Καλή Χρονιά! Χαρούμενο και Ευτυχισμένο το 2019!

Μια υπέροχη επαγγελματικά, χρονιά τελείωσε για εμένα. Όπως σας έχω ήδη πει, πάντα μα πάντα κάνω τον απολογισμό μου. Πάντα προσπαθώ να διορθώνω τα λάθη μου και να προχωράω μπροστά. Φυσικά, καθώς συναναστρέφομαι πολύ κόσμο, έχω την ευκαιρία να κάνω και πολλές διαπιστώσεις μέσα στη χρονιά, σε ότι αφορά στη συμπεριφορά των καταναλωτών-πελατών. Θα παραθέσω εδώ μερικά συμπεράσματα που έβγαλα φέτος!

A Woman’s Life – Οι διαπιστώσεις ενός κομμωτή…

Κακόβουλες Κριτικές

Επισημαίνω λοιπόν ότι, ο καταναλωτής εάν εισπράξει ως εμπειρία, αυτό που περιμένει, αυτό που είτε είχε μόνος του στο μυαλό του και όντως του το προσφέρανε, είτε είχε κάτι άλλο, αλλά του προσφέρανε αυτό που πραγματικά χρειαζότανε, ΔΕΝ έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει. Όσο ακριβώς του το έχουν κοστολογήσει. Εάν όμως δεν πάρει αυτό που περίμενε, ή παρεκκλίνει κάπως από αυτό που περίμενε, θα σε «τιμωρήσει», με το να μη σε προτιμήσει ξανά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στη χειρότερη θα γράψει την κριτική του στα Social Media. Εκεί θα σε εκδικηθεί.

Αν τον ενδιέφερε πραγματικά να πάρει αυτό που ήθελε ή χρειαζόταν, θα το συζητούσε με το κατάστημα. Έτσι κάνουν οι άνθρωποι ή πρέπει να κάνουν. Να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ μεταξύ τους. Όμως όχι εδώ. Εδώ ο καταναλωτής ενδιαφέρεται για κάποιου είδους εκδίκησης. Θα προσπαθήσει λοιπόν να επηρεάσει αρνητικά άλλους ανθρώπους, τους οποίους δεν γνωρίζει. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει κιόλας.

Πολλές φορές οι κριτικές αυτές είναι πασπαλισμένες με τόση φαντασία, που όταν προσωπικά μου συμβαίνει να το ζήσω, αναρωτιέμαι «Ζήσαμε και ο πελάτης και εγώ, το ίδιο γεγονός; Πότε γίνανε όλα αυτά;». Και δεν έχει να κάνει με το αν όντως θέλω να παραδεχτώ το γεγονός ή όχι. Έχει να κάνει με το ότι ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ…..Λυπηρό…

Θα υπάρχει πάντα επίσης, ο πελάτης εκείνος ο οποίος με όπλο του την κακή του κριτική – και όχι απαραίτητα από προσωπικό του βίωμα – θα απαιτήσει καλύτερη τιμή ή περισσότερες παροχές. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στο δικό μου επάγγελμα. Συμβαίνει πλέον παντού! Ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, καταστήματα λιανικής, φαρμακεία…Κακοπροαίρετοι και κακοί στην επικοινωνία άνθρωποι, οι οποίοι ακόμη και αν είχαν ένα κάποιο δίκαιο, το χάνουν με αυτή τους τη στάση. Δεν αξίζει, πραγματικά, τέτοια συμπεριφορά, απλά και μόνο επειδή έγινε μόδα.

A Woman’s Life – Οι διαπιστώσεις ενός κομμωτή…

Φυσικά θα υπάρχουν πάντα και οι «καλοί» πελάτες. Ως «καλός πελάτης» για εμένα, δεν ορίζεται, όπως ίσως πιστεύετε, αυτός ο οποίος αφήνει χρήματα στην επιχείρησή μου. Υπάρχουν πελάτες που όντως αφήνουν χρήματα, αλλά πραγματικά είναι κακότροποι, γκρινιάρηδες, μίζεροι και πολύ κουραστικοί στην επικοινωνία. Εγώ τους σέβομαι. Όμως δεν είναι αυτό που ορίζω εγώ ως «Καλός πελάτης». Για μένα ο καλός πελάτης, είναι ο «εκπαιδευμένος» πελάτης.

Πέρα από τα προσωπικά του χαρακτηριστικά (ευγένεια, χαμόγελο, σεβασμός, καθαριότητα, διακριτικότητα κ.α), ξέρει πότε θέλει να κάνει τι και πως. Ξέρει πότε θα τηλεφωνήσει για να κλείσει ραντεβού. Ξέρει ποιο είναι το πρόγραμμά του και πως θα μπορέσει να συνδυαστεί με το κομμωτήριο. Έρχεται στη σωστή ώρα και ξέρει να ακούει και να συζητάει.

Είναι ο πελάτης που σε προσέχει. Και όταν του μιλάς, και σε ότι του κάνεις. Συμμετέχει στην όλη διαδικασία ενεργά, αλλά όχι κουραστικά. Δεν επεμβαίνει στη δουλειά σου. Θα χαρεί το λούσιμο, θα χαλαρώσει εκείνη την ώρα. Για αυτό ήρθε. Θα απολαύσει το ρόφημα του καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής του στο χώρο. Και στο τέλος θα θέλει να ξέρει αν χρειάζεται κάποιο προϊόν.

