Θέλεις να γνωρίσεις έναν άνθρωπο καλύτερα; Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλοί τρόποι να το κάνεις.

Δεν έχει σημασία, το πόσο καλλιεργημένος είναι κάποιος, το τι επαγγέλλεται, το ποια είναι η οικονομική και κοινωνική του κατάσταση. Δοκίμασε απλά πράγματα μαζί του και θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.

Τι υποστηρίζουν οι έρευνες

Έρευνες λένε ότι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσεις κάποιον, είναι το να ταξιδέψεις μαζί του. Εκεί, θα δεις τα όρια του και τις αντοχές του. Θα τον δεις απογυμνωμένο και μη έχοντας την ασφάλεια του οικείου, θα δεις τον πραγματικό του εαυτό. Δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Μπορεί να είναι η σχέση σου, μπορεί κάποιος συνάδελφός. Μπορεί ακόμη να είναι ένας άγνωστος. Ένας απλά συνταξιδιώτης.

Όλες οι περιπτώσεις είναι «κατάλληλες» για να δεις τον άνθρωπο καθαρά με τον χαρακτήρα του. Όσο πιο μακριά από τη ζώνη άνεσης του, τόσο πιο εύκολα εκδηλώνονται τα πραγματικά ένστικτα του.

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις

Ένας άλλος πολύ απλός, εύκολος και πετυχημένος τρόπος είναι να μην επιτρέψεις σε κάποιον να πάρει αυτό που θέλει. Όχι αυτό που πραγματικά χρειάζεται, απλά αυτό που θέλει. Δεν έχει σημασία και πάλι ποιος θα είναι αυτός ο άνθρωπος. Σημασία έχει το γεγονός ότι με κάτι απλό, χωρίς πολλά λόγια, μπορείς να καταλάβεις ολόκληρη την ψυχοσύνθεσή του!

Δεν θα εστιάσω στα παιδιά, τα οποία αναπτύσσουν και εξελίσσουν διαρκώς το χαρακτήρα τους, μέχρι κάποια ηλικία. Θα μιλήσω για τους ενήλικες. Δυστυχώς! Για τους ενήλικες οι οποίοι συμπεριφέρονται πολύ χειρότερα από τα παιδιά. Ακόμη και αν έχουν παιδιά οι ίδιοι και υποτίθεται τα καθοδηγούν δια του παραδείγματος τους!

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Δοκίμασε να στερήσεις από έναν άνθρωπο κάτι που θέλει και θα δεις ξαφνικά μπροστά σου έναν άλλον άνθρωπο από αυτόν που νόμιζες ότι ήξερες.

Θα δεις τον άνθρωπο που μικραίνει τόσο ώστε γίνεται ουσιαστικά ανύπαρκτος. Θα δεις τον νταή και εγωιστή άνθρωπο. Θα δεις τον ευγενικό και τον ενοχικό. Τον θετικό, τον ευγνώμων αλλά και τον μίζερο άνθρωπο. Τον γκρινιάρη. Τον φοβισμένο και τον νάρκισσο. Τον κακομαθημένο αλλά και τον δημιουργικό. Τον άνθρωπο που σηκώνει τα χέρια ψηλά αλλά και τον μαχητή. Τον αγωνιστή.

Μπορείς να αναγνωρίσεις εύκολα όλους τους παραπάνω και ίσως κάπου εκεί, δεις και το ποιος είσαι και εσύ πραγματικά.

Ο νταής, ο κακομαθημένος, ο εγωιστής, ο νάρκισσος

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Θα δεις άνθρωπο να κοντεύει να εκραγεί από θυμό. Θα δεις να βρίζει και να εκσφενδονίζει λέξεις που δυστυχώς τις εννοεί. Μιλάει απόλυτα κυριολεκτικά. Δοκίμασε το και θα δεις τις απαιτήσεις του να αυξάνουν σε όλα τα επίπεδα. Εφόσον δεν μπορεί να έχει αυτό που θέλει, θα συνεχίσει με ότι άλλο μπορεί να πάρει. Θα απαιτεί. Δεν θα ζητάει απλά. Θα απαιτεί και μάλιστα θα απαιτεί να του έρθει αυτό το κάτι στο πιάτο. Όχι δεν θα κοπιάσει. Γιατί να κοπιάσει; Αυτός έχει το δικαίωμα και εσύ την υποχρέωση. Να του το προσφέρεις. Και μάλιστα άμεσα.

Θέλει να αισθάνεται ότι έχει πάντα το επάνω χέρι. Θα βρει τρόπο να χειριστεί τις υπόλοιπες καταστάσεις μη μπορώντας να δεχτεί ότι αυτό που ήθελε για αυτή τη φορά δεν θα ικανοποιηθεί.

Θα προσπαθήσει να φέρει όλα τα υπόλοιπα στα μέτρα του για να δημιουργήσει και πάλι μια ζώνη άνεσης μέσα στην οποία θα μπορεί να κινηθεί. Θα προσπαθήσει να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις και να πάει η συζήτηση εκεί που αυτός θέλει. Για να πάει η κατάσταση εκεί που μπορεί αυτός να υπάρχει. Ή τουλάχιστον έτσι να αισθάνεται. Δοκίμασε να διαφωνήσεις μαζί του, να του πάρεις τη σειρά, να του πάρεις κάτι – το οτιδήποτε – ήθελε αυτός, στην ώρα που το ήθελε. Ολική μεταμόρφωση.

