Θέλω να γίνω ξανθιά!!! Το αποφάσισα!!!

Λοιποόόόν…πόση συζήτηση να χωράει άραγε αυτή η πρόταση;

Σε ρωτάω λοιπόν..

-Γιατί θέλεις να γίνεις ξανθιά;
-Πόσο συχνά μπορείς και θέλεις να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο;
-Πόσο χρόνο θέλεις να διαθέτεις για τα μαλλιά σου;
-Σου αρέσει το μακιγιάζ;
-Έχεις το total look να υποστηρίξεις ένα ξανθό χρώμα;
-Θα χρησιμοποιείς κατάλληλα προϊόντα για τα ξανθά σου μαλλιά;
Αν με διαβάζεις, αν είσαι ξανθιά ήδη ή είσαι διατεθειμένη να γίνεις ξανθιά…συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου μου!
Αρέσκομαι στο να λέω στις γυναίκες που επιθυμούν να ανοίξουν το χρώμα τους, ότι το ξανθό για να είναι ωραίο θέλει «παιδεία». Λέγοντας «παιδεία» εννοώ ότι, δεν γίνεται να έχεις ξανθό – πόσο μάλλον το τέλειο ξανθό – αν δεν το φτιάξεις από την αρχή σωστά! Αν δεν το προσέξεις στη συνέχεια, αν δεν το αγαπήσεις γενικότερα και δεν το υποστηρίξεις σε όλα του τα στάδια.

Τι σημαίνει όμως «σωστά»;

