διακοπές

Μόλις τρεις μέρες μένουν μέχρι να φύγει και αυτός ο Αύγουστος. Αυτό, τυπικά, σημαίνει ότι το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι σε αυτήν την χώρα έχουμε καλοκαίρι μέχρι τον Οκτώβρη, οπότε σταμάτα να μελαγχολείς από τώρα. Για κάποιους οι διακοπές αρχίζουν τον Σεπτέμβρη. Οι εκλεκτοί των αδειούχων, αφού απολαμβάνουν τα νησιά στην καλύτερή τους φάση.

Όσο διασκεδαστική κι αν είναι αυτή η περίοδος, κάποια τυπικά θέματα δεν παύουν να μας απασχολούν. Ένα από αυτά, φυσικά, είναι και το οικονομικό κομμάτι των διακοπών. Κι όμως, δεν χρειάζεται να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα για να περάσουμε καλά. Με πολύ απλά βήματα και χωρίς να στερηθείς κάτι, μπορείς να κάνεις low budget διακοπές σε ένα ελληνικό νησί, κι ας σου φαντάζει αδύνατο.

  • Κάνε ένα οικονομικό πλάνο, πριν φύγεις διακοπές. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξέρεις το ακριβές ποσό που μπορείς να διαθέσεις και να μην ξεφύγεις από αυτό.
  • Δεν χρειάζεται να τρως όλα σου τα γεύματα απ’ έξω. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, πήγαινε σούπερ μάρκετ και πάρε κάποια βασικά πράγματα.
  • Παράγγειλε με σύνεση. Σίγουρα, όταν πας σε ένα εστιατόριο, παραγγέλνεις πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείς να φας στα αλήθεια.
  • Όταν πηγαίνεις στην παραλία, δεν είναι υποχρεωτική η αγορά ξαπλώστρας. Από αυτό και μόνο θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα.
  • Άσε πίσω το αυτοκίνητο. Τα εισιτήρια του είναι συνήθως τριψήφιο νούμερο στα πλοία. Προτίμησε να νοικιάσεις ένα μηχανάκι, αν είναι αναγκαίο ένα μεταφορικό μέσο.
  • Ένα ή δυο σουβενίρ είναι αρκετά για να σου θυμίζουν τις διακοπές σου. Παραπάνω από τόσα είναι υπερβολή και φυσικά δεν κάνει καλό ούτε στο πορτοφόλι σου.
  • Κάνε μια έρευνα και διάλεξε έναν οικονομικό προορισμό. Υπάρχουν και νησιά που το μπουκαλάκι με νερό δεν κάνει 1.20.
  • Εναλλακτικά, μπορείς να σκεφτείς ως λύση για εξοικονόμηση χρημάτων το camping. Δεν είναι για όλους αλλά αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις ποτέ. Δες το σαν περιπέτεια.

Καλές διακοπές στους τελευταίους των διακοπών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here