πίσω

Αναρωτιέσαι ποτέ πώς μπορείς να ξεχάσεις το παρελθόν; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορείς. Το παρελθόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Ενδεχομένως, είναι αυτό που σε έκανε αυτό που είσαι σήμερα, σε έπλασε. Με τις αναποδιές ή τις δυσκολίες ή τα πλήγματα που σου προκάλεσαν άσχημα γεγονότα που έζησες. Τα οποία έχουμε όλοι στο παρελθόν μας. Δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει πληγωθεί ποτέ του! Γιατί όμως, ενώ αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έρχονται στην μνήμη σου από το πουθενά και σε επηρεάζουν ακόμη; Ενώ νομίζεις ότι τα έχεις αφήσει πίσω σου, τα έχεις ξεπεράσει, σαν να το καταλαβαίνουν και έρχονται να σου θυμίσουν πως δεν έφυγαν ποτέ, είναι ακόμα μέσα σου!

Γίνεται τελικά να αφήσεις πραγματικά πίσω το παρελθόν σου; Γίνεται να ξεχάσεις οτιδήποτε σε έχει πληγώσει και να προχωρήσεις μπροστά χωρίς να το φέρεις στην μνήμη σου ξανά; Τα συχνά ταξίδια στο παρελθόν σου είναι πάντα καταστρεπτικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ακόμα και οι θύμησες από όμορφες στιγμές, αν έρχονται συχνά στο μυαλό σου είναι σαν να σου θέτουν έναν περιορισμό για το μέλλον. Επικεντρώνεσαι σε παλιές και ξεχνάς να φτιάξεις καινούριες. Το παρελθόν ανήκει εκεί για κάποιον λόγο. Πρέπει να απαγκιστρωθείς πλήρως από αυτό για να απολαύσεις το επόμενο στάδιο της ζωής σου. Θα έπαιζες ποτέ δεύτερη φορά μια πίστα που έχεις ήδη κερδίσει σε ένα παιχνίδι;

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να σταματήσεις να ζεις στο παρελθόν σου; Κατανόηση και αποδοχή! Αυτά είναι τα δύο όπλα που χρειάζεσαι. Κατανόηση γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι το παρελθόν σου. Είναι ένα μέρος σου της ζωής σου και όχι όλη η ζωή σου. Ό,τι κι αν έγινε, ανήκει εκεί και δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις. Μπορείς! Αποδοχή γιατί θα αφεθείς ελεύθερος, χωρίς τα δεσμά του παρελθόντος. Αποδέξου το! Συνέβη. Είναι η ιστορία σου. Δεν θα αλλάξει. Όμως δεν σε ορίζει!

Είμαστε εδώ για πολύ λίγο για να σε απασχολούν γεγονότα που δεν μπορείς να αλλάξεις.
Να είσαι εδώ, τώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here