Φίλοι μου και φίλες, πάλι εδώ πιστοί στο ραντεβού μας! Κατ’ αρχήν να πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο post. Δεν ξεκίνησε έτσι. Είπα να ασχοληθώ με το θέμα μόνο λίγο…σε γενικές γραμμές. Αλλά εδώ θα μιλήσουμε για χρώμα…σε γενικές γραμμές… ε, και καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να μη μιλήσω πολύ. Πάμε λοιπόν!
Ombre, Sombre, Balayage, DipDye…
Όλες αυτές οι τεχνικές, που μας κάνουν να θέλουμε να τρέξουμε να τις εφαρμόσουμε, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: ήρθαν για να μείνουν. Η μόδα έκανε πέρα τα μονόχρωμα μαλλιά. Πλέον συναντάμε fades χρωμάτων, διχρωμίες, τριχρωμίες, crazy colors. Παλιότερα, την διαφορά την έκαναν οι ανταύγειες με αλουμινόχαρτο ή κάποια χρώματα πιο απαλά ή πιο φυσικά. Ο κομμωτής πρέπει πρώτα να βρει την τεχνική που θα ακολουθήσει και μετά την απόχρωση που επιθυμεί η πελάτισσα. Λοιπόν, η μόδα, το στυλ σήμερα, επιβάλλει μαλλιά που τα έχει φιλήσει ο ήλιος, σκούρες ρίζες και ελαφρώς ατημέλητα. Η σταδιακή διαβάθμιση των χρωμάτων προσθέτει βάθος,διάσταση και δεν χρειάζεται retouch κάθε λίγες εβδομάδες. Παρ’ όλο που σαν όροι είναι τόσο γνωστοί πλέον συνεχίζουν να μπερδεύουν και όλοι έχουν μια διαφορετική εξήγηση για τον κάθε ένα. Θα σας πω πως αντιλαμβάνομαι εγώ την σημασία του κάθε όρου καθώς και τις διαφορές με τους υπόλοιπους, ώστε να μην τους μπερδέψετε ξανά.
BALAYAGE

Κάποτε ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσεις ανταύγειες ήταν με τη χρήση αλουμινόχαρτου. Και δεν υπάρχει τίποτα στραβό σε αυτόν, μιας και ακόμη είναι αρκετά ευρέως διαδεδομένος. Οι ανταύγειες με το αλουμινόχαρτο είναι πιο συγκεκριμένες, το αποτέλεσμά τους πιο ομοιόμορφο και δίνουν το μεγαλύτερο δυνατό ξάνοιγμα. Το balayage (προφέρεται μπαλεγιάζ) είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία… Τι είναι: Είναι μια τεχνική, όπου τα μαλλιά χωρίζονται σε τμήματα και βάφονται η ξεβάφονται με κάποιο προϊόν ξανοίγματος. Κάποιες φορές τα τμήματα μετά την εφαρμογή τυλίγονται σε σελοφάν η αλουμινόχαρτο και κάποιες όχι. Μπορεί να το έχετε ακούσει και σαν hair painting ή surfer γιατί αυτό ακριβώς είναι. Ο κομμωτής επιλέγει ποιες τούφες θα είναι πιο ανοιχτές και πως, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει. Τα αποτελέσματα του balayage μπορεί να είναι πολλά, ανάλογα από τον τρόπο που εφαρμόζεται, αλλά μια γενική περιγραφή είναι οι χοντρές σχετικά μη συμμετρικές ανταύγειες, με ομαλή μετάβαση από το ένα χρώμα στο άλλο, το γενικό look να είναι πιο random. Σαν στυλ, επικεντρώνεται περισσότερο στο πως δύο χρώματα ενώνονται μεταξύ τους, παρά στην αντίθεση που δημιουργούν. Αν θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, σαν τα μαλλιά σας να τα έχει φιλήσει ο ήλιος, είστε στο σωστό δρόμο. Και φυσικά, το balayage, όπως και οι ανταύγειες δεν είναι υπόθεση μόνο για μακριά μαλλιά. Ως τεχνική μπορεί να απογειώσει ένα κοντό bob κούρεμα ή να δώσει άλλη διάσταση σε ένα pixie. Όσο εύκολο και αν φαίνεται κάτι που λέγεται free hand painting, μη σε ξεγελάει. Είναι μια δύσκολη τεχνική που το αποτέλεσμά της εξαρτάται καθαρά και μόνο από το πόσο έμπειρος και δεξιοτέχνης είναι ένας κομμωτής. Πολλοί τα παράτησαν βλέποντας ότι οι πρώτες τους εφαρμογές δεν πέτυχαν.(και καλά έκαναν,γιατί μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν διορθώνεται). Αλλά, ένας επαγγελματίας που είναι καλός σε αυτή την τεχνική, έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για να την τελειοποιήσει γι’ αυτό και θα την χρεώσει ανάλογα. Και σε αυτόν θα πρέπει να πάτε, γιατί αυτός θα ξέρει πως να σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα!
OMBRÉ

