Υπάρχουν βασικές αρχές που ορίζουν τι σωματότυπο έχεις και μας κατατάσσουν σε κατηγορίες!! Εσύ ξέρεις σε ποιο είδος σωματογραμμής ανήκεις;;

Υπάρχουν 7 σωματοσχήματα!!

  • Ο Χάρακας, γνωστός και ως μπανάνα
Σε αυτό το σωματότυπο τα κύρια χαρακτηριστικά είναι ότι οι ώμοι και οι γοφοί είναι γενικά ίσοι. Δηλαδή το μέγεθος της μέσης δεν είναι έντονα μικρότερο.
απο google
  • Το Αχλάδι
Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι γοφοί είναι μεγαλύτεροι από το μπούστο και τη μέση. Οι ώμοι είναι στενοί και οι καμπύλες είναι κυρίως γύρω από τους γοφούς.
φωτογραφια απο google
  • Το Μήλο
Στο σωματότυπο μήλο βλέπουμε ένα πιο στρογγυλεμένο προφίλ και συχνά ο κορμός είναι κοντός. Τα μεγέθη στήθος, μέση και γοφοί είναι περίπου ίσα με μικρές διαφορές.
φωτογραφια απο google
  • Η Κορίνα του μπόουλινγκ
Εδώ το σώμα έχει λεπτό κορμό και μικρό ή μεσαίο στήθος. Η μέση είναι λεπτοί ενώ αντίθετα οι μηροί και οι γάμπες είναι μεγάλοι.
απο google
  • Η Κλεψύδρα
Ο σωματότυπος κλεψύδρα αποτελείται από καμπύλες στο προφίλ και εμπρός. Οι γραμμές ώμου είναι μαλακές, ενώ η μέση είναι αρκετά στενότερη από γοφούς και στήθος.
φωτογραφια απο google
  • Το τρίγωνο / Κύπελλο
Αυτός ο σωματότυπος είναι συχνότερα σε αθλητικά κορμιά. Κύριο χαρακτηριστικό είναι οι ανοιχτοί ώμοι. Συχνά υπάρχει μεγάλος θώρακας και λεπτά πόδια.
απο google
  • Το Lollipop
Το σώμα Lollipop έχει μεγάλο στήθος και μικρή μέση και πόδια.
φωτογραφια απο google
Αφού βρήκες τον δικό σου σωματότυπο θα σου πούμε τι να φορέσεις για να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία!!
Το Lollipop και το Κύπελλο είναι σχήματα με μεγαλύτερο βάρος στο επάνω μέρος. Έχετε ως στόχο να φέρετε την προσοχή στο κάτω μισό του σώματος. Αποφύγετε τα πολλά βολάν ή παστέλ χρώματα. Οι σκούροι τόνοι δίνουν την ψευδαίσθηση του αναλογικού σώματος!! Δοκιμάστε την λαιμόκοψη χαμόγελο ή V που δίνουν έμφαση στο στήθος.
Το αχλάδι και η κορίνα είναι σωματογραμμές με βάρος στο κάτω μέρος. Στόχος είναι να δίνετε προσοχή στο επάνω μισό ενώ ταυτόχρονα να κολακεύετε το κάτω μισό. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις στο κάτω μέρος και οι ελαφρύτερες στο επάνω σας δίνουν την εικόνα μιας καλύτερης αναλογίας και θα κάνει τη σιλουέτα να μοιάζει με κλεψύδρα. Δώστε έμφαση στους ώμους σας και στα μανίκια που επιλέγετε. Οι εβαζέ φούστες είναι μια πολύ καλή λύση για να κολακεύσετε το σώμα σας.
Οι κλεψύδρες είναι κατανεμημένο το βάρος και στο πάνω και στο κάτω μέρος. Οπότε μην κρύβετε τίποτα!!! Δοκιμάστε ανοιχτό ντεκολτέ ή σε σχήμα V. Οι pencil φούστες ή οι ασύμμετρες είναι ότι πρέπει για εσάς! Δώστε έμφαση στη μέση σας και μην φοβάστε να πειραματιστείτε!!
Ο χάρακας είναι ένας σωματότυπος δίχως καμπύλες, οπότε ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν καμπύλες. Ένας έξυπνος τρόπος είναι οι ζώνες γύρω από τη μέση. Οι κλος φούστες με μπλούζες με ανοιχτά V δημιουργούν την εντύπωση ότι ο σωματότυπος είναι κλεψύδρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here