… ξεκίνησες παιδικό σταθμό, προ νήπιο, νήπιο…για στάσου λίγο… μεγαλώνεις τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να συνηθίσω στις τόσες αλλαγές!!! Ξαφνικά ντύνεσαι μόνη σου, χτενίζεσαι, κάνεις μπάνιο…τα παιδικά σου παιχνίδια έχουν αντικατασταθεί με παραμυθάκια. Οι «αδέξιες» ζωγραφιές σου στο χαρτί έχουν γίνει όμορφα σχέδια (σπιτάκια, ζωάκια κτλ) καθώς και  καλοσχηματισμένα γραμματάκια…  «Θεία, κοίτα τι έγραψα», «Θεία, έλα να σου πω το ρόλο μου»… Και όταν αρχίζουν οι συμβουλές τότε χάνω τελείως το μυαλό μου: «Θεία πρέπει να τρως όλο το φαγητό σου», «Θεία το γάλα είναι απαραίτητο για τον οργανισμό»…κι εγώ σ’ ακούω και απορώ «πως γίνεται να μεγάλωσες έτσι μέσα σε λίγα χρόνια;;;

Τώρα

Το μόνο που μπορεί να με «παρηγορήσει» λίγο είναι ότι ακόμα σου αρέσει να σου τραγουδάω για να κοιμηθείς!!! Και τι αστείο που είναι αλήθεια, κάθε φορά που λέω κάποιο  στίχο λάθος, ανοίγεις τα ματάκια σου και μου λες «Θεία, δεν λέει έτσι το τραγούδι…» και με διορθώνεις! Μεγάλωσες Μαρουλάκι μου και σε λίγες μέρες από σήμερα κλείνεις τα 5 σου χρόνια! Είμαι μια πολύ υπερήφανη χαζοθεία που το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει να γνωρίσει τον κόσμο μέσα απ’ τα δικά σου μάτια!!!

Να σε χαιρόμαστε Μαρία μου!!!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here