Το Οmbre, ένα από τα πιο δημοφιλή looks των τελευταίων χρόνων, όπου από την ρίζα ως την άκρη το χρώμα ξεκινάει σκούρο, γίνεται πιο ανοιχτό και καταλήγει στις άκρες σε πολύ πιο ανοιχτό. Η αντίθεση από την ρίζα στην άκρη είναι μεγάλη, αλλά η διαβάθμιση του χρώματος κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται ομαλό. Για να πετύχει αυτό το look, ένας κομμωτής χρησιμοποιεί την τεχνική balayage. Επίσης, μπορούν να προστεθούν ανταύγειες με balayage για να βοηθήσουν στην σωστή ανάμειξη των χρωμάτων. Κάποιες φορές μπορεί ο κομμωτής να χρησιμοποιήσει, σελοφάν ή αλουμινόχαρτο για να ξεχωρίσει τα τμήματα ώστε να μην λερώσουν το ένα το άλλο. Και πάλι, η τεχνική θα λέγεται balayage ή Baleyagombre. Ο κάθε επαγγελματίας έχει το δικό του στυλ. Σκοπός του Ombre είναι να δώσει την εντύπωση μαλλιών που έχουν μακρύνει και τα έχει ξανοίξει ο ήλιος στις άκρες.
SOMBRE

Το Sombre είναι ένα απαλό (soft) ombre, που συνήθως ξεκινάει ψηλότερα, με σκοπό το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό. Οι άκρες παραμένουν ανοιχτές και μόνο κάποιες τούφες γίνονται σκούρες ώστε η διαβάθμιση να γίνεται ομαλότερη. Όπως και στο Ombre το αποτέλεσμα είναι μαλλιά ξανοιγμένα από τον ήλιο που έχουν μακρύνει. Και όπως και το Ombre, όταν γίνει σωστά είναι low-maintenance.
DIPDYE

Το Dipdye είναι ένα χρωματικό εφέ, στο οποίο το επάνω μισό μέρος των μαλλιών έχει εντελώς διαφορετικό χρώμα από τις άκρες. Πιο συγκεκριμένα: Το μισό επάνω μέρος μπορεί να είναι ένα φυσικό χρώμα ή βαμμένο. Οι άκρες πρέπει να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα. Και δεν θα πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διαβάθμιση μεταξύ των δύο χρωμάτων, με αποτέλεσμα μια αυστηρή γραμμή εκεί που ξεκινάνε τα χρώματα. Το look δίνει την αίσθηση πως οι άκρες έχουν βουτηχτεί σε έναν κουβά με μπογιά.
Είμαι σίγουρος ότι πάνω κάτω τα γνωρίζετε όλα αυτά. Ήθελα όμως να προσθέσω και τις δικές μου μικρές λεπτομέρειες πάνω στην κάθε τεχνική για να βοηθήσω όσες φίλες έχουν ακόμη τυχόν απορίες.
Μη διστάσετε να με ρωτήσετε ό,τι σας προβληματίζει γύρω από τις τεχνικές αυτές!
Μέχρι το επόμενο άρθρο μου, μείνετε συντονισμένες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here