όνειρα
Άνθρωπος και όνειρα πάνε μαζί. Αν σας πει κάποιος πως μικρός δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, θα είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα που θα έχετε ακούσει. Η αλήθεια είναι πως η εποχή μας και οι συνθήκες που επικρατούν πολλές φορές δεν είναι σύμμαχοι καλοί. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι βασικές ανάγκες μας είναι δυνατόν να μας απομακρύνουν από την εκπλήρωση των ονείρων μας. Τότε πολλοί πείθονται πως είναι πλέον αργά, πως δεν έχουν τις δυνάμεις ούτε τον χρόνο για να ασχοληθούν με αυτά. Ρεαλιστικά όμως, ισχύει κάτι τέτοιο;

όνειρα

Η απάντηση προφανώς είναι όχι. Ο άνθρωπος που στα αλήθεια έχει ένα μία επιθυμία, έναν στόχο, ανεξαρτήτως περιστάσεων, δε θα τα παρατήσει. Όταν οι συγκυρίες είναι εναντίων του, δε θα σταματήσει στιγμή να προσπαθεί. Όσα εμπόδια και αν εμφανίζονται στον δρόμο του, εκείνος έχει μάθει να ξεπερνά και αυτά και αυτούς που του τα βάζουν. Είναι ένας μαχητής που νικάει την καθημερινότητα και αυτά που η ίδια του επιβάλλει.
Όλα είναι θέμα μέχρι να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητές σου. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθείς, με ανάλογη ταχύτητα θα φτάσεις στην εκπλήρωση όσων ονειρευόσουν. Χρειάζεται να έχεις κάθε στιγμή συνοδοιπόρο σου την ισχυρή αυτή επιθυμία που να σου υπενθυμίζει στις δύσκολες στιγμές τους λόγους για τους οποίους άρχισες αυτό το μακρύ ταξίδι. Όταν έχεις τον αέρα να φυσάει κόντρα, εσύ να θυμάσαι πως το αεροπλάνο για να απογειωθεί έχει και αυτό κόντρα τον άνεμο!

όνειρα

Είναι ακράδαντο γεγονός πως η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις μας οδηγούν συνήθως σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που θέλουμε να βαδίσουμε. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απομακρύνει από αυτά που μικροί ονειρευόμασταν και έλαμπε το πρόσωπό μας. Πολλοί θα εμφανιστούν στην πορεία σου. Οι περισσότεροι θα τη φορτώσουν με επιπρόσθετες δυσκολίες, οι υπόλοιποι θα κάνουν τα πάντα για να σε διευκολύνουν. Εσύ σε κάθε περίπτωση πρέπει να παίρνεις την κατάσταση πάνω σου και να μην αφήνεις τη μοίρα σου στα χέρια άλλων. Κανείς δε χαρίζει τίποτα, μην το ξεχνάς.
Αγαπητέ αναγνώστη, χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως η δύναμή σου είσαι εσύ, και μόνο εσύ. Εσύ ο ίδιος είσαι αρκετός για να ζήσεις όπως θέλεις τη ζωή σου, χωρίς τη συγκατάθεση κανενός. Είσαι αρκετός για να πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι, αρκεί να στοχεύσεις ψηλά και να πιστέψεις στις δυνάμεις σου. Με πίστη και ταπεινότητα, απόκτησε όσα ονειρεύεσαι. Μην αφήσεις κανέναν να περπατήσει με τα δικά σου παπούτσια, πάλεψε όπως εσύ ξέρεις και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν! Εύκολο δεν είναι, ούτε όμως απίθανο! όνειρα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here