Λίστα Ευγνωμοσύνης
 
   Ή αλλιώς »Gratitude List» όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί. Και ίσως σκεφτείς ότι κι αυτό είναι ακόμη μια »αμερικανιά». Μπορεί να έχεις δίκιο. Ωστόσο, μαζί με τόσες άλλες που έχουμε υιοθετήσει, μια παραπάνω, και ειδικά χρήσιμη, δεν θα έβλαπτε. Και δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να μιλήσουμε για ευγνωμοσύνη, από εκείνη των γιορτών. 

   Δυστυχώς ή ευτυχώς, στην εποχή μας, έχουμε μάθει να επιζητούμε πάντα κάτι παραπάνω. Θέλουμε ένα μεγαλύτερο σπίτι, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, μια πιο κερδοφόρα δουλειά. Σίγουρα, είναι καλό να έχουμε στόχους. Υπάρχουν, όμως, φορές που κατακλυζόμαστε από τους στόχους αυτούς και τους τρόπους επίτευξής τους, που ξεχνάμε να ζούμε το σήμερα και να ευχαριστηθούμε αυτά που ήδη έχουμε Και κάπως έτσι, καταλήγουμε να τα θεωρούμε δεδομένα, ενώ δεν είναι! Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αύριο θα έχεις αυτά που έχεις σήμερα. Κάτι τέτοιο έρχεται να σου θυμίσει η λίστα ευγνωμοσύνης, η οποία υπάρχει ακόμα και σε εφαρμογή για το κινητό σου. Αν και δεν χρειάζεται να φτάσεις τόσο μακριά, εκτός αν θέλεις.
   Πρόκειται για μια καθημερινή υπενθύμιση σχετικά με εκείνα για τα οποία πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Συνήθως, ψάχνουμε τα άσχημα πράγματα που μας έχουν συμβεί. Θα σε χαροποιήσει, όμως, το γεγονός ότι υπάρχει πάντα κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Κάτι τόσο απλό αλλά και τόσο δυνατό. Σκοπός είναι να νιώθουμε καλά με αυτό. Ωστόσο, ηδιατήρηση μιας λίστας ευγνωμοσύνης είναι χάσιμο χρόνου, όταν δεν προέρχονται από αυτό αυθεντικά συναισθήματα ευγνωμοσύνης ή χαράς.Γράφεις, λοιπόν, κάθε μέρα κάτι για το οποίο είσαι ευγνώμων και αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από κάτι απλό, όπως ένα φαγητό ή μια μυρωδιά μέχρι κάτι σύνθετο, όπως η υγεία σου ή οι άνθρωποι που αγαπάς. Είναι καλή ιδέα να το διαβάζεις συχνά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις μια βαθιά εκτίμηση για όλα και ίσως ανακαλύψεις ότι τελικά είναι αλήθεια αυτό που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί, ότι όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη δείχνουμε, τόσα περισσότερα πράγματα μας δίνονται. Εξάλλου, αν δεν είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις ήδη, γιατί να αποκτήσεις κάτι παραπάνω αφού δεν πρόκειται να νιώσεις ούτε για αυτά ευγνωμοσύνη; Άρχισε λοιπόν, σήμερα, Χριστούγεννα, την δική σου λίστα ευγνωμοσύνης και δες την ζωή σου να αλλάζει.


Να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!

Χρόνια πολλά.

  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here