Ο γκρινιάρης, ο φοβισμένος, ο μίζερος, ο ενοχικός

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Εδώ θα δεις ίσως την πιο δύσκολη κατηγορία ανθρώπων.  Είναι οι πιο στάσιμοι και οι πιο κουραστικοί. Δοκίμασε τώρα να δεις τι θα γίνει αν αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πάρει αυτό που θέλει. Γκρίνια, φόβος, μιζέρια και ενοχή, όλα μαζί ένας χυλός. Τρομακτικό, πραγματικά. Πολύ κακός συνδυασμός. Ασταμάτητη γκρίνια. Τα «γιατί» ατελείωτα!!! Φόβος και απραξία. Όσο μεγαλύτερος ο φόβος τόσο μεγαλύτερη και η υποχώρηση και στασιμότητα. Μιζέρια…όλα μαύρα και άραχνα και φόβος με γκρίνια! Και έρχονται και οι ενοχές.

Ο άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα κατηγορήσει τον εαυτό του. Αυτός φταίει που δεν πήρε αυτό που ήθελε. Θα λουφάξει και δεν θα κουνήσει ρούπι. Δεν μπορεί καθαρά να δει γιατί δεν έχει αυτό που επιθυμεί. Σίγουρα δεν του αξίζει. Αυτό το ξέρει καλά. Και μάλιστα πως τόλμησε να «θέλει» κιόλας. Απορεί και με τον εαυτό του. Το τέλος για μεγάλες ιδέες και τολμηρά σχέδια, έχει πεθάνει προ πολλού. Λυπηρό…

Ο ευγενικός, ο θετικός, ο δημιουργικός, ο μαχητής, ο ευγνώμων

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Θα δεχτεί τα γεγονότα. Εντάξει, δεν μπορεί να έχει αυτό που θέλει. Θα προχωρήσει. Θα δοκιμάσει να δει αν μπορεί με κάποιον άλλο τρόπο να το αποκτήσει. Μπορεί να αλλάξει τρένο, αλλά δεν θα αλλάξει τον προορισμό. Θα δει τι διαφορετικό μπορεί να κάνει, έτσι ώστε να φτάσει εκεί που θέλει. Ακριβώς με δημιουργικότητα, με ευγένεια και θετική διάθεση. Θα γελάσει με το «όχι», δεν θα κλάψει. Θα το δει σαν πρόκληση για να δοκιμάσει τα όρια του. Θα το παλέψει.

Δεν σημαίνει ότι δεν θα απογοητευτεί. Μπορεί ακόμη και να κλάψει. Απλά δεν θα μείνει εκεί. Δεν θα τα παρατήσει. Δεν θα κάνει φασαρία, δεν θα χτυπιέται στο πάτωμα. Θα βρει τον τρόπο. Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είναι και αυτοί που έχουν τη ζωή που θέλουν, ακριβώς.

Εσύ που βρίσκεσαι άραγε;

Κανείς μας δεν είναι τέλειος σίγουρα. Προσωπικά επιλέγω τη θετική στάση ζωής και προσέγγισης των καταστάσεων. Με το να είμαστε θετικοί, αρχικά δείχνουμε ευγνωμοσύνη στη Ζωή την ίδια αλλά και στον εαυτό μας. Θετικός δε είναι απαραίτητα αυτός που μόνιμα γελάει ή αντιμετωπίζει τα πάντα με υπεραισιοδοξία. Θετικός είναι ο άνθρωπος που Αποδέχεται και Σέβεται. Πρόσωπα αλλά και καταστάσεις.

Όλοι μας έχουμε τα θετικά μας και τα αρνητικά μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσο περισσότερο ένας άνθρωπος εστιάζει στα θετικά στοιχεία, τόσο καταφέρνει αυτά να τα αναδείξει και να τα καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο.

A woman’s Life – Μαθαίνεις πολλά για τον άνθρωπο, όταν αυτός δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Ας μάθουμε να εστιάζουμε λοιπόν στα θετικά και να μην κολλάμε στα αρνητικά. Έτσι θα τα δούμε σιγά σιγά αυτά να ελαττώνονται, μέχρι που δεν θα μας απασχολούν πια.  

Μην ξεχνάς όμως ότι όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την αυτογνωσία και την αυτό-αποδοχή και πραγματικά αξίζει όσο τίποτε άλλο να επενδύσουμε σε αυτό!!!

Positive Vibes Only…

Προηγούμενο άρθροΆνθρωποι…
Επόμενο άρθροMεταγνωστικές δεξιότητες: Τι είναι-Που χρησιμεύουν
Χαίρεται, είμαι η Μαρία! Είμαι μαμά 2 παιδιών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Πολυσχιδής προσωπικότητα που δημιουργεί μάλλον πρόβλημα σε μονοδιάστατους, μονόπλευρους ανθρώπους. Γενικά ταράζω τα νερά συχνά πυκνά. Τόσο τα δικά μου, όσο και των άλλων. Δεν βολεύομαι καθόλου σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν μου πάει πολύ το μέτριο και το πιο κάτω αυτού. Κυνηγάω τη δράση, ψάχνω την αλλαγή, προτιμώ να ζορίζομαι. Προσαρμόζομαι εύκολα και τολμάω να δοκιμάζω. Από τότε που με θυμάμαι, κάνω βαθιές βουτιές μέσα μου και πάντα κάτι ανεβάζω στην επιφάνεια. Μαγικά μοναχικά αλλά και μοναδικά ταξίδια ψυχής. Στα 40 μου, αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνω με απωθημένα. Στο Blog αυτό θα βρίσκετε τις σκέψεις μου καθώς και στο προσωπικό μου Blog: https://colourfulpebbles.blogspot.com https://www.facebook.com/LifePebbles Ακολουθήστε με στον μοναδικό κόσμο των γυναικών! Θα περιμένω με χαρά την παρέα σας και τα σχόλια σας. Φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here