A Woman's Life - Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Το να βρει κάποιος την ισορροπία μεταξύ της εργασίας του και της προσωπικής του ζωής, φαίνεται σαν ένας αγώνας δύσκολος, διαρκής και συνήθως με πολλές απώλειες και από τις 2 πλευρές. Με την τεχνολογία σήμερα να μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση μόνιμα στα της εργασίας μας και Vice Versa (e-mail, sms, social media, κ.τ.λ), φαίνεται ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των 2 στρατοπέδων δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη. Τις περισσότερες φορές ο «νικητής» έχει επιφέρει μεγάλα πλήγματα στον «αντίπαλο» καθώς η μάχη είναι εντελώς άνιση. Ειδικά στις μέρες μας, ειδικά στη χώρα μας!

3+3 συμβουλές

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές αν θέλεις να:

  • Βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και να οργανώσεις το χρόνο σου
  • Γίνεις πιο παραγωγικός γενικά
  • Μάθεις να φροντίζεις για την ψυχική σου υγεία και ισορροπία
  • Αποκτήσεις μια πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα
  • Κερδίσεις το χαμένο έδαφος. Μη μένεις με απωθημένα

1. Οριοθέτηση των στρατοπέδων

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Για να μπορεί όμως ένας άνθρωπος να είναι τόσο παραγωγικός, όσο και χαρούμενος γενικά, θα πρέπει να μπορεί να διαχωρίζει τις ώρες εργασίας, από εκείνες που θα επενδύσει για καθαρά προσωπικές του δραστηριότητες. Τόσο για να μπορεί να αλλάζει παραστάσεις και να μπορεί να εμπνευστεί για να συνεχίσει να ζει, όσο και για να – όσο και να ακουστεί περίεργο – να πεθυμήσει την εργασίας του. Τα projects του, τους συναδέλφους του, το αντικείμενο γενικότερα.

Για αυτό είναι και απόλυτα ουσιαστικό να ξέρουμε για ποιο λόγο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το εκάστοτε αντικείμενο. Δεν είναι το γεγονός ότι θα γίνουμε πλούσιοι. Είναι φυσικά και τα χρήματα, αλλά μαζί με όλο το υπόλοιπο πακέτο. Όσο πιο ανισόρροπα τα μέρη του «πακέτου» εργασία, τόσο περισσότερα τα προβλήματα.

Όταν αρχίσει η ανισορροπία συνήθως αρχίζει το άγχος. Και όταν αρχίσει το άγχος αρχίζει μια σειρά από πολλά και διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα.

2. Βρες τις αξίες σου. Ζήσε με βάση αυτές

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Ακούμε και διαβάζουμε γενικά ότι για να αγγίξουμε κάπως την ευτυχία, θα πρέπει να ζούμε μια ζωή με ποιότητα και αξίες. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να βρούμε τις δικές μας προσωπικές αξίες. Να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, να μιλήσουμε μαζί του, να βρούμε τα θέλω μας. Μόλις τα εντοπίσουμε, θα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας γύρω από αυτά. Αυτό απαιτεί, αυτοέλεγχο και γενικότερη πειθαρχία. Στη συνέχεια, αυτοδιάθεση για να πορευτούμε ανάλογα. Τι σε κάνει χαρούμενο και στις 2 περιπτώσεις; Τι σε κάνει αυθεντικό; Αυτό πρέπει να ακολουθήσεις.

3. Ξεκαθάρισε τις προσωπικές σου αξίες

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τη ζωή τους σε τάξη και υπάρχουν και άλλοι που δεν ενοχλούνται από το χάος. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ακολουθούν ένα κάπως οργανωμένο πρόγραμμα, είναι και αυτοί που έχουν βρει μια κάποια ισορροπία μέσα τους και έξω τους. Οι υπόλοιποι μάλλον ανήκουν στη μερίδα αυτή των ανθρώπων που βιώνουν απίστευτο άγχος τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην εργασιακή. Αναρωτήσου, οι προσωπικές σου στιγμές έχουν ποιότητα; Όταν δεν είσαι στην εργασία σου, κάνεις πράγματα – πέρα από τα απαραίτητα προς επιβίωση – δημιουργικά; Χαλαρώνεις; Εξελίσσεσαι; Έχεις βάλει κάποιους στόχους σε προσωπικό επίπεδο και τους ακολουθείς; Νιώθεις όμορφα τις ώρες που δεν εργάζεσαι; Το απολαμβάνεις; Αν οι περισσότερες απαντήσεις είναι «ΝΑΙ», τότε μάλλον είσαι σε καλό δρόμο. Αν πάλι σε πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη όλων αυτών, καλύτερα αναθεώρησε. Σκέψου το!

4. Ξεκαθάρισε τις εργασιακές σου αξίες

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Κάθε εργασιακό περιβάλλον έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δεν είναι απαραίτητα ούτε όλα ευχάριστα πάντα, ούτε εύκολα. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί είναι το εάν υπάρχει κοινή βάση μεταξύ των 2. Συμβαδίζει η φιλοσοφία της εταιρείας με τις δικές σου εργασιακές αρχές; Αισθάνεσαι ότι θέλεις να είσαι μέλος της; Αισθάνεσαι υποστήριξη και καθοδήγηση; Βλέπεις το κοινό όραμα; Είσαι ψυχή και σώμα εκεί τις ώρες που πρέπει να είσαι; Εξελίσσεσαι ως άνθρωπος μέσα από όλο αυτό; Αν και εδώ οι περισσότερες απαντήσεις είναι «ΝΑΙ», τότε μάλλον είσαι σε καλό δρόμο. Αν και πάλι σε πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη όλων αυτών, καλύτερα αναθεώρησε. Εδώ σκέψου το πιο σοβαρά!

