Τεχνολογική εξέλιξη.

Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από μια διαρκή τεχνολογική εξέλιξη. Η τεχνολογία έχει εισέλθει στην καθημερινότητα μας με κάθε πιθανό τρόπο. Από τα κινητά, τον υπολογιστή, τις έξυπνες συσκευές και κάθε λογής gadget. Όλοι πλέον από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις πιο μεγάλες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μάλιστα  περνούν πολλές ώρες μέσα σε αυτό.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο προσφέρουν πολλές διευκολύνσεις στην καθημερινότητα. Παρόλα ταύτα η επίμονη ενασχόληση με το διαδίκτυο έχει συνδεθεί με αρνητικές επιπτώσεις στις διαπροσωπικές και προσωπικές μας σχέσεις.


Διαπροσωπικές σχέσεις και νεολαία.

Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, πολλά είναι τα άτομα που πλέον ασχολούνται περισσότερο με το πόσους φίλους έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά σε πραγματικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

Ειδικά η νεολαία σπαταλά αμέτρητες ώρες  επιζητώντας την προσοχή σε εικονικό επίπεδο βέβαια καθώς οι περισσότεροι προβάλλουν μια ζωή και μια καθημερινότητα που δεν έχουν για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των υπόλοιπων διαδικτυακών τους φίλων.

Συνέπειες

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η κοινωνική απομόνωση και η συζήτηση μόνο μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή , καθώς και η διαρκή ανασφάλεια που τρέφεται από το πόση αποδοχή θα έχουν από τους κοινωνικούς τους φίλους.

Όσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις τα προβλήματα που προκύπτουν είναι επίσης ποικίλα.

Η προσκόλληση στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραγκωνίζει τον /την σύντροφο. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που σε εξόδους κάθονται στο κινητό και δεν ανταλλάζουν ούτε μία κουβέντα με το ταίρι τους. Στην περίπτωση βέβαια αυτή η παραμέληση είναι αμφίδρομη.

Άλλη μια κατάσταση που συχνά παρατηρείται είναι η διαρκή ενασχόληση με το κινητό πριν τον ύπνο με αποτέλεσμα την έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφο. Αυτό βέβαια δε παρατηρείται μόνο με το κινητό αλλά και με τη διαρκώς μονίμως ανοιχτή τηλεόραση που η πλειοψηφία από εμάς σπαταλά το χρόνο της.

Η ενασχόληση με το κινητό και το διαδίκτυο έχει συνδεθεί πλέον και με την απιστία. Πολλά είναι τα ζευγάρια που έχουν χωρίσει είτε λόγω των λεγόμενων Like σε φωτογραφίες του αντίθετου φύλου επί μονίμου βάσεως είτε επειδή ο / η σύντροφος στέλνει μηνύματα με κάποιο πρόσωπο .

Στη περίπτωση αυτή πολλοί είναι αυτοί που τα χαρακτηρίζουν ως αθώα αλλά και αυτοί που όντως απάτησαν το σύντροφό τους με  άτομα με τα οποία συνομιλούσαν στο διαδίκτυο

Η μόνιμη ενασχόληση με το διαδίκτυο και το κινητό  έχουν ως αποτέλεσμα την μεταβολή της σεξουαλικής ζωής. Η προσκόλληση σε μία οθόνη οδηγεί σε μειωμένη λίμπιντο. Επιπροσθέτως πολλά είναι τα άτομα, είτε είναι άντρες είτε είναι γυναίκες ,που επισκέπτονται σελίδες ερωτικού περιεχομένου  . Αυτό πολλές φορές οδηγεί σε μειωμένη ερωτική επιθυμία για τον σύντροφό μας.

Επιπροσθέτως οδηγεί σε μία απόκλιση από τη πραγματικότητα καθώς αυτά που παρουσιάζονται είναι εντελώς εικονικά και φαντασιακά χωρίς να ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Βέβαια αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε ανασφάλεια στο ταίρι που αν το ανακαλύψει νιώθει προδομένο ίσως και απατημένο.

Πέρα από τα παραπάνω βέβαια το διαδίκτυο έχει συνδεθεί και σε ατομικό επίπεδο με συμπτώματα αϋπνίας, σύγχυσης, ατυχημάτων και λήψεως βάρους.

Κλείνοντας…

Κλείνοντας , πιστεύω κι εγώ όπως και η πλειοψηφία ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο διευκολύνουν τη ζωή μας και τη καθημερινότητα μας καθώς μας παρέχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα πληροφοριών.

Δε μπορούμε όμως να παραλείψουμε όμως το γεγονός ότι η άμετρη χρήση της είναι καταστρεπτική για το άτομο σε διαπροσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here