Πάσχα

Πάσχα Τα καταστήματα έχουν πληθώρα παιχνιδιών και λαμπάδων. Επειδή όμως μπορεί κάποιοι να είναι μπερδεμένοι με την μεγάλη ποικιλία, σήμερα θα δώσουμε ορισμένες ιδέες για να μείνει το βαφτιστήρι μας ικανοποιημένο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ : ΛΑΜΠΑΔΑ

Η πιο βασική μας αγορά είναι προφανώς η λαμπάδα. Υπάρχουν λαμπάδες με παιχνίδια , με διακοσμητικά ή ζωγραφισμένες. Αν το παιδάκι είναι μικρό σε ηλικία, νομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι να έχει επάνω κάποιο παιχνιδάκι-ήρωα του αγαπημένου του καρτούν. Έτσι θα μπορέσει μετά την Ανάσταση να κρατήσει και κάτι από το κερί. Σε  περίπτωση που μιλάμε για έφηβο, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάτι με μικρό διακοσμητικό, ώστε να μπορεί μετά να τοποθετηθεί στο δωμάτιο του. Η τελευταία κατηγορία αφορά τις περιπτώσεις εκείνες όπου το βαφτιστήρι μας είναι άνω των 18, όποτε απαιτεί μια πιο λιτή επιλογή. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε κερί σκαλιστό ή ζωγραφιστό, ή αν είμαστε από αυτούς που μας αρέσει η δημιουργία να το φτιάξουμε μόνοι μας.

ΔΩΡΟ

Αυτή η κατηγορία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά την αναφέρουμε για την μερίδα των νονών που την έχουν κατά νου. Υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, αναλόγως την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού. Μπορούμε βέβαια να του δώσουμε αν θέλουμε κάποια χρήματα, ούτως ώστε να τα αξιοποιήσει το ίδιο(αν είναι μεγάλο) ή οι γονείς όπως πιστεύουν.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΥΓΟ – ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Μια πολύ ωραία και γλυκιά έκπληξη για το βαφτιστήρι μας, θα ήταν ένα καλάθι που θα περιέχει διάφορα ‘καλούδια’. Τσουρέκι, που είναι και παράδοση του Πάσχα και το τιμούν μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή φυσικά να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Το απαραίτητο σοκολατένιο αυγό ή κουνελάκι (ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα). Θεωρώ πολύ όμορφη κίνηση, μιας και το Πάσχα έχει ως σύμβολο τα κόκκινα αυγά, να βάψουμε λίγα παραπάνω την Μεγάλη Πέμπτη, ούτως ώστε να πάμε και στο βαφτιστήρι μας.

ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟ ΔΩΡΟ

Όσον αφορά τους εναλλακτικούς νονούς, υπάρχουν και εδώ ιδέες. Αν λοιπόν δε θέλουμε να πάρουμε κάτι από τα παραπάνω – εκτός της λαμπάδας – είναι καλή περίπτωση η οργάνωση μιας δραστηριότητας με το πνευματικό μας παιδί. Μπορούμε να κλείσουμε εισιτήριο για κάποια παράσταση ή σινεμά ή κάτι άλλο που θα το ευχαριστούσε πάντα φυσικά με την έγκριση των γονιών του.

Ότι και να διαλέξουμε να προσφέρουμε σε αυτή την ξεχωριστή περίσταση, καλό είναι να θυμόμαστε πως δεν είναι η τιμή που κάνει ωραίο το δώρο, αλλά η πρόθεση και η διάθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here