5. Μηνιαίο πλάνο

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Για να οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου, στο τέλος του κάθε μήνα, σχεδίασε ένα μηνιαίο πλάνο, για τον επόμενο. Όπως είναι ένα σχολικό πρόγραμμα, για παράδειγμα. Βάλε τις ημέρες και τις ώρες που εργάζεσαι. Φυσικά και ξέρεις πότε αυτό συμβαίνει! Δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι να δεις πόσος χρόνος σου μένει σε καθημερινή βάση, ως προσωπικός χρόνος! Αφού το δεις καταγεγραμμένο, πέρασε στην ανάλυσή του. Όρισε τις ώρες που θα ξυπνάς και που θα κοιμάσαι. Χώρισε το τμήμα κάθε ημέρας με ακριβείς ώρες εργασίας και ελεύθερου προσωπικού χρόνου. Μόλις ολοκληρώσεις και αυτούς τους υπολογισμούς, κάνε μια λίστα με όλα όσα θέλεις να κάνεις στο χρόνο εκτός εργασίας. Άρχισε να τα τοποθετείς στις αντίστοιχες ημέρες και ώρες που σε βολεύουν. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Θα δεις τις μέρες σου να γεμίζουν με όμορφα πράγματα. Θα δεις μέρες πιο χαλαρές και μέρες πιο γεμάτες. Φυσικά μπορείς να αλλάζεις ό,τι σε ζορίζει, αλλά γενικά να θυμάσαι να το ακολουθείς. Θα σε βοηθήσει να οργανωθείς αν τείνεις προς το χάος. Θα σε χαλαρώσει περισσότερο αν ήδη είσαι σε καλό δρόμο.

6. Μάθε να λες «ΟΧΙ»

A Woman’s Life – Εργασία VS Προσωπική Ζωή. 3+3 συμβουλές για να βρεις τις ισορροπίες!

Ανάλογα με το ωράριο σου και τις ημέρες εργασίες σου, μάθε να λες και τα «ΟΧΙ» σου. Όταν δεν εργάζεσαι και εάν δεν είναι απαραίτητο, ΜΗΝ ανοίγεις μηνύματα που αφορούν στη δουλειά σου. Προσπάθησε να ακολουθήσεις το πρόγραμμα του ελεύθερου χρόνου σου. Όποιο και αν είναι αυτό. Απόλαυσε τις στιγμές που δεν εργάζεσαι. Τόσο το ρεπό σου όσο και τις διακοπές σου. Αποτοξινώσου! Μάθε να είσαι «Παρών» στο εκάστοτε παρόν. Το ίδιο κάνε και τις ώρες όμως που εργάζεσαι. Συγκεντρώσου στην εργασία σου. Μείνε εκεί και απόλαυσέ το. Όταν κάνεις συνειδητά ότι επιλέγεις κάθε φορά, όχι μόνο δεν θα εξαντλείσαι ψυχολογικά , αλλά θα απολαμβάνεις και το κάθε παρόν σου, στο μέγιστο.

Να θυμάσαι ότι το να μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου και να οργανώνεις την καθημερινότητά σου, σου προσφέρει άπειρα οφέλη. Μην το πας στο άλλο άκρο και μάθεις να λειτουργείς σαν ρομπότ, με τη λίστα στο χέρι. Ακριβώς το ανάποδο. Να είσαι αληθινός κάθε φορά και συνειδητά στο παρόν.

Αν μάθεις να είσαι αυθεντικός στο παρόν σου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό της προσωπικής ευημερίας και ευτυχίας!

Σας φιλώ!

Προηγούμενο άρθροΠρομαθηματικές Δεξιότητες στην Προσχολική ηλικία: Εκμάθηση Σχημάτων
Επόμενο άρθροΜαλλιά: 9+1 συμβουλές για το τελικό αποτέλεσμα που θες!
Χαίρεται, είμαι η Μαρία! Είμαι μαμά 2 παιδιών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Πολυσχιδής προσωπικότητα που δημιουργεί μάλλον πρόβλημα σε μονοδιάστατους, μονόπλευρους ανθρώπους. Γενικά ταράζω τα νερά συχνά πυκνά. Τόσο τα δικά μου, όσο και των άλλων. Δεν βολεύομαι καθόλου σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν μου πάει πολύ το μέτριο και το πιο κάτω αυτού. Κυνηγάω τη δράση, ψάχνω την αλλαγή, προτιμώ να ζορίζομαι. Προσαρμόζομαι εύκολα και τολμάω να δοκιμάζω. Από τότε που με θυμάμαι, κάνω βαθιές βουτιές μέσα μου και πάντα κάτι ανεβάζω στην επιφάνεια. Μαγικά μοναχικά αλλά και μοναδικά ταξίδια ψυχής. Στα 40 μου, αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνω με απωθημένα. Στο Blog αυτό θα βρίσκετε τις σκέψεις μου καθώς και στο προσωπικό μου Blog: https://colourfulpebbles.blogspot.com https://www.facebook.com/LifePebbles Ακολουθήστε με στον μοναδικό κόσμο των γυναικών! Θα περιμένω με χαρά την παρέα σας και τα σχόλια σας. Φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here