Καλή χρονιά σε όλους!!! Εύχομαι πραγματικά να είναι η χρονιά σας και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας!

It’s not the new year that has to be better, It’s YOU!!!

Το γνωρίζετε αυτό το ωραίο; Πολλές φορές συμβαίνει να ευχόμαστε διάφορα χωρίς να γνωρίζουμε τη δύναμη που έχουν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε. Οι λόγος είναι ενέργεια. Όταν κάνουμε μια ευχή από την καρδιά μας με πραγματική αγάπη και ειλικρίνεια, κινούμε νήματα, που ούτε καν φανταζόμαστε ότι υπάρχουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι ευχόμαστε! Παρ’όλα αυτά, χρειάζεται και προσωπική δράση και συμμετοχή στα πράγματα για να οδηγηθούν κάπου! Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Το ίδιο ισχύει και με τις ευχές που κάνουμε εκεί κοντά στην αλλαγή της χρονιάς και όλα μα όλα τα ρίχνουμε στη Νέα, που θα έρθει. Εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες σε κάτι αόριστο. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε οπτική, να δράσουμε και να γίνουμε καλύτεροι τη Νέα χρονιά. Έχουμε πραγματικά 365 νέες σελίδες, νέες ευκαιρίες να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Εδώ, προτείνω 8 τρόπους που με εμένα δουλεύουν! Αν θέλετε, δοκιμάστε τους και πείτε μου την άποψή σας !!!

A Woman’s Life – 4+4 Συμβουλές για Προσωπική Βελτίωση το 2019 !

1. Ξύπνα νωρίς!

Οι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν κάτι ουσιαστικό στην καθημερινότητά τους, αλλάζουν πρώτα από όλα την ώρα που ξεκινούν τη μέρα τους. Ξύπνα νωρίς και ενεργοποιήσου! Οργάνωσε χρονικά τη μέρα που ακολουθεί. Βάλε πρόγραμμα και προσπάθησε να το τηρείς. Θα είσαι λιγότερο αγχωμένη μέσα στη μέρα και έτσι θα αποφύγεις τις αναβολές και τις καθυστερήσεις σε ότι απαιτεί το χρόνο σου. Βασικό!

2. Γυμνάσου!

Το Νους Υγιής…ισχύει! Δεν φτάνει μόνο να γυμνάζεις το μυαλό σου. Όταν γυμναζόμαστε, στο χωροχρόνο που διαθέτει ο καθένας μας, μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε. Κάνοντας πρωινή γυμναστική, βοηθάς το σώμα σου να ξυπνήσει και το μυαλό σου να καθαρίσει. Μπορείς να βάλεις εκείνη την ώρα σε τάξη τις σκέψεις σου και να οργανώσεις τη μέρα σου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις έντονη γυμναστική. Ακόμη και ένας περίπατος 30 λεπτών μπορεί να βοηθήσει.


A Woman’s Life – 4+4 Συμβουλές για Προσωπική Βελτίωση το 2019 !

3. Ξεκίνα με τα δύσκολα το πρωί!

Ο Mark Twain είπε κάποτε, «Eat a live frog first thing in the morning, and nothing worse will happen to you the rest of the day.» Και τι σημαίνει αυτό; Ξεκίνα με τα δύσκολα το πρωί. Οτιδήποτε σε δυσκολεύει, διαχειρίσου το στην αρχή της ημέρας. Έτσι θα είσαι λιγότερο αγχωμένη κατά τη διάρκεια. Ακόμη και αν δεν καταφέρεις να το ολοκληρώσεις, θα έχεις ακόμη όλη την υπόλοιπη μέρα μπροστά σου είτε για βελτίωση, είτε για ολοκλήρωση. Φρόντισε απλά να ξεμπερδεύεις νωρίς. Μόλις συνηθίσεις να ενεργείς με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να οργανώσεις πολύ πιο εύκολα τη μέρα σου και το χρόνο σου γενικότερα. Θα συνειδητοποιήσεις ότι αρχίζει να μπαίνει μια τάξη εξωτερική η οποία θα αντανακλάται και στο εσωτερικό σου. Και το ανάποδο.

