ερωτικό σύτροφο
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες συνήθως προτιμούν τους άντρες με αθλητικό σώμα και υψηλή κοινωνική θέση; Κι αν όχι, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, γιατί οι άντρες δίνουν συνήθως μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση των γυναικών. Μήπως το υποσυνείδητο παίζει κάποιο ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με το σημερινό άρθρο.

Άντρες

 Η ερωτική έλξη επηρεάζεται τόσο από τη συμφωνία απόψεων μεταξύ των ατόμων, όσο και από τη φυσική τους ελκυστικότητα. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν σημαντική τη φυσική ελκυστικότητα ενός υποψηφίου συντρόφου. Ωστόσο, οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας. Πώς όμως εξηγείται αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων;
Η εξελικτική άποψη εξηγεί την παραπάνω διαφορά. Σύμφωνα με την εξελικτική άποψη, το συναίσθημα του έρωτα είναι τόσο έντονη εμπειρία, επειδή χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατη η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους. Επίσης, αυτή η άποψη δέχεται ότι οι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό ενεργούν με βάση υποσυνείδητους μηχανισμούς οι οποίοι διαμορφώθηκαν στην πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα αναπαραγωγής και επιβίωσης των γονιδίων τους.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την εξελικτική άποψη, οι άνδρες είναι πιθανότερο να προτιμήσουν γυναίκες οι οποίες έχουν μεγάλη πιθανότητα να γεννήσουν υγιείς απογόνους και να τους αναθρέψουν με επιτυχία. Επομένως, οι άνδρες έλκονται ιδιαίτερα από ενδείξεις νεότητας, υγείας και αναπαραγωγικής ικανότητας. Για παράδειγμα, όπως έχουν δείξει έρευνες, οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με νεανικά χαρακτηριστικά (το λεγόμενο “baby-face”), όπως είναι τα μεγάλα μάτια, η μικρή μύτη και το μικρό πιγούνι. Επίσης, προτιμούν γυναίκες με μικρή αναλογία μέσης-γοφών (ως ένδειξη αναπαραγωγικής ικανότητας και υγείας).

ερωτικό σύντροφο

Γυναίκες 

Με τι κριτήρια επιλέγουν ερωτικό σύντροφο με βάση το υποσυνείδητο; Είναι γεγονός ότι τα βρέφη κατά τη γέννησή τους και για πολύ καιρό μετά, προκειμένου να επιβιώσουν εξαρτώνται από τη γονική φροντίδα. Μέχρι πρόσφατα, οι γυναίκες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του θηλασμού, αύξαναν την πιθανότητα επιβίωσης του απογόνου τους αν ο σύντροφος που είχαν επιλέξει μπορούσε να παρέχει τους απαραίτητους πόρους (όπως τροφή και προστασία).
Για τον λόγο αυτό, οι γυναίκες έχουν γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητες σε ενδείξεις κοινωνικής θέσης και κυριαρχικότητας του άντρα. Οι γυναίκες λοιπόν, σύμφωνα με αυτούς τους υποσυνείδητους μηχανισμούς, προτιμούν τους ψηλούς άντρες με αθλητικό σώμα, μεγάλα ζυγωματικά, μακρύ και πλατύ πιγούνι, μεγάλο χαμόγελο, συμπεριφορά που να υποδηλώνει κυριαρχικότητα και τρόπο ένδυσης που να υποδηλώνει υψηλή κοινωνική θέση.
Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, γίνονται με εντελώς υποσυνείδητο τρόπο. Δηλαδή δεν θα δει ένας άντρας μια εμφανίσιμη γυναίκα και θα σκεφτεί σε συνειδητό επίπεδο αν είναι αναπαραγωγική ή όχι. Επίσης, με τη δυναμική πλέον ένταξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας, καθώς και με τα διάφορα εργαλεία που διευκολύνουν τον θηλασμό όταν η γυναίκα απουσιάζει (με θήλαστρα κ.λ.π.), τα παραπάνω κριτήρια για την επιλογή ερωτικού συντρόφου από τις γυναίκες τείνουν να αλλάζουν.
Τελικά… σας λύθηκαν μερικές απορίες;
Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες… Εχθρός της Λήθης ή Φίλος της Θύμησης!
Επόμενο άρθροCinematic Vacation Guide vol.4: Ιταλία
Γεια σας! Είμαι η Ελεάνα Τσακιροπούλου, έχω σπουδάσει στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαι Φιλόλογος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων. Είμαι καλλιτεχνικός τύπος και άτομο γεμάτο ιδέες! Παιδί στην ψυχή και στην εμφάνιση (καθώς μικροδείχνω πολύ), με θετική στάση για τη ζωή, ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία! Η ατάκα μου είναι: «Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν στη ζωή, και πάντα για το καλό μας!». Ονειρεύομαι έναν κόσμο με περισσότερη και ουσιαστική ευτυχία και αγάπη και έχω βάλει ως σκοπό της ζωής μου, όσο και με όποιον τρόπο μπορώ να συμβάλλω κι εγώ σ’ αυτό. Έχω ένα αγοράκι 18 μηνών και κατοικώ στην πανέμορφη Παιανία! Δεν θέλω να σας κάνω απλά παρέα. Θέλω να σας κινητοποιήσω και να συμβάλλω, όσο μπορώ, στην ευτυχία σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here