Έχεις ακούσει σίγουρα  χώρισα και ανανεώθηκα! Ε ναι είναι αλήθεια! Δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες (και άνδρες) μετά από κάποιο διάστημα που βρίσκονται σε μια σχέση, δηλαδή όταν θεωρήσουν ότι «έδεσαν το γάιδαρο τους» αρχίζουν να αμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και οι ρυθμοί της ζωής μας γρήγοροι. Ας βρούμε όμως τρόπο να ασχοληθούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και την βελτίωση της εικόνας μας. Σύμφωνα με μελέτες οι άνθρωποι δίνουν κατά 88% περισσότερη σημασία σε έναν ομιλητή του οποίου η εμφάνιση θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτό δεν αφορά μόνο το κομμάτι του φλερτ αλλά και της εργασίας μας. Αν π.χ. η εμφάνιση μας είναι προσεγμένη και μας αναδεικνύει ο πελάτης, ο συνάδελφος, μέχρι και το ίδιο το αφεντικό μας θα δώσει περισσότερη σημασία σε αυτό που έχουμε να του πούμε.

Ένας εύκολος τρόπος να πετύχουμε μια προσεγμένη εμφάνιση είναι αυτό που μας έκαναν οι μαμάδες μας πριν πάμε στο σχολείο. Ε ναι φυσικά το να ετοιμάσουμε τα ρούχα μας από το προηγούμενο βράδυ! Έτσι έχουμε χρόνο να βρούμε έναν ταιριαστό συνδυασμό ρούχων που θα μας αναδεικνύει ενώ ταυτόχρονα να «εμπλουτίσουμε» και το ντύσιμο μας με αξεσουάρ όπως θα δούμε πάρα κάτω.

Ακόμα και ένα απλό ντύσιμο τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να το απογειώσουν. Δοκίμασε τα σκουλαρίκια, κάποια καρφίτσα ή ένα κόσμημα στο λαιμό, ώστε να δώσεις περισσότερη έμφαση στο πρόσωπο σου. Έτσι θα φαίνεσαι προσεγμένη αλλά ανεπιτήδευτα. Επίσης επικεντρώνεις το βλέμμα του ομιλητή σου στο πρόσωπο σου και κατ’ επέκταση σε αυτό που θέλεις να του πεις.

Ένα επιπλέον τρικ που θα σε βοηθήσει να είσαι πιο εντυπωσιακή είναι η έμφαση στα πόδια σου. Ο πιο εύκολος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι τα έντονα χρώματα στα παπούτσια σου και τα καλσόν με σχέδια. Μπορείς να κάνεις ακόμα και ένα εντελώς καθημερινό ντύσιμο να είναι η τελευταία τάση της μόδας και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο.

Photo from Pinterest

Δεν λέω ότι πρέπει να ασχολούμαστε όλη την ώρα με φρου-φρου και αρώματα και να μην δίνουμε σημασία σε υποχρεώσεις ή στην εσωτερική μας αυτοβελτίωση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε αν όχι όπως πριν, τουλάχιστον όσο μπορούμε περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here