Η Καθαρά Δευτέρα είναι μόλις 2 μέρες μακριά και όλα τα παιδιά περιμένουν με χαρά το πέταγμα του χαρταετού! Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βγάλουμε, για μια ακόμα φορά, τον καλλιτέχνη από μέσα μας και να φτιάξουμε τον χαρταετό μαζί με τα παιδιά μας !

Τι θα χρειαστείτε:

3 καλάμια ή βέργες από ελαφρύ ξύλο ίσου μήκους (60-80 εκ.)
γκοφρέ χρωματιστό χαρτί (το βρίσκετε στα βιβλιοπωλεία)
σύρμα
σπάγκο
υγρή κόλλα
κολλητική ταινία
χρωματιστές χάρτινες λωρίδες (περίπου 20 εκ. η καθεμία, για την ουρά)
ψαλίδι

Πως θα τον φτιάξετε :

Για τον σκελετό:

Δέστε σφιχτά μεταξύ τους τα 3 ξύλα στο κέντρο (τα δύο χιαστί και το τρίτο οριζοντίως) και αφήνετε 50 εκ. σπάγκο να κρέμεται.

Με ένα μαχαίρι, χαράζετε μικρές εγκοπές στις άκρες των ξύλων, για να περνά από μέσα το σύρμα.  Σχηματίζετε την περίμετρο του χαρταετού σας, δένοντας στην άκρη της μίας βέργας το λεπτό σύρμα και προχωρώντας διαδοχικά στις υπόλοιπες. Το περνάτε από τη μία εγκοπή στην άλλη και το σφίγγετε καλά.

Τοποθετήστε τον σκελετό πάνω στο γκοφρέ χαρτί και κόψτε το περιμετρικά, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5 εκ. για να τυλιχτεί γύρω από την περίμετρο τους σκελετού, στο σύρμα. Στο σημείο αυτό μπορείτε να διακοσμήσετε τον χαρταετό σας όπως θέλετε, με αυτοκόλλητα, κονκάρδες, ζωγραφιές και ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Κολλήστε το χαρτί πάνω στον εξαγωνικό σκελετό, με κόλλα ή ταινία.

Στερεώστε δύο ίσα κομμάτια σπάγκου στις άκρες δύο διπλανών ξύλων αντιστοίχως. Προσέξτε το μήκος του σπάγκου γιατί πρέπει να είναι ίσο με το μήκος του ξύλου από το κέντρο έως την άκρη του. Ενώστε τα δύο κομμάτια σπάγκου μεταξύ τους, ώστε να τοποθετήσετε εκεί την ουρά.

Για την ουρά:

Το μήκος της ουράς πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερο από το μήκος του χαρταετού. Στον σπάγκο της ουράς, δέστε τις χρωματιστές λωρίδες σε απόσταση περίπου 20 εκ. μεταξύ τους.

Για τα ζύγια:

Στις απέναντι άκρες των ξύλων στα οποία δέσατε την ουρά, τοποθετήστε τα ζύγια. Δέστε στα άκρα δύο ίσα κομμάτια σπάγκου και ενώστε τα με τον σπάγκο που έχετε
αφήσει να κρέμεται στο κέντρο, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης, τοποθετήστε την καλούμπα.


Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος! Είμαι σίγουρη  πως θα διασκεδάσετε πολύ κατασκευάζοντας τον και θα νιώσετε μεγάλο καμάρι όταν τον δείτε να ανεμίζει ψηλά!

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here