Όλες μας έχουμε αλλάξει τα μαλλιά μας ουκ ολίγες φορές, ποια όμως είναι θεωρητικά τα ιδανικά στιλ και κουρέματα για το πρόσωπό μας;
Αν λοιπόν είχατε την απορία και έχετε σκοπό να αλλάξετε σύντομα τα μαλλιά σας, πάμε να δούμε μαζί τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε την αλλαγή!

ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ

Αν θέλετε να δώσετε την ιδέα ότι το πρόσωπο σας είναι λίγο πιο »μαζεμένο»
και να απαλύνετε τις γωνίες σας, τα μακριά μαλλιά και οι φράντζες είναι ιδανικές αφού οι διάφορες υφές και τα ανάλαφρα χτενίσματα κάνουν ακριβώς αυτό!
πρόσωπό
ΟΡΘΟΓΏΝΙΟ ΠΡΌΣΩΠΟ
Όπως και το τετράγωνο πρόσωπο έτσι και το ορθογώνιο σχήμα είναι αρκετά αυστηρό και έντονο! γι’ αυτό τα ατημέλητα μαλλιά είναι μια πολύ καλή επιλογή έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και χαλαρότητα! Μια ακόμη επιλογή, αν θέλετε να τονίσετε τα ζυγωματικά σας, μπορεί να είναι και ένα αρκετά κοντό καρέ, (bob) κάτω από την γραμμή του σαγονιού.
πρόσωπό
V ΣΧΉΜΑ ΠΡΟΣΏΠΟΥ
Το πρόσωπο με σχήμα V, αν και δίνονται κάποια κουρέματα στην φωτογραφία, είναι το σχήμα στο οποίο ταιριάζουν τα περισσότερα κουρέματα και χτενίσματα (τυχαιρούλεεες!!). Το χαρακτηριστικό πηγούνι και το μικρότερο φαινομενικά πρόσωπο μπορεί να υποστηρίζετε από διάφορα στιλ και μήκη!
πρόσωπό
ΣΤΡΟΓΓΥΛΌ ΠΡΌΣΩΠΟ
Το στρογγυλό πρόσωπο έχει «ανάγκη» από κάποιες σκιάσεις και κάποιο μάκρος, γιαυτό και η καλύτερες στιλιστικές σας επιλογές είναι τα μακρυά- μακρυά μαλλιά! Δίνοντας την αίσθηση ενός πιο μακριού και »κομμένου» προσώπου ώστε και τα χρακτηριστικα σας που είναι πιο μαζεμένα και να φαίνονται πιο μεγάλα !
πρόσωπό

ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ

Όπως και στο V σχήμα προσώπου έτσι και στο οβάλ ταιριάζουν πολλά χτενίσματα και κουρέματα. Υπάρχουν και κάποια βέβαια που δίνουν μια ελάχιστα μεγαλύτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας αντί για το σχήμα! Αυτά τα χτενίσματα είναι τα κοντά, τα καρέ και τα μεσαίου μήκους κουρέματα!
πρόσωπό ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ

 

Τα πρόσωπα αυτά είναι από τα πιο ιδιαίτερα μιας και σε αυτά τα πρόσωπα υπάρχουν έντονα κοψίματα ένα επιβλητικό πηγούνι, αλλά και ζυγωματικά! Τα χτενίσματα που ταιριάζουν εδώ είναι τα αγορέ (pixie haircut), τα πολύ μακριά, και οι διάφορες έντονες φράντζες και αφέλειες!
πρόσωπό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here