Το κουδούνι χτύπησε και τα σχολεία ξεκίνησαν.  Οι μαμάδες που έχουν φέτος τα «πρωτάκια», έχουν να αντιμετωπίσουν  νέες προκλήσεις, ανησυχίες και αγωνίες. Οι σχολικές υποχρεώσεις ήρθαν για να μείνουν! Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να σκεφτούν και το πώς θα οργανώσουν το δωμάτιο του παιδιού τους. Πώς κάνουμε το παιδικό δωμάτιο και σχολικό; 
Μην πανικοβάλλεστε! Ακολουθείστε το τρίπτυχο: Ντουλάπα – Παιχνίδια – Γραφείο.  Ένα παιδικό σχολικό δωμάτιο αποτελείται βασικά από αυτές τις τρεις γωνιές. Το μόνο που μένει, είναι να βρούμε έξυπνες και οικονομικές αποθηκευτικές λύσεις:
Για την Ντουλάπα μπορείτε να προμηθευτείτε κρεμαστές θήκες, διαχωριστικά και κουτιά. Έτσι θα ταξινομήσετε και θα ομαδοποιήσετε ρούχα και αξεσουάρ. Με αυτό τον τρόπο, τα ρούχα δεν θα γίνονται κουβάρι. Επίσης θα βοηθήσετε το παιδάκι σας να ντύνεται μόνο του, γιατί θα ξεχωρίζει εύκολα το κάθε τι.
Τα Παιχνίδια μπορείτε να χωρίσετε ανάλογα με το είδος. Π.χ. όλα τα κουκλάκια μαζί, όλα τα αυτοκινητάκια μαζί.  Άλλος διαχωρισμός μπορεί να γίνει ανάλογα με το μέγεθος. Π.χ. μεγάλα – μικρά παιχνίδια. Αποθηκεύστε τα σε αντίστοιχα κουτιά. Στην αγορά υπάρχει ποικιλία κουτιών σε ζωηρά και χαρούμενα χρώματα και σχέδια. Η λύση αυτή θα δώσει επιπλέον μια ευχάριστη νότα στο χώρο. Παράλληλα θα δώσουν το ερέθισμα στο παιδάκι σας να τακτοποιεί από μόνο του το χώρο του.
Το Γραφείο είναι το μόνο μεγάλο έξοδο που έχετε να κάνετε. Ταυτόχρονα είναι και το πιο σημαντικό. Το γραφείο θα συντροφεύσει το παιδί σας σε όλη την σχολική του ζωή. Συνήθως  συνοδεύεται από μια μικρή βιβλιοθήκη. Μια πιο οικονομική λύση είναι να βάλετε επίτοιχα ράφια σε ωραία χρώματα πάνω και γύρω από το γραφείο. Φυσικά τα ράφια θα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα για λόγους ασφαλείας.
δωμάτιο
Τι προσέχουμε ιδιαίτερα για το γραφείο:
  • Σωστός φωτισμός: υπάρχουν ειδικά φωτιστικά για μελέτη, τα οποία δεν κουράζουν τα μάτια. Το φωτιστικό το τοποθετείτε στην αριστερή πλευρά  του γραφείου, εάν το παιδάκι σας γράφει με το δεξί χέρι και στη δεξιά πλευρά εάν γράφει με το αριστερό. Ακόμα, καλό είναι, εάν αυτό είναι εφικτό, να τοποθετήσετε το γραφείο στο σημείο, όπου μπαίνει το καλύτερο φυσικό φως.
  • Καρέκλα γραφείου: η καρέκλα στην οποία θα κάθεται το παιδί, θα πρέπει να μπορεί να ρυθμίζεται ως προς το ύψος. Να έχει άνετη και αναπαυτική πλάτη και η βάση της να είναι μαλακή. Η ιδανική θέση που θα πρέπει να έχει το παιδί στην καρέκλα είναι η ορθή γωνία.
  • Διακόσμηση γραφείου: Καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε με διακοσμητικά πάνω στο γραφείου του παιδιού. Του αποσπούν την προσοχή από την μελέτη. Φροντίστε να υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα. Π.χ. μολυβοθήκη, σημειωματάρια, πινακάκι με το πρόγραμμά τους. Στα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μπορείτε να βάλετε ένα ωραίο ρολόι. Με αυτόν τον τρόπο θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να κατανέμουν σωστά τον χρόνο της μελέτης τους.
δωμάτιο
Σας προτείνω να συμπεριλάβετε σε όλη αυτή τη διαδικασία  και το παιδάκι σας. Δείτε την αναδιοργάνωση του δωματίου σαν παιχνίδι μαζί του. Θα μετατρέψετε έτσι την άχαρη δουλειά της τακτοποίησης και οργάνωσης του δωματίου, σε μια ευχάριστη εμπειρία!
Καλή σχολική χρονιά!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here