Σχέσεις και έρωτας. Ένα κομμάτι της ζωής μας που θα λέγαμε ότι περνάει κρίση. Όλο και πιο συχνά ακούμε ότι δεν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη. Οι άνθρωποι αδυνατούν να πιστέψουν στον αληθινό και αγνό έρωτα. Η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης φαντάζει ιστορία παραμυθιού. Τα οικονομικά θέματα, οι πρακτικές δυσκολίες, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η εξουθενωτική καθημερινότητα, όλα αυτά επιβαρύνουν την ψυχολογία μας. Το αντίκτυπο που έχουν στην διάθεση μας είναι φανερό καθώς μειώνεται η όρεξη για καλοπέραση. Η σωματική κόπωση και η νοητική υπερφόρτωση ρίχνουν τα επίπεδα χαράς και ζωντάνιας.

έρωτας

Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση από τον έρωτα; Από την συντροφιά κάποιου; Μια σχέση από αγάπη μπορεί να προσφέρει πολλά. Τα βάρη της καθημερινότητας μοιράζονται, υπάρχει ένα χέρι να κρατηθείς, μια αγκαλιά για καταφύγιο όταν γυρνάς ερείπιο στο τέλος της ημέρας. Μα το πιο σημαντικό είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε ως προσωπικότητες. Η τριβή με έναν άνθρωπο φέρνει στην επιφάνεια πτυχές μας που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Ανακαλύπτουμε πως η συναναστροφή μπορεί να αποφέρει καρπούς. Τα συναισθήματα που ανθίζουν είναι πρωτόγνωρα για εμάς κάτι που κάνει ακόμα πιο μοναδική την σχέση. Οι ενέργειες δυο ανθρώπων όταν συντονίζονται βγάζουν κάτι μαγικό που δεν περιγράφεται. Μέσα από όλο αυτό το δημιούργημα μεγαλώνουμε πνευματικά και αλλάζουμε. Κάποιοι βρίσκουν το νόημα της ύπαρξής τους, όχι με την έννοια του να υπάρχω αν υπάρχεις εσύ αλλά του θέλω να συνυπάρχουμε.
έρωτας
Ο Χόρχε Μπουκάι έγραψε : << Η σχέση βοηθάει την προσωπική μας εξέλιξη, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Η σχέση προσθέτει. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο. Αξίζει… τον κόπο (δηλαδή, αξίζει να κοπιάσουμε γι’ αυτήν). Αξίζει το βάσανο που προκαλεί. Αξίζει τον πόνο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κι όλα αυτά αξίζουν, γιατί όταν θα τα έχουμε ξεπεράσει δεν θα είμαστε πια οι ίδιοι: θα έχουμε αναπτυχθεί, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι, θα αισθανόμαστε πιο ολοκληρωμένοι.>> 
Ήδη από την γέννησή μας είμαστε ολοκληρωμένοι σαν προσωπικότητες. Καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής μας μεγαλώνουμε, αναπτυσσόμαστε σωματικά-πνευματικά, αλλάζουμε, δοκιμάζουμε. Ώσπου φτάνει η ώρα να επιλέξουμε έναν άνθρωπο να πορευτούμε μαζί του. Πάντα με γνώμονα την καρδιά γιατί κακά τα ψέμματα βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε, το νιώθουμε όταν υπάρχει «κάτι» με κάποιον. Και λέω κάτι διότι δεν εξηγείται, δεν υπάρχει κάποια λέξη να γράψω για να ανταποκρίνεται σε αυτό.
έρωτας
Τα παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο στα βιβλία και στη φαντασία. Ο αληθινός έρωτας γεννιέται από εμάς. Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αρκεί να μην επιτρέψουμε σε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην επιλογή μας. Είναι στο χέρι του καθενός να ζήσει μια ζωή με έναν όμορφο έρωτα , με μια δημιουργική σχέση, με μια παραμυθένια καθημερινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here