Στην Ελλάδα έχουμε πολύ όμορφες παραλίες… άλλες συνηθισμένες και άλλες όχι και τόσο. Κρυμμένες μέσα σε σπηλιές, απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες, όπως και να είναι, είναι πάντα υπέροχες. Εξαιτίας της αγάπης που τρέφουμε σαν λαός για την θάλασσα, αποφάσισα να ψάξω για εκείνες τις λιγότερες συνηθισμένες που υπάρχουν σε όλο το κόσμο.
  • Γυάλινη παραλία, Καλιφόρνια

παραλίεςΗ παραλία αυτή βρίσκεται κοντά στο Frot Bragg στην Καλιφόρνια και δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα ρύπανσης που προκλήθηκε από ανθρώπους. Πλέον η ρύπανση στην παραλία αυτή έχει απαγορευτεί, παραδόξως όμως άφησε πίσω του ένα εξαιρετικά όμορφο αποτέλεσμα που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
  • Η παραλία με τα κοχύλια, Αυστραλία

παραλίες
Αν ενθουσιάζεσαι κάθε φορά που βρίσκεις ένα όμορφο κοχύλι στην παραλία, στην συγκεκριμένη που βρίσκεται στην δυτική Αυστραλία θα ξετρελαινόσουν. Αντί για άμμο, είναι καλυμμένη με μικρά, χαριτωμένα, λευκά κοχύλια. Δεν είναι υπέροχο;
  • Η παραλία με την μαύρη άμμο, Χαβάη

Στην μακρινή Χαβάη, υπάρχει αυτή η παραλία η οποία έχει μαύρη άμμο, η οποία έχει προκληθεί από την λάβα ενός ηφαιστείου που βρίσκεται εκεί. Από την μία οι φοίνικες απέναντι από την θάλασσα, από την άλλη η μαύρη αμμουδιά, δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο εξωτικό από την Χαβάη.
  • Η παραλία με τους πάγους, Ισλανδία


παραλίες
Στην Ισλανδία υπάρχει η παραλία, η Jokulsarlon, που έχει στην αμμουδιά της τεράστια κομμάτια πάγου. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή εδώ είναι πως οι πάγοι σε συνδυασμό με την άμμο της παραλίας, θυμίζουν περισσότερο έναν πανέμορφο πίνακα.
  • Η παραλία με τα δέντρα, Ελλάδα

παραλίες
Τελευταία και καλύτερη ήθελα να αφήσω μια δικιά μας θάλασσα. Πολύ δύσκολο εγχείρημα μιας και χρειάζεται ένα ολόκληρο για αυτό. Μετά από πολύ ψάξιμο, αποφάσισα να μοιραστώ μια παραλία από το νησί μου, γιατί αν δεν παινέψεις και το σπίτι σου… Πρόκειται, λοιπόν, για την παραλία «Έμπλυση» που βρίσκεται στο Φισκάρδο στην Κεφαλονιά και αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες. Και δεν είναι καθόλου περίεργο. Ο συνδυασμός των κρυστάλλινων νερών με τα λευκά βότσαλα και την πλούσια βλάστηση, την καθιστά ένα από τα πιο μαγικά τοπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here