«Είναι κάτι σταυροδρόμια μαγεμένα, που συναντιόμαστε και ύστερα χανόμαστε…πόσες φορές δεν έκλαψα για σένα, που ζήσαμε μαζί τόσα πολλά και πια δεν γνωριζόμαστε…»
…λέει το τραγούδι και σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει για τα Μαγεμένα Σταυροδρόμια. Δεν ξέρω αν πιστεύεις στη Μαγεία – εγώ πιστεύω. Δεν ξέρω αν πιστεύεις στην Τύχη, στο Μοιραίο, στη Θεία Πρόνοια ή όπως αλλιώς θες ονόμασέ του. Εγώ πιστεύω ότι ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή μα δεν γίνεται τυχαία. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να δεχτώ ότι απλά τα πράγματα «συνέβησαν». Κάποιος σοβαρός λόγος κρύβεται πίσω από αυτό. Η κάθε μας επιλογή, μας οδηγεί αυτόματα προς άλλες κατευθύνσεις και οι αποφάσεις μας από εκεί, επηρεάζουν τα επόμενα βήματα μας. Κάποιοι από αυτούς τους δρόμους, είναι αυτά τα μαγεμένα σταυροδρόμια, που σε οδηγούν στα πιο απίθανα μέρη. Και ανυποψίαστος όπως είσαι, το πιο πιθανό είναι να μαγευτείς. Εκεί είναι που θα συναντήσεις τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σε οδηγήσουν σε εμπειρίες μοναδικές και όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, όπως δεν το τόλμησες ποτέ πιο πριν. Και κάπου εκεί είναι που συμβαίνουν τα θαύματα!!!

Υπάρχει μια πορεία τόσο ατομική και παράλληλα τόσο συλλογική που πλέκει περίτεχνα τη μοίρα των ανυποψίαστων ανθρώπων. Συνθέσεις τόσο ψυχικές όσο και σωματικές που, όταν ανακαλύψεις πόση μεγάλη σημασία έχουν τελικά για την πορεία της ζωής σου, έχεις ήδη βιώσεις το Θαύμα!!!
Οι άνθρωποι ούτε συναντιούνται, ούτε χάνονται «τυχαία».
Πείτε μου, ποιος ο λόγος για «χωρίς λόγο» συναντήσεις;
Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν μόνο θέτοντας σε λειτουργία τη Λογική.
Άλλοι επιλέγουν να ζουν βασιζόμενοι κυρίως στο Συναίσθημα.
Και στις δυο περιπτώσεις – κατά την άποψή μου – επιλέγεις απλά να μη ζεις ολοκληρωμένα. Απαγορεύσεις στον εαυτό σου να αναγνωρίσει τη μαγεία στο Δρόμο του! Για να απολαύσεις τη διαδρομή σου, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσεις το Σκοπό της Ύπαρξης σου. Να τον αναγνωρίσεις, να τον δεχτείς, να τον αγαπήσεις, να τον αγκαλιάσεις, να τον ολοκληρώσεις. Για να βαδίσεις, στο άλλες φορές μονοπάτι και άλλες τεράστια λεωφόρο, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι όσο προχωράς πρέπει να ελαφρύνεις. Να αφήνεις εξωτερικά και εσωτερικά μπαγκάζια στις στάσεις που αποφάσισες να κάνεις. Είναι αυτά τα Μαγεμένα Σταυροδρόμια. Και ανάλογα με το τι και ποιόν κάθε φορά αφήνεις πίσω, βρίσκεσαι και πάλι σε ένα άλλο καινούργιο σταυροδρόμι, πιο μαγικό από το προηγούμενο. Και πάλι έχεις ΕΣΥ την επιλογή του να ξεφορτώσεις βαλίτσες ή και να φορτώσεις καινούργιες αποσκευές. Καινούργιοι άνθρωποι, καινούργιες εμπειρίες….ΜΑΓΕΙΑ!!!

Κάθε άνθρωπος που θα μπει στον δρόμο μας, είναι για εμάς ότι και εμείς και εκείνον. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ!!!  ΜΑΘΗΜΑ!!!  ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!! ΖΩΗ!!!
Ο Ελβετός γιατρός και ψυχολόγος Carl Jung, με απλά λόγια, πίστευε ότι αρχέγονες εικόνες (Αρχέτυπα) τυπωμένες στην Ψυχή των ανθρώπων μπορούν να ενεργοποιηθούν από ένα συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός και τότε τείνουν να έλκουν γεγονότα παρόμοιας φύσης, ανοίγοντας δρόμο στα γεγονότα που ονομάζουμε «συμπτώσεις». Συναντιόμαστε τότε με ανθρώπους του βλέπουν και αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο τα γεγονότα που σχετίζονται με καταστάσεις όπως ο Θάνατος, ο Έρωτας, η Σύγκρουση κ.α.
Είναι λογικό πολλοί άνθρωποι να μην ασπάζονται αυτή τη θεωρία. Δεκτό και σεβαστό! Όπως και να έχει όμως οι συναντήσεις αυτές στην πορεία της ζωής μας, συνήθως μας ξεβολεύουν. Είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω. Γεγονότα που κινούνται μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής πραγματικότητας και που κάνουν τη ζωή μας να βρίσκεται σε κινούμενα νερά διαρκώς. Και αυτό είναι κάτι το υγιές καθώς στα ακίνητα, στάσιμα νερά αναπτύσσονται παθογόνες μορφές ζωής. Είναι σημαντικό για την πορεία της ζωής σου, να μη φοβάσαι να επιλέξεις δρόμους, άσχετα με το ποιες συναντήσεις θα έχεις. Είναι σημαντικό να μη φοβάσαι και να τολμάς. Τόλμα να ανακατέψεις την τράπουλα. Τόλμα να πειραματιστείς. Αποδέξου την πρόκληση. Δράσε. Δημιούργησε. Απαγκιστρώσου και προχώρα. Φύγε από κάθε αρρωστημένη εξαρτητική συνήθεια, είτε αυτή αφορά σε τρόπο ζωής, είτε σε σχέση με άνθρωπο. Βγες στα ανοιχτά και κυρίως, βούτα στα βαθιά.