Γνωρίζει όμως ήδη, ότι αν χρειάζεται, θα πάει στο ράφι και θα πάρει. Χωρίς γκρίνιες. Αν δεν χρειάζεται δεν θα τον ζαλίσει κανείς να πάρει σώνει και καλά. Το ξέρει. Θα πληρώσει για τις υπηρεσίες που πήρε ή/και τα προϊόντα, θα χαιρετίσει ευγενικά και θα φύγει. Με τέτοιους πελάτες, ότι και να πάει στραβά, μπορεί εύκολα να διορθωθεί ή να ξεπεραστεί.

Το 2018 ήταν μια χρονιά που έγινε μια μικρή επανάσταση στο χρώμα των μαλλιών σας.

Διαπίστωσα ότι όλο και περισσότερες γυναίκες τόλμησαν μια αλλαγή ή ένα χρώμα που μέχρι λίγα χρόνια πριν, δεν θα το σκεφτόντουσαν ούτε καν να το συζητήσουν. Και όχι μόνο το κάνανε, το χαρήκανε πολύ και το υποστηρίξανε ακόμη πιο πολύ.

Διαπίστωσα ότι πολλοί συνάδελφοι δεν κάνουν καλή δουλειά. Έτσι απλά! Πολλές φορές μάλιστα θα έλεγα ότι είναι και πολύ κακή. Δεν ενδιαφέρονται! Δεν σέβονται τίποτα. Λυπάμαι πολύ που το λέω, είναι όμως αλήθεια. Το 2018 χρειάστηκε να «διορθώσω» πάρα πολλές φορές, άσχημες τεχνικές. Κακά κουρέματα. Πολύ χειρότερα χρώματα. Κάποιες φορές, αρκετές θα έλεγα, συνδυασμός και των 2. Σκέτη πρόκληση!!!

Διαπίστωσα επίσης ότι οι γυναίκες δεν χτενίζονται πλέον στο κομμωτήριο και προτιμούν ένα πρακτικό κούρεμα και μερικά επαγγελματικά εργαλεία (πιστολάκι, μασιά, προϊόντα κ.α) ούτως ώστε να έχουν ένα ευπρεπές αποτέλεσμα στα μαλλιά τους, καθώς τα περιποιούνται μόνες τους στο σπίτι.

Διαπίστωσα ότι οι γυναίκες που με άκουσαν για την φροντίδα των μαλλιών τους, εισέπραξαν καλύτερο αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες. Είτε αφορούσε σε περιποίηση, είτε σε κούρεμα , είτε σε χρώμα.

Διαπίστωσα ότι μια γυναίκα μπορεί να ταξιδέψει χιλιόμετρα, με την ελπίδα ότι θα πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στα μαλλιά της. Είναι διατεθειμένη να το κάνει. Και όταν συμβαίνει, το χαιρόμαστε και οι 2.

Διαπίστωσα ότι οι γυναίκες εισπράττουν το αποτέλεσμα που υπόσχονται τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Όταν προμηθεύονται το προϊόν που χρειάζονται και μόνο όταν το χρειάζονται, έχουν και το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Διαπίστωσα ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα. Είτε αυτό το στόμα είναι το φυσικό, είτε τα Social Media. Το στόμα της εποχής μας.

Διαπίστωσα ότι η καθεμία γυναίκα είναι περισσότερο ενημερωμένη για την μόδα και ξέρει τι θέλει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ενημερωμένη και συνειδητοποιημένη!


A Woman’s Life – Οι διαπιστώσεις ενός κομμωτή…

Ευχή μου για το 2019 είναι να έχουμε όλοι υγεία για αρχή! Να προγματοποιηθούν τα όνειρα σας και να μη σταματήσει ο καθένας να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

Να προσέχετε τα μαλλιά σας, να τους συμπεριφέρεστε με περισσότερη αγάπη. Να τα προσέχετε γιατί είναι η κορώνα στο κεφάλι σας. Να τα προσέχετε γιατί είναι το 70% μιας Selfie Photo – για αυτούς που το κυνηγάνε. Να τα προσέχετε γιατί οι μικρές πολυτέλειες σας αξίζουν! Εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά με όμορφα μαλλιά!!

Μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube «Kteis by DakisPap«. Θα χαρώ πολύ αν σας γνωρίσω και προσωπικά. Μέχρι την επόμενη φορά…Live Your Moments…

Προηγούμενο άρθροΜαριάννα Γληνού, «Το βράδυ κρυφά»!
Επόμενο άρθροΗ δυσλεξία είναι χάρισμα…
20+ χρόνια στον χώρο της κομμωτικής, στην σχολή, ως υπάλληλος σε κομμωτήρια και σχεδόν 20 χρόνια ως ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου ΚΤΕΙΣ στη Θεσσαλονίκη, δεν βαρέθηκα ούτε μια μέρα να εργάζομαι και να προσπαθώ να δημιουργώ όμορφα μαλλιά, να συζητώ με τους φίλους πελάτες μου και να προσφέρω χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους, όσοι με έχουν τιμήσει με το να αφεθούν στα χέρια μου και να μου εμπιστευθούν την εμφάνιση των μαλλιών τους. Μετά από 50.000+ κουρέματα ακόμη έχω το ίδιο ενδιαφέρον για την δουλειά μου και αυτό το πάθος το βγάζω κάθε φορά που ανοιγοκλείνω τα ψαλίδια μου. Έχω αφιερώσει ατελείωτες ώρες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια προσωπικής και κομμωτικής ανάπτυξης και βελτίωσης και από αυτήν εδώ τη στήλη θα μοιράζομαι μαζί σας πολλά και ενδιαφέροντα Πράγματα. Stay Tuned!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here