Χειροποίητου

 

Έχετε δει σε ταινίες και κινούμενα σχέδια τις γιαγιάδες να να κάθονται σε μια καρέκλα δίπλα στο τζάκι και να πλέκουν; Είμαι σίγουρη ότι η εικόνα αυτή δεν σας είναι καθόλου άγνωστη. Όχι μόνο απ’ την τηλεόραση αλλά και απ’ τη ζωή σας. Οι γιαγιάδες σας δεν έπλεκαν; Πόσες φορές σας έχουν φτιάξει κασκόλ, καζάκες, πουλοβεράκι, φορεματάκια και τόσα άλλα πράγματα; Δεν ζητάω πολλά, απλά ανακαλέστε στη μνήμη σας την αίσθηση! Στην τέχνη του χειροποίητου !!!

Για αρκετά χρόνια η «συνήθεια» αυτή είχε σταματήσει, βλέπετε είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας το βιομηχανοποιημένο προϊόν. Λεφτά υπήρχαν άλλωστε… Τα τελευταία χρόνια όμως τη όμορφη αυτή συνήθεια επανήλθε. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν ξεκινήσει πάλι να πλέκουν, να φτιάχνουν μόνες τους τα κοσμήματα τους, τις τσάντες τα αξεσουάρ του, ακόμα και κάποια απ’ τα ρούχα τους!!! Να σας πω την αλήθεια είχα πει κι εγώ κάποτε στη διαδικασία να φτιάξω μόνη μου τα δικά μου κοσμήματα, αλλά δεν είχα και μεγάλη επιτυχία! Γρήγορα κατάλαβα πως για να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζεται υπομονή, δημιουργική φαντασία και καλό χέρι!!! Ε! δεν είμαστε όλοι για όλα. Αντίθετα μια καλή μου φίλη, Παρασκευή (Χειροποίητες δημιουργίες Βιβή) είναι πολύ αποτελεσματική!!!

Για να επανέλθω όμως σε αυτό που σας έλεγα, πολλές γυναίκες ασχολήθηκαν ξανά με τις χειροποίητες δημιουργίες παντός είδους. Οι πιο τολμηρές μάλιστα αποφάσισαν να το κάνουν επάγγελμα και να τα καταφέρουν πολύ καλά μάλιστα!!! Αυτό είχε ως συνέπεια η αξία του χειροποίητου να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο. Έγιναν…μόδα. Πολλές μαμάδες στη βάφτιση των παιδιών τους χρησιμοποιούν χειροποίητες μπομπονιέρες και προσκλήσεις. Ακόμα και γλυκάκι χειροποίητο σε όμορφα βαζάκια προσφέρουν. Η τέχνη του χειροποίητου έχει εξαπλωθεί παντού!!! Αν με ρωτάτε πολύ καλά κάνει!!!

Ας δούμε όμως τρια πλεονεκτήματα των χειροποίητων αντικειμένων:
  • Μιλάς απευθείας με το δημιουργό!
  • Επιλέγεις όποιο σχέδιο θέλεις, σε όποιο χρώμα θέλεις!
  • Τα κομμάτια είναι μοναδικά. Αυτό βέβαια συμβαίνει όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν βγάζουν μαζικές παραγγελίες, όπως είναι η Παρασκευή (Χειροποίητες δημιουργίες Βιβή)   
Χειροποίητου
Η Χειροποίητη τσάντα είναι απ’ τη χειμωνιάτικη συλλογή της Παρασκευής
Η γνωριμία μου με την Τέχνη του Χειροποίητου:

Θα σας αναφέρω πολύ σύντομα την ιστορία γνωριμίας μου με την Παρασκευή. Ακούγοντας συνέχεια για την τέχνη του χειροποίητου και μαθαίνοντας ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα προϊόντα του εμπορίου αποφάσισα να πάρω κι εγώ να κάνω την αρχή μου. Θεωρώ ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουμε ένα «κόλλημα» με τις τσάντες μας!!! Έτσι κι εγώ!!! Έψαξα σε αρκετά site και σε πολλές σελίδες του facebook και βρήκα πολλά και αξιόλογα πράγματα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη σελίδα της Παρασκευής  (Χειροποίητες δημιουργίες Βιβή)   αρχικά, ήταν τα σχέδια, η ποικιλία και οι καλές τιμές. Όλοι ξέρουμε πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν τα χειροποίητα προϊόντα…

Επιφυλακτικά λοιπόν έκανα την πρώτη μου παραγγελία! Ήρθα σε επαφή μαζί της, συζητήσαμε με κάθε λεπτομέρεια τι και πως το ήθελα( για την τσάντα μιλάω)…σχέδιο, χρώμα, μέγεθος κτλ.και μέσα σε λίγες μέρες η τσάντα ήταν στην πόρτα μου. Άνοιξα με μεγάλη ανυπομονησία τη Χάρτινη σακούλα που είχα μπροστά μου και πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου! Έγινα φανατική της δουλειάς της!!! Αν δεν με πιστεύεται δεν έχετε πάρα να επισκεφθείτε την προσωπική της σελίδα  Χειροποίητες Δημιουργίες Βιβή.


 

Με το άρθρο αυτό ξεκινάω στο blog μια καινούρια στήλη που θα σας παρουσιάζει μικρούς ήρωες τις καθημερινότητας που πέτυχαν να κάνουν την αγάπη τους επάγγελμα στους χώρους του χειροποίητου!!! Φυσικά θα έχουμε και υπέροχα δωράκια μόνο για σας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here