​Αν μάθεις να συνδυάζεις τη λογική με το συναίσθημα και δεν σταματάς να δουλεύεις με τον Εαυτό σου, θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν ακριβώς στον ίδιο προορισμό. Εσύ επιλέγεις κάποιους από αυτούς. Μαζί με όλους τους συνοδοιπόρους της ζωής σου. Θα κάνεις σχέσεις με ανθρώπους που θα κρατήσουν πολύ λίγο, θα ρθουν αθόρυβα και έτσι θα φύγουν. Μόλις ο σκοπός της συνάντησης σας εκπληρωθεί ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του. Θα συναντήσεις ανθρώπους με τους οποίους κυριολεκτικά θα Ξυπνήσεις. Θα βγεις από το λήθαργο και δεν θα είσαι ποτέ πια ο ίδιος. Είτε οι άνθρωποι αυτοί θα σου ξυπνήσουν ήδη κοιμισμένες δυνάμεις μέσα σου, είτε θα σε συνταράξουν τόσο που από τη στιγμή εκείνη θα βλέπεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Θα συναντήσεις ανθρώπους που ενώ θα είστε εντελώς διαφορετικοί, θα ταιριάζετε τόσο πολύ. Η δύναμη της σχέσης αυτής είναι μοναδική. Φυσικά θα υπάρξουν και αυτές οι σχέσεις που θα σου κρατήσουν συντροφιά στην κυριολεξία σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου! Άλλες φορές σχέσεις φιλικές και άλλες ερωτικές. Σχέσεις μοναδικές. Άλλες φορές ο χρόνος της συνάντησης θα τρέχει και άλλες φορές θα κυλάει αργά. Μέχρι να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της συνάντησης αυτής. 

Έμαθα να είμαι ευγνώμων για τις προσωπικές μου συναντήσεις. Για όλους τους ανθρώπους που συνάντησα έως τώρα. Έμαθα να αφήνω τους ανθρώπους ελεύθερους και θέλω το ίδιο να κάνουν και αυτοί μαζί μου. Σέβομαι τη συνάντησή μας. Σέβομαι το χρόνο!!! Τόσο τον προσωπικό μου όσο και τον δικό τους. Το χρόνο της συνάντησης. Νιώθω ευλογημένη κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα Σταυροδρόμι Μαγεμένο! Κάθε φορά. Χαμογελάω και λέω «Καλώς την τη συνάντηση»! Έμαθα να τις αναγνωρίζω!
Αν μπορέσεις και εσύ να δεις πίσω από το Τυχαίο, νομίζω θα είσαι πολύ πιο προσεκτικός στο δρόμο σου. Όχι από φόβο, ίσα ίσα…απλά επειδή θα μπορείς να αναγνωρίσεις και εσύ τη Συνάντηση και θα μπορέσεις να απολαύσεις στο μέγιστο αυτό το μοναδικό, καταπληκτικό Ταξίδι της σύντομης ζωής μας πάνω σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.

Δώσε νόημα στην καθημερινότητά σου και απόλαυσέ τις Συναντήσεις.
Αγάπησε, Συγχώρεσε και μάθε να είσαι Ευγνώμων! 
Φιλιά…
Προηγούμενο άρθροΜαρία Ζαγκλαρά,«Η καρδιά ήταν μόνο το πρόσχημα».
Επόμενο άρθροΑπολαύστε τον ήλιο! Κάνει καλό!
Χαίρεται, είμαι η Μαρία! Είμαι μαμά 2 παιδιών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Πολυσχιδής προσωπικότητα που δημιουργεί μάλλον πρόβλημα σε μονοδιάστατους, μονόπλευρους ανθρώπους. Γενικά ταράζω τα νερά συχνά πυκνά. Τόσο τα δικά μου, όσο και των άλλων. Δεν βολεύομαι καθόλου σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν μου πάει πολύ το μέτριο και το πιο κάτω αυτού. Κυνηγάω τη δράση, ψάχνω την αλλαγή, προτιμώ να ζορίζομαι. Προσαρμόζομαι εύκολα και τολμάω να δοκιμάζω. Από τότε που με θυμάμαι, κάνω βαθιές βουτιές μέσα μου και πάντα κάτι ανεβάζω στην επιφάνεια. Μαγικά μοναχικά αλλά και μοναδικά ταξίδια ψυχής. Στα 40 μου, αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνω με απωθημένα. Στο Blog αυτό θα βρίσκετε τις σκέψεις μου καθώς και στο προσωπικό μου Blog: https://colourfulpebbles.blogspot.com https://www.facebook.com/LifePebbles Ακολουθήστε με στον μοναδικό κόσμο των γυναικών! Θα περιμένω με χαρά την παρέα σας και τα σχόλια σας. Φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here