Υπερβολές

Υπερβολές… Οι άνθρωποι -και περισσότερο οι γυναίκες- έχουν την ανάγκη να νιώθουν διαρκώς αρεστοί και αποδεκτοί από το σύνολο. Θέλουν να δείχνουν και να νιώθουν όμορφοι για να ανεβαίνει η ψυχολογία τους. Συχνά όμως για να το καταφέρουν αυτό οδηγούνται σε ακραίες λύσεις, οι οποίες δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι το θέμα του μακιγιάζ. Βλέποντας τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν, συχνά επηρεάζονται θεωρώντας πως πρέπει να τα αποκτήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν όλα. Υπερβολικά βαριά βάση στο πρόσωπο, ψεύτικες βλεφαρίδες, τεράστια φρύδια, υπερτονισμένα μάτια και χείλη –οπωσδήποτε- σαρκώδη. Συνήθως το αποτέλεσμα είναι τραγελαφικό, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αντιληπτό από το ίδιο το άτομο, καθώς θεωρεί ότι έχει εναρμονιστεί με τους γύρω του και ότι είναι πανέμορφο.

Έπειτα στο κομμάτι που αφορά το ντύσιμο, παρατηρούμε πως σε μια προσπάθεια να γίνουν ‘fashion-icon’ καταφέρνουν συνήθως μια κιτς εμφάνιση, που δε συνάδει με την καθημερινή ρουτίνα των περισσοτέρων ανθρώπων. Τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπουμε επίσης το φαινόμενο του μαλλιού-ουράνιο τόξο. Έχουμε ξεχάσει πως είναι μια κλασική απόχρωση και συναντάμε παντού πολύχρωμες ‘συνθέσεις’. Δεν είμαι κατά αυτού, απλά θεωρώ πως σίγουρα δεν μπορούν να το υποστηρίξουν όλοι όσοι το κάνουν και επιπλέον δημιουργείται μεγάλος ‘θόρυβος’ στα μάτια.

Τελευταίο σε αυτή την κατηγορία άφησα το θέμα του τεχνητού μαυρίσματος. Επίσης δεν καταδικάζω τη μέθοδο γιατί θεωρώ και εγώ πως γίνεται για αισθητικούς λόγους, από την άλλη όμως βλέπουμε ανθρώπους που μέσα στο καταχείμωνο έχουν έντονο χρώμα σαν και είναι τέλη Αυγούστου σε κάποιο τροπικό νησί.

Υπερβολές

A woman’s Life: Στοπ στις υπερβολές της εμφάνισης…

Αντρικές Υπερβολές

Όσον αφορά το κομμάτι των αντρών, μάλλον οι υπερβολές είναι λιγότερες. Παρατηρούμε πάλι κραυγαλέες εμφανίσεις σε μαλλιά και ντύσιμο, αλλά κυρίως εστιάζουμε στο ότι ‘πρέπει’ μάλλον να πιστεύουν πως πρέπει να έχεις τατουάζ σε όλο σου το σώμα για να κάνεις αίσθηση. Το τατουάζ για μένα είναι ένα είδος τέχνης και έκφρασης. Άλλα τι να πει κανείς αν συγκρίνει το πως ξεκίνησε και πως κατέληξε όλη αυτή η κατάσταση. Φτάσαμε στο σημείο να προχωρούν σε αυτή την ενέργεια, με μόνο στόχο την προσοχή και την επιβράβευση των υπολοίπων.

Υπερβολές


A woman’s Life: Στοπ στις υπερβολές της εμφάνισης…

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Πιστεύω προσωπικά πως δεν υπάρχει άσχημος άνθρωπος. Και δεν μπορεί να υπάρχει, γιατί η ομορφιά είναι το χαμόγελο, τα χαρούμενα μάτια ή ένα καθαρό πρόσωπο. Μια φροντισμένη επιδερμίδα, είναι αυτή που τη διατηρούμε απλά καθαρή και φωτεινή χωρίς μακιγιάζ ή οτιδήποτε άλλο. Τα λαμπερά μαλλιά που θα σε κάνουν να τα προσέξεις , είναι αυτά που θα μυρίζουν ωραία και θα έχουν ‘αέρα’. Όμορφος είσαι και με ένα απλό τζιν και ένα t-shirt, αρκεί φορώντας τα να νιώθεις πως είσαι υπέροχος ή υπέροχη. Ένα τατουάζ μπορεί να δείξει πραγματικά εντυπωσιακό, αρκεί να το έχεις κάνει γιατί το θες πολύ και σημαίνει κάτι για σένα. Η ομορφιά χρειάζεται αυτοπεποίθηση, σεβασμό στον εαυτό μας και καλή διάθεση.A woman’s Life: Στοπ στις υπερβολές της εμφάνισης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here