ψαλίδα

 

Κορίτσια των Quick Beauty Tips καλή σας μέρα! Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα βάσανο που μας ταλαιπωρεί άσχημα… την ψαλίδα. Ας μάθουμε όμως για αρχή τι είναι η ψαλίδα και με ποιον τρόπο επιδεινώνεται:

Ο όρος ψαλίδα σημαίνει την διάσπαση της τρίχας, την φθορά, το ξέπτισμα και από την ιατρική  ονομάζεται τριχοπτίλωση. Προκαλείτε από την θερμική χημική και μηχανική κατάπτωση και φθείρεται το εσωτερικό της τρίχας με αποτέλεσμα να φαίνονται τα μαλλιά μας άτονα και θαμπά. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνουν η διατροφή αλλά  και η υγρασία.

Λύση:

Η λύση για ακόμη μια φορά κρύβεται στα φυσικά προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας! Ας δούμε λοιπόν τέσσερις διαφορετικούς τρόπους πρόληψης και θεραπείας της ψαλίδας!!
  • Για το πρώτο μας μείγμα θα χρειαστούμε: Δυο κουταλιές της σούπας μέλι και άλλες δυο κουταλιές βούτυρο. Αναμειγνύουμε τα  δύο υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Κατόπιν το απλώνουμε  στα μαλλιά μας και το αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Μέτα το πέρας του χρόνου λουζόμαστε κανονικά. Αυτά τα δυο υλικά δυναμώνουν και τρέφουν την τρίχα από το σπάσιμο και τη φθορά.

 

  •  Χαμομήλι: Ένα απόλυτα φυσικό κοντίσιονερ!!! Θρέφει, προστατεύει και  δυναμώνει την τρίχα. Της δίνει λάμψη και παράλληλα ξεμπερδεύει εύκολα τα μαλλιά.

 

  • Ζεστά έλαια:Παίρνουμε ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας και τα ζεσταίνουμε λίγο. Δεν θέλουμε το έλαιό μας να κάψει, απλά να χλιάνει λίγο. Στη συνέχεια το βάζουμε πάνω στα μαλλιά μας κάνοντας ένα απλό μασαζ και το αφήνουμε για 45 λεπτά. Θα παρατηρήσουμε αμέσως  ότι τα μαλλιά μας θα γίνουν πιο δυνατά, πιο όμορφα και πιο λαμπερά

 

  • Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο είναι μεγάλος θησαυρός για τα μαλλιά μας. Τα προστατεύει τα τονώνει, τα δυναμώνει και εμποδίζει το γκριζάρισμα.

Αυτά ήταν τα μυστικά μας και  για σήμερα κορίτσια των φυσικών μυστικών ομορφιάς!!!Πίστες στο ραντεβού μας, θα επανέλθουμε την επόμενη βδομάδα ένα θέμα που μας απασχολεί όλες!!! Να είστε εδώ!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here