Αγαπητές μου αναγνώστριες καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!

Λευκά Χριστούγεννα μπορεί να μην κάναμε. Στην εκπνοή των εορτών όμως χιόνισε για τα καλά. Με πολλή χαρά παρατηρούσα μαμάδες, μπαμπάδες και παιδάκια να χαίρονται το χιόνι. Και αυτό μόλις λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους. Την πρωτοκαθεδρία είχε ο ανελέητος χιονοπόλεμος.  Σχεδόν σε κάθε γωνιά έβλεπα και έναν χιονάνθρωπο με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ: καρότο για μύτη, κλαδάκια για χέρια και αυτοσχέδια κασκόλ.

Παρατηρούσα πόσο χαρούμενοι ήταν οι άνθρωποι, όχι μόνο με τις οικογένειές τους, αλλά και με τους γύρω τους. Πόσο εύκολα σταματούσαν οι γκρίνιες και τα παράπονα. Πόσο εύκολα μιλούσε κάποιος με τον διπλανό του. Αναρωτήθηκα λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους τόσο χαρούμενους, όταν βλέπουν χιόνι;

Οι «μαγικές» ιδιότητες του χιονιού

Το λευκό χρώμα συνδέεται με την αγνότητα. Είναι το χρώμα που προκαλεί γαλήνη και ηρεμία. Συνειρμικά παραπέμπει στο φως και στην καλοσύνη. Θυμηθείτε τα αγγελάκια που είναι πάντοτε ντυμένα στα λευκά.

Το χιόνι είναι καθαρό και αυτό συμβάλλει πολύ σημαντικά και θετικά στην ψυχολογία του ατόμου. Όταν κάποιος βλέπει ένα χιονισμένο τοπίο, νιώθει την επιθυμία να κυλιστεί στο χιόνι, να παίξει, να γελάσει και να το χαρεί.

Η παιδική αθωότητα. Είναι λογικό το χιόνι να ξετρελαίνει τα μικρά παιδιά. Άλλο τόσο όμως ξετρελαίνει και τους μεγάλους, που όταν παίζουν με το χιόνι ξαναγίνονται παιδιά! Είναι σαν να κρύβεται στο χιόνι η παιδική ηλικία και η χαμένη μας αθωότητα.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως το χιόνι έχει μαγεία. Η μαγεία του είναι να βρίσκει την παιδική μας αθωότητα. Κάπου εκεί βαθιά που βρίσκεται καταχωνιασμένη και μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία, την ανεμελιά, την αγνότητα και την απλότητα. Μήπως θα έπρεπε αυτά τα συναισθήματα να τα θυμόμαστε λίγο πιο συχνά; Μήπως αυτό θα μας βοηθήσει στο να είμαστε καλύτεροι γονείς;

Κλείνω με την φράση του Βραζιλιάνου συγγραφέα Πάουλο Κοέλο:


Τα συμπεράσματα δικά σας!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here