Πρακτικές ιδέες για αυτοβελτίωση το νέο έτος

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη σε όλους τους αναγνώστες της στήλης μου «Το κλειδί του Soul»!

Η νέα χρονιά πάντα φέρνει μαζί της ελπίδες για αλλαγή. Ο καθένας από εμάς θέτει νέους στόχους, πολλοί από τους οποίους έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του ίδιου μας του εαυτού και των σχέσεών μας με τους άλλους. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα σας προτείνω μερικούς πρακτικούς τρόπους για να επιτύχετε τη βελτίωση του εαυτού σας και των σχέσεών σας, καθώς και για να ελέγχετε την πρόοδο αυτής της βελτίωσης.

Τρόποι Βελτίωσης του εαυτού μας

  1. Πάρτε ένα ωραίο ημερολόγιο για το νέο έτος. Στο συνοπτικό ημερολόγιο του κάθε μήνα (αυτό δηλαδή που είναι απλά οι αριθμοί των ημερών μαζεμένοι σε μία σελίδα), αντί να διαγράφετε την κάθε μέρα που περνάει, κάντε το εξής: Στο τέλος της κάθε μέρας, αν κρίνετε ότι η μέρα σας κύλησε ευχάριστα ή ότι μείνατε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας και τη σχέση σας με τους γύρω σας, μαρκάρετε τον αριθμό της ημέρας με ένα π.χ. κίτρινο μαρκαδόρο. Αν η μέρα σας δεν κύλησε όπως θα θέλατε ή δεν μείνατε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας, τότε μαρκάρετε τον αριθμό της ημέρας με ένα άλλο χρώμα μαρκαδόρο. Έτσι, στο τέλος του μήνα θα μπορείτε να δείτε με μια ματιά πως ήταν ο μήνας σας και αν καταφέρατε να πετύχετε τους στόχους που θέσατε για τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας.
  • Η κάθε ημέρα είναι και ένα μάθημα. Αν η μέρα σας πήγε καλά και σύμφωνα με τους στόχους σας, τότε σημειώστε στο αναλυτικό ημερολόγιο: Τι ήταν αυτό που κάνατε καλά. Με ποιο τρόπο τα καταφέρατε. Τι σας βοήθησε σε αυτό. Τι προσπάθεια κάνατε. Ποιες ήταν οι σκέψεις που σας βοήθησαν κ.λ.π. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε καλύτερη αυτογνωσία και αυτοπαρατήρηση και δεν θα αφήνετε τα πράγματα στην τύχη. Θα βλέπετε ποιο είναι το δικό σας μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη των πραγμάτων και θα προχωράτε όλο και πιο συνειδητά προς την επίτευξη των στόχων σας για αυτοβελτίωση.
  • Αν η μέρα σας δεν πήγε καλά, καταγράψτε αντίστοιχα στο ημερολόγιο, για ποιους λόγους θεωρείτε πως δεν πήγε καλά, τι σκέψεις κάνατε που δεν σας βοήθησαν /σας δυσκόλεψαν… Στη συνέχεια μετατρέψτε τα όποια αρνητικά σε θετικά και σε μαθήματα, καταγράφοντας για παράδειγμα: Τι μπορούσατε να έχετε σκεφτεί/πει/κάνει διαφορετικά… Τι μπορείτε να κάνετε σε αντίστοιχη περίπτωση την επόμενη φορά ώστε τα πράγματα να εξελιχθούν με καλύτερο τρόπο κ.λ.π. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη, να μαθαίνετε από τα λάθη σας και να γίνεστε συνεχώς όλο και καλύτεροι.

Προσωπική δουλειά

Η αλλαγή του εαυτού μας και των σχέσεών μας προς το καλύτερο θέλει προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας, αυτοπαρατήρηση και οργάνωση. Έτσι, σιγά σιγά θα μάθουμε τι μας βοηθάει και τι όχι και θα επιτύχουμε την αυτοβελτίωση που επιθυμούμε. Εύχομαι σε όλους αυτή η χρονιά να είναι η αφορμή για μια προσπάθεια για καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, με καλύτερες σχέσεις και ικανοποίηση από τους εαυτούς μας! Και να μην ξεχνάτε ότι το βασικότερο συστατικό για κάθε θετική αλλαγή είναι η αγάπη. Αγάπη για τον εαυτό μας και για τους γύρω μας. Καλή επιτυχία στους στόχους σας!

Προηγούμενο άρθροΣτέλλα Πετρίδου, «Έρωτας είναι»!
Επόμενο άρθροΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Γεια σας! Είμαι η Ελεάνα Τσακιροπούλου, έχω σπουδάσει στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαι Φιλόλογος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων. Είμαι καλλιτεχνικός τύπος και άτομο γεμάτο ιδέες! Παιδί στην ψυχή και στην εμφάνιση (καθώς μικροδείχνω πολύ), με θετική στάση για τη ζωή, ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία! Η ατάκα μου είναι: «Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν στη ζωή, και πάντα για το καλό μας!». Ονειρεύομαι έναν κόσμο με περισσότερη και ουσιαστική ευτυχία και αγάπη και έχω βάλει ως σκοπό της ζωής μου, όσο και με όποιον τρόπο μπορώ να συμβάλλω κι εγώ σ’ αυτό. Έχω ένα αγοράκι 18 μηνών και κατοικώ στην πανέμορφη Παιανία! Δεν θέλω να σας κάνω απλά παρέα. Θέλω να σας κινητοποιήσω και να συμβάλλω, όσο μπορώ, στην ευτυχία σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here