4. Βρες τα κίνητρα!

Το να βρεις έμπνευση για κάτι, είναι άλλες φορές εύκολο και άλλες δύσκολο. Εξαρτάται τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τις καταστάσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι στην εποχή που ζούμε, έχουμε όλοι άπειρες κυριολεκτικά πηγές, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση. Σε κάθε τομέα που μας ενδιαφέρει, υπάρχουν άνθρωποι που με τις πράξεις τους, ή τα λόγια τους μας βοηθούν να κινητοποιηθούμε. Αυτούς πρέπει να ακολουθούμε. Μέχρι που να μην χρειαζόμαστε περισσότερα εξωτερικά κίνητρα από τα εσωτερικά μας. Όταν όμως ακολουθούμε επιτυχημένα παραδείγματα, επιτυχημένων ανθρώπων, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε ακόμη και πράγματα που δεν μας ευχαριστούν, να τα κάνουμε σχετικά ευχάριστα. Αν αλλάξουμε την οπτική μας, γίνεται. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να υπάρχουν κίνητρα στην καθημερινότητά μας. Καλή μουσική, ένα καλό βιβλίο, μια ταινία. Αν είμαστε γενικά ανοικτοί στην πληροφορία, μπορούμε να εμπνευστούμε ακόμη και από τα πιο απλά πράγματα.


A Woman’s Life – 4+4 Συμβουλές για Προσωπική Βελτίωση το 2019 !

5. Σπάσε τον κύκλο της συνήθειας!

Κάθε πράξη που εκτελείς τυφλά, απλά από συνήθεια, έχει καταφέρει να θέσει σε λειτουργία ύπνου τον οργανισμό σου. Είτε η συνήθεια είναι καλή, είτε κακή, απλά εκτελείται χωρίς σκέψη. Ενεργώντας με τον τρόπο αυτό και μη αλλάζοντας συμπεριφορά, δεν μπορείς να είσαι σχεδόν ποτέ σε ετοιμότητα αν τα πράγματα κάποια στιγμή πάρουν άλλη τροπή. Αν αναγκαστείς δηλαδή από εξωτερικές συνθήκες να σπάσεις αυτή τη συνήθεια. Με το να αλλάζεις τις συνήθειές σου, δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να αλλάζει ουσιαστικά την κάθε του μέρα. Οι αλλαγές σε κρατάνε σε εγρήγορση και έτσι δημιουργείς τις συνθήκες για περισσότερες καθημερινές ευκαιρίες. Δοκίμασε το. Πιάσε τον εαυτό σας στον ύπνο και ξύπνησε τον για τα καλά.

6. Διάβασε περισσότερο!

Ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Το να μην σπαταλάς το χρόνο σου χαζεύοντας απλά, διάφορα που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, είναι ζωτικής σημασίας. Το να επιλέξεις να διαβάσεις και μάλιστα κάτι που θα σε εμπνεύσει, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου και να τον δεις μέσα από τον καθρέφτη, είναι το ζητούμενο. Κάνε το διάβασμα καθημερινή συνήθεια με πρόγραμμα. Μάθε καθημερινά κάτι νέο. Άνοιξε τους ορίζοντές σου. Διάβασε πράγματα που βάζουν το μυαλό σου να σκέφτεται. Που αισθάνεσαι κάθε φορά που νόμιζες ότι γνώριζες κάτι ήδη, τελικά δεν ξέρεις ούτε τα βασικά. Προκάλεσε τον εαυτό σου!


A Woman’s Life – 4+4 Συμβουλές για Προσωπική Βελτίωση το 2019 !

7. Ξεκουράσου!

Ξεκούρασε τόσο το σώμα σου όσο και το μυαλό σου. Μάθε καθημερινά να αποσύρεσε και να αφιερώνεις ουσιαστικό χρόνο σε αυτό. Εκείνη την ώρα, χαλάρωσε τελείως. Κοιμήσου. Απλά ξάπλωσε . Προσευχήσου. Άκουσε μουσική, ή επέλεξε να μείνεις στη σιωπή. Μάθε να σιωπάς και να ηρεμείς το μυαλό σου. Μάθε να χαλαρώνεις το σώμα σου. Ένα απαλό ίσως μασάζ με αιθερία έλαια. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Όλα αυτά, θα επαναφορτίσουν τις μπαταρίες σου και θα σου δώσουν την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσεις.

