μαλλιά
Καλώς σας βρήκα!
Είμαι ο Δάκης Παπαδόπουλος και είμαι επαγγελματίας κομμωτής με 20ετή εμπειρία ως ιδιοκτήτης κομμωτηρίων. Μέσα από εδώ θα μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια και όλα αυτά που εξακολουθώ να μαθαίνω.
Είμαι υπέρμαχος του Μότο «Η γνώση πρέπει να μοιράζεται». Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας ενημερώνω για θέματα που αφορούν ίσως το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας άνθρωπος όταν βρίσκεται μπροστά σε έναν καθρέφτη. Τα μαλλιά του.
Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον έχουμε περάσει σε άλλη «εποχή» όσον αφορά την κομμωτική τέχνη, την επιχείρηση κομμωτήριο και το σλόγκαν «Αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής». Το άσχημο είναι ότι οι εμείς οι ίδιοι οι κομμωτές έχουμε συμβάλει σε αυτό και αυτό μου δίνει μια λύπη. Θεωρώ ότι μέσα από την κρίση ξεχώρισαν οι επαγγελματίες κομμωτές από τους ανθρώπους που απλά πιάνουν τα μαλλιά σας.
Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στον κλάδο μας, υπάρχουν οι «καλοί» και οι «κακοί». Το τι κάνει έναν επαγγελματία καλό ή κακό έγκειται στην αντίληψη του κάθε πελάτη. Προσωπικά πιστεύω ότι καλός επαγγελματίας είναι αυτός που σέβεται πρώτα τον εαυτό του. Έπειτα τον υποψήφιο πελάτη του και φυσικά το επάγγελμα που επέλεξε να εξασκήσει. Το  πόσο το αγαπάει φαίνεται στο πόσο το εξελίσσει!
Σήμερα είναι εύκολο να εντοπίσει κανείς ποιος είναι καλός και ποιος όχι τόσο καλός.Έχουμε τόση ενημέρωση στα χέρια μας. Όμως ας μην το προσωποποιήσουμε. Ας κρίνουμε όλη την επιχείρηση και όχι μόνο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ο οποίος μπορεί να είναι ή να μην είναι κομμωτής – δυστυχώς. Όπως ακριβώς παλαιότερα άνοιγαν όλοι περίπτερα.

μαλλιά

Συμβαίνει ας πούμε ένα κομμωτήριο να παρέχει εξαιρετικό σέρβις, και ο ιδιοκτήτης του να είναι άφαντος, αλλά ταυτόχρονα κατά την άποψη μου «επιτυχημένος» γιατί κατάφερε μετά από πολύ πολύ αγώνα, πιστέψτε με, να φτιάξει ένα μοντέλο κομμωτηρίου βάσει του οποίου, δεν πουλάει τον εαυτό του, αλλά την υπηρεσία του, η οποία συνήθως είναι υψηλού επιπέδου.
Πριν από τρία χρόνια συνεργάστηκα Ι.Ι.Ε.Κ ως εκπαιδευτής στο τμήμα Κομμωτικής με τη χαρά και την ελπίδα να διδάξω σε νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να γίνουν τόσο επιτυχημένοι κομμωτές όσο και επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Με μεγάλη μου λύπη όμως ανακάλυψα ότι αυτά που διδάχτηκα εγώ πριν 25 ολόκληρα χρόνια, τα ίδια ακριβώς κλήθηκα να διδάξω στα νέα αυτά παιδιά.
Απογοήτευση!
μαλλιά
Έκανα κάποιες προσπάθειες με την διοίκηση του ιδρύματος για τυχόν αλλαγή στη ύλη, αλλά δυστυχώς απέτυχαν καθώς η εντολή από το Υπουργείο Παιδείας δεν το επέτρεπε. Δεν επιτρεπόταν να γίνει καμία αλλαγή όλα αυτά τα χρόνια. Από αυτό και μόνο, μπορούμε να καταλάβουμε ότι μόνο αν προσπαθήσει ο καθένας προσωπικά και από μόνος του θα μπορέσει να ακολουθήσει τις εξελίξεις στον κλάδο μας. Ας το κλείσω εδώ, και ευελπιστώ να το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο αυτό.
Η λέξη κομμωτήριο στο μυαλό της κάθε γυναίκας έχει διαφορετική έννοια, άλλη σημαντικότητα, άλλες απαιτήσεις και διαφορετικά ζητούμενα!
Υπάρχει η γυναίκα που απλά θέλει να κοντύνει τα μαλλιά της γιατί την ενοχλούν, η γυναίκα που επισκέπτεται το κομμωτήριο για να βάψει τα λευκά της μαλλιά, η γυναίκα που θα επισκεφτεί το κομμωτήριο για να χαλαρώσει, η γυναίκα που θέλει να ακολουθήσει ότι επιτάσσει η μόδα, ασχέτως αν το υποστηρίζει η όχι, η γυναίκα που είναι τακτική στις επισκέψεις της γιατί το χρειάζεται για την δουλειά της, και αρκετές άλλες περιπτώσεις που ωθούν μια γυναίκα να επισκεφτεί έναν χώρο ομορφιάς.   Αυτές οι γυναίκες μπορεί να είναι από την γυναίκα της διπλανής πόρτας μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη σε καίριες θέσεις.

μαλλιά

Έχω παρατηρήσει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η κοινωνική θέση για την ανάγκη που δημιουργείται σε μια γυναίκα να επισκεφθεί ένα κομμωτήριο. Ένα άλλο κεφάλαιο άξιο συζήτησης είναι το τι είδους κομμωτήριο θέλει μια γυναίκα να  επισκεφτεί; Τι είδους κομμωτήριο…μεγάλη κουβέντα, την οποία θέλω να κάνουμε σε επόμενα άρθρα.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Για επικοινωνία

στο Facebook @kteis by Dakis Pap
στο instagram @kteis_by_dakispap
στην ιστοσελίδα www.kteis.gr
Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνιακά και κινητικά στάδια από 0-5 ετών
Επόμενο άρθροΟι 20+ 5 Δραματικές… ωδές ( αφιερωμένο στους εξεταζόμενους των Δραματικών σχολών)
20+ χρόνια στον χώρο της κομμωτικής, στην σχολή, ως υπάλληλος σε κομμωτήρια και σχεδόν 20 χρόνια ως ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου ΚΤΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη, δεν βαρέθηκα ούτε μια μέρα να εργάζομαι και να προσπαθώ να δημιουργώ όμορφα μαλλιά, να συζητώ με τους φίλους πελάτες μου και να προσφέρω χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους, όσοι με έχουν τιμήσει με το να αφεθούν στα χέρια μου και να μου εμπιστευθούν την εμφάνιση των μαλλιών τους. Μετά από 50.000+ κουρέματα ακόμη έχω το ίδιο ενδιαφέρον για την δουλειά μου και αυτό το πάθος το βγάζω κάθε φορά που ανοιγοκλείνω τα ψαλίδια μου. Έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια προσωπικής και κομμωτικής ανάπτυξης και βελτίωσης και από αυτήν εδώ τη στήλη θα μοιράζομαι μαζί σας πολλά και ενδιαφέροντα Πράγματα. Stay Tuned!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά λόγω φόρτου εργασίας και εκπαίδευσης δεν μπόρεσα να απαντήσω. Να είστε καλά! Θα περιμένω και τα επόμενα σχόλια σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here