Διαδίκτυο
Μην φοβάστε το Διαδίκτυο για τα παιδιά σας, Ενημερωθείτε σωστά!

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά γοητεύονται από την τεχνολογία και κυρίως από τον ψηφιακό κόσμο. Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά είναι αναπόφευκτη, καθώς η ζωή μας σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο εξαρτάται σχεδόν σε καθοριστικό βαθμό από αυτά. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι γονείς και να βρουν έναν εποικοδομητικό τρόπο συνεργασίας και επικοινωνίας με τα παιδιά τους, στον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας.

Πολλές φορές οι γονείς καταφεύγουν σε προστριβές και καβγάδες με τα παιδιά τους, οι οποίες πηγάζουν από άγχος και φόβο. Αυτό όμως δεν είναι η λύση και μόνο περισσότερα προβλήματα μπορεί να επιφέρει.

Ακριβώς πάνω σε αυτό το ζήτημα, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση και πληροφόρηση προς τους γονείς.

Διαδικτυακά παιχνίδια

Διαδίκτυο
Μην φοβάστε το Διαδίκτυο για τα παιδιά σας, Ενημερωθείτε σωστά!

Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι από τις πρώτες επιλογές ενός παιδιού. Μπορείτε να κάνετε μια μικρή έρευνα και να βρείτε εφαργμογές και παιχνίδια, τα οποία μάλιστα να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μην αποκλείσετε το παιδί σας από αυτή την διαδικασία. Βρείτε παιχνίδια μαζί και αφιερώστε λίγο χρόνο, ώστε να παίξετε κι εσείς μαζί του. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είναι το παιχνίδι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας.

Δημιουργία Οικογενειακής Συμφωνίας

Για να υπάρχει ισορροπία στο σπίτι, είναι καλό να ρυθμίσετε κάποιους «οικογενειακούς κανόνες». Για παράδειγμα ο υπολογιστής θα πρέπει να είναι σε κοινό χώρο, ώστε να υπάρχει επίβλεψη. Επίσης θα πρέπει να συμφωνηθεί με το παιδί σας ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το χρόνο που θα περνά στο διαδίκτυο.

Διαδίκτυο
Μην φοβάστε το Διαδίκτυο για τα παιδιά σας, Ενημερωθείτε σωστά!

Είναι βασικό να κατανοήσετε τον τρόπο που λειτουργεί το διαδίκτυο, τους κινδύνους που κρύβει αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό μέσο ψυχαγωγίας και ενασχόλησης για τα παιδιά.

Η σωστή ενημέρωση, η ψυχραιμία και η έγκαιρη παρέμβαση όταν αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά είναι οι σημαντικές προϋποθέσεις, για μια αρμονική σχέση με τα παιδιά σας.

Πηγή: www.saferinternet4kids.gr

Προηγούμενο άρθροΙδεοψυχαναγκαστική διαταραχή;;;
Επόμενο άρθροΤΟ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» GAME OF THRONES, ΤΑ SPINOFFS ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ
Είμαι η Ελένη Αναγνώστου και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Έχω σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ με ειδίκευση στην πολιτισμική διοίκηση και επικοινωνία. Εργάζομαι ως σύμβουλος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και παράλληλα διδάσκω σε σχολές μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία και την δημοσιογραφία. Αγαπώ το διάβασμα, την μουσική και τις βόλτες στην παραλία με τις κόρες μου. Είμαι η μαμά της Μαρινέλλης και της Αριάδνης. "I welcome every day with love and joy"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here