8. Ξεκαθάρισε!

Κοινώς, κράτα μόνο ότι έχει ουσία στη ζωή σου! Ξεκίνα με το σπίτι σου. Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι και σου πιάνει χώρο. Χάρισε το. Κάνε ένα καλό καθάρισμα μαζί με το ξεκαθάρισμα. Μάθε να ζεις σε καθαρό περιβάλλον. Αντανακλά και τον εσωτερικό σου κόσμο ταυτόχρονα. Φρόντισε όλα να έχουν τη θέση τους. Ότι περισσεύει απλά δεν το χρειάζεσαι. Μην γεμίζεις κάθε ελεύθερο χώρο. Βάλε τάξη και μάθε να τη διατηρείς. Προχώρα στον κύκλο σου. Ποιος ο λόγος να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που δεν έχετε καμία απολύτως σχέση ουσιαστική; Ποιος ο λόγος να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που δεν σε σέβονται. Που δεν σε εκτιμούν. Που σε χρησιμοποιούν με το να σε θυμούνται όποτε τους βολεύει; Που δεν σε βοηθάνε να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Που είναι μίζεροι και κουράζουν με τη συμπεριφορά τους. Που σε τραβάνε πίσω. Διώξε..διώξε…Ξεκαθάρισε τον κόσμο σου. Ξεκαθάρισε επίσης με τα «θέλω» και τα «μπορώ» σου. Με τις επιθυμίες και τα όνειρά σου. Βάλε προτεραιότητες. Πάρε ανάσα! Θα ελαφρύνεις πολύ!

Κάθε μέρα που ξυπνάς, είναι και μια καινούργια ευκαιρία να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Να αναπτυχθείς και να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Δεσμέυσου σε αυτά τα απλά αλλά ουσιαστικά πράγματα και δες την καθημερινότητα σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Το 2019 δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ανέβει επίπεδο. Το αξίζεις!!!

Προηγούμενο άρθροCome on ‘babe’, let’s do yoga!
Επόμενο άρθροΒιταμίνες και ιχνοστοιχεία για υγειές δέρμα!
Χαίρεται, είμαι η Μαρία! Είμαι μαμά 2 παιδιών και μένω στη Θεσσαλονίκη. Πολυσχιδής προσωπικότητα που δημιουργεί μάλλον πρόβλημα σε μονοδιάστατους, μονόπλευρους ανθρώπους. Γενικά ταράζω τα νερά συχνά πυκνά. Τόσο τα δικά μου, όσο και των άλλων. Δεν βολεύομαι καθόλου σε μια ανιαρή καθημερινότητα. Δεν μου πάει πολύ το μέτριο και το πιο κάτω αυτού. Κυνηγάω τη δράση, ψάχνω την αλλαγή, προτιμώ να ζορίζομαι. Προσαρμόζομαι εύκολα και τολμάω να δοκιμάζω. Από τότε που με θυμάμαι, κάνω βαθιές βουτιές μέσα μου και πάντα κάτι ανεβάζω στην επιφάνεια. Μαγικά μοναχικά αλλά και μοναδικά ταξίδια ψυχής. Στα 40 μου, αποφάσισα ότι δεν θα πεθάνω με απωθημένα. Στο Blog αυτό θα βρίσκετε τις σκέψεις μου καθώς και στο προσωπικό μου Blog: https://colourfulpebbles.blogspot.com https://www.facebook.com/LifePebbles Ακολουθήστε με στον μοναδικό κόσμο των γυναικών! Θα περιμένω με χαρά την παρέα σας και τα σχόλια σας. Φιλιά!

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δώρα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Είναι, όντως. Ψάχνομαι και εγώ…άλλα υιοθετώ, άλλα απορρίπτω. Όταν κάτι «δουλεύει» για εμένα μου αρέσει να το μοιράζομαι.Σου εύχομαι μια πραγματικά υπέροχη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here