Όλα αρχίζουν από το σωστό ξάνοιγμα, είτε μιλάμε για φυσικά μαλλιά, είτε για ήδη βαμμένα, που θέλουμε να τα ξανοίξουμε.
Όταν παίρνεις την απόφαση να κανείς το γνωστό σε όλους ντεκαπάζ, καταρχήν δεν πρέπει να το φοβάσαι. Είναι το βασικότερο «εργαλείο» ενός colorist και στα εκπαιδευμένα χέρια του, είναι πυρηνικό όπλο. Το ερώτημα είναι 1) πόσο εκπαιδευμένος και έμπειρος είναι o colorist και 2) πόσο καλλυντικό είναι το προϊόν ξανοίγματος ·ντεκαπάζ· που χρησιμοποιεί. Πόσο επαγγελματικά κατάλληλο για την κάθε περίσταση δηλαδή. Μη ξεχνάς ότι κάνεις μια τεχνική εργασία που δεν έχει επιστροφή, ιδίως αν το κάνεις σε φυσικά μαλλιά. Αν το ξάνοιγμα γίνει σωστά και λέγοντας σωστά εννοώ να μην υπάρχουν διχρωμίες, τριχρωμίες και υπάρχει ακόμη η υγεία στα μαλλιά, μπορείς να έχεις σχεδόν όποια ξανθή απόχρωση και να επιλέξεις και μάλιστα σε πλήρη ομοιομορφία.
Είναι σημαντικό ο colorist να έχει την γνώση και την εμπειρία να ελέγχει και την ποιότητα της τρίχας και τον αποχρωματισμό της συγχρόνως. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχεις ομοιοχρωμία, διότι αυτό πάντα εξαρτάται από την επιφάνεια που βάφεις ή ξεβάφεις. Και εδώ έρχεται πάλι ο επαγγελματίας να σώσει την κατάσταση. Πίστεψέ με, μόνο αυτός γνωρίζει. Είναι θέμα εμπειρίας και εκπαίδευσης και φυσικά διάθεσης προσωπικής εμβάθυνσης στο θέμα.
Αν τα βάφεις μόνη σου δυσκολεύει η κατάσταση,γιατί συνήθως δεν βάφεις πάντα όλα τα μαλλιά και μπορεί σε κάποια σημεία να υπάρχουν λιγότερες «στρώσεις» βαφής και σε αλλά σημεία λιγότερες. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν πρέπει να αφαιρεθούν 5 ας πούμε στρώσεις χρωστικών είναι πιο δύσκολο από το να αφαιρεθούν 3.
Νομίζω καταλάβατε και τι εννοώ με τον όρο «παιδεία», που ανέφερα παραπάνω!
Καθημερινά συναντάω γυναίκες που θέλουν να γίνουν ξανθές, ή συχνότερα να «διορθώσουν» την ήδη υπάρχουσα ξανθιά απόχρωση τους. Γενικά μιλώντας, το ξανθό χρώμα σε εμάς τους μεσογειακούς λαούς που έχουμε συνήθως πιο σκούρο φυσικό και πιο χοντρή τρίχα, είναι δυσκολότερο να βγει «καθαρό» και κοντά στο φυσικό ξανθό (όχι κίτρινο δηλαδή).
Όσο πιο ανοιχτό είναι το φυσικό σου χρώμα, τόσο πιο εύκολο να φτάσεις στο επιθυμητό ξανθό.
Το να διορθώσεις μια ανεπιθύμητη απόχρωση είναι πολύ πιο δύσκολο και πιο ακριβό ως υπηρεσία στο κομμωτήριο, από το να κανείς ξάνοιγμα σωστά από την αρχή, γι αυτό πρέπει να δώσετε προσοχή σε ποιόν κομμωτή θα απευθυνθείτε για να ανοίξετε τα μαλλιά σας.
Αν τώρα έχετε ανεπιθύμητη βαμμένη απόχρωση και θέλετε να την ξανοίξετε, πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο, εξειδικευμένο colorist, ούτως ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν θέλετε τα μαλλιά σας σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήδη είναι. Σωστά;
Ένας σωστός επαγγελματίας θα σας πει ακριβώς τι μπορεί να γίνει και αν δεν γίνεται, οφείλει να σας ενημερώσει σχετικά από την αρχή της συζήτησής σας.
Μπορείτε να συμβουλευτείτε και δυο τρεις κομμωτές…Σαν τον γιατρό..
Μη ξεχνάτε ότι οι κομμωτές είναι όντως οι γιατροί των μαλλιών.
Ας πούμε ότι βγαίνοντας από το κομμωτήριο, έχετε όντως πετύχει το τέλειο ξανθό..wowwwww!!!
Αν δεν το συντηρήσετε όπως σας συμβουλέψει ο κομμωτής σας, σε 8 περίπου εβδομάδες, θα έχετε παράπονα..και δεν θα φταίει ο κομμωτής σας κορίτσια…γιατί αυτός σας τα είπε από την πρώτη στιγμή…εσείς τι κάνατε;
Είναι σαν να πας στον γιατρό, να σου κάνει διάγνωση, να σου δίνει θεραπεία και παράλληλα άλλες συμβουλές. Για αυτόν τον λόγο δεν πήγες εκεί; Αν εσύ κάνεις του κεφαλιού σου, δεν σου φταίει κανείς. Και αν θες άκου τη συμβουλή μου, πριν αποφασίσεις να κάνεις ότι σου κατέβει, πάρε και τη 2η γνώμη ή και την 3η που είπαμε πιο πάνω…δεν είναι κακό! Αν ακόμη και τότε αποφασίσεις να κάνεις το δικό σου, μάλλον ο κομμωτής δεν είναι γενικά αυτό που χρειάζεσαι…ψάξτο αλλιώς…
Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι πάμε να κάνουμε στα μαλλιά μας, στην εμφάνιση μας γενικότερα. Να μην είμαστε απλά θύματα της μόδας. Μάθετε να εμπιστεύεστε τους κατάλληλους επαγγελματίες κομμωτές, ούτως ώστε να μην τρέχετε αργότερα.
Επειδή έχω δει και διορθώσει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες με ανεπιθύμητες αποχρώσεις στα μαλλιά γυναικών, σας πληροφορώ ότι όσο και αν εξιτάρει (κακώς κατά τη γνώμη μου) έναν κομμωτή το να διορθώσει σφάλμα συναδελφου, είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ενθουσιασμένος όταν καλείται να κάνει σωστά την όλη διαδικασία αλλαγής χρώματος από την αρχή.
Κλείνοντας, θέλω να σας πω ότι το ντεκαπάζ ανήκει στα Don’t Do It Yourself – DDIY -.
Ελπίζω να ενημέρωσα, να προειδοποίησα και να βοήθησα!
Θα χαρώ να απαντήσω σε ερωτήσεις σας σχετικά!
Stay tuned…
#kteis #dakispap
www.kteis.gr
@kteis_by_Dakispap at instagram
Προηγούμενο άρθροΕκμάθηση Χωροχρονικών Εννοιών: Παιχνίδι και Μάθηση
Επόμενο άρθροΟ χειροποίητος κόσμος της Χριστίνας Νεφελούδη!
20+ χρόνια στον χώρο της κομμωτικής, στην σχολή, ως υπάλληλος σε κομμωτήρια και σχεδόν 20 χρόνια ως ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου ΚΤΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη, δεν βαρέθηκα ούτε μια μέρα να εργάζομαι και να προσπαθώ να δημιουργώ όμορφα μαλλιά, να συζητώ με τους φίλους πελάτες μου και να προσφέρω χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους, όσοι με έχουν τιμήσει με το να αφεθούν στα χέρια μου και να μου εμπιστευθούν την εμφάνιση των μαλλιών τους. Μετά από 50.000+ κουρέματα ακόμη έχω το ίδιο ενδιαφέρον για την δουλειά μου και αυτό το πάθος το βγάζω κάθε φορά που ανοιγοκλείνω τα ψαλίδια μου. Έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια προσωπικής και κομμωτικής ανάπτυξης και βελτίωσης και από αυτήν εδώ τη στήλη θα μοιράζομαι μαζί σας πολλά και ενδιαφέροντα Πράγματα. Stay Tuned!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here