ταξιδευτης
Ταξιδευτής : κάποιος που κάνει ταξίδια ή ποιητικά ταξίδια από επιθυμία , από επιλογή .
Θυμάμαι από την παιδική ακόμα ηλικία με ρωτούσανε συγγενείς και θείοι, παππούδες και γιαγιάδες(είμαστε και μεγάλο σόι) τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Η απάντηση που τους έκανε όλους να χαμογελάνε από περηφάνια και χαρά είχε σχέση με επαγγέλματα καριέρας , επαγγέλματα τότε κατανοητά και εύηχα στα αυτιά τους. Γιατρός να γίνεις έλεγε ο παππούς . Όχι δασκάλα πεταγόταν η γιαγιά . Ο καθένας έλεγε τα δικά του και όση ώρα μουρμούριζαν εγώ ταξίδευα με το μυαλό μου αλλού .
Έκανα βόλτες ατελείωτες με το μυαλό μου σε ξένα μέρη που δεν είχα δει , δεν είχα επισκεφτεί ακόμα, και όμως η φαντασία μου σχημάτιζε διαδρομές ολόκληρες δίπλα στο μπλε της θάλασσας , το πράσινο των φύλλων , το καυσαέριο της πόλης , το ερημωμένο χωριουδάκι , τα θεόρατα κτίρια των  μεγάλων αστικών κέντρων που έδειχναν στην τηλεόραση, ακόμα και τη λευκή όψη του χιονιού που απεικονιζόταν στα βιβλία ως κάτι μαγικό. Ήθελα να τα δω όλα αυτά, να τα χορτάσω. Ακόμα θέλω. Ακόμα τριγυρνάω . Ακόμα δε τα χορταίνω τα ταξίδια .

ταξιδευτής

Ατελείωτες οι βόλτες , ατελείωτες και οι εικόνες .  Ένιωθα ζωντάνια, σιγουριά,  θάρρος να απαντήσω ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ! ΘΈΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ.
Θέλω να ταξιδεύω από επιθυμία . Θέλω να κάνω ταξίδια που επιλέγω και όχι ταξίδια που πρέπει να κάνω . Πώς θα γεμίσει η ψυχή χωρίς εικόνες ; Πώς θα αφήσω άδειο το μυαλό από στιγμές και εμπειρίες ; Όσο κι αν μεγαλώσω , θέλω να γυρνάω , να βλέπω το καινούριο, να φοβάμαι το άγνωστο , να βρίσκω τρόπο να ξεφεύγω από την καθημερινότητα  και τις υποχρεώσεις , να ξεπερνώ τα εμπόδια «του δε μπορώ ,δε μου φτάνουν τα λεφτά, δεν έχω χρόνο , πέρασε η ηλικία μου για ταξίδια και εκδρομές, » , να ζω τη ζωή !
Σίγουρα δεν είναι απλό να ταξιδεύεις . Είναι πιο δύσκολο όμως να υπομένεις τη ρουτίνα χωρίς να έχεις κάτι να περιμένεις . Χωρίς καν να προσπαθείς να πετύχεις  μια εξόρμηση σωματική , πνευματική , ψυχολογική. Μόνος σου ή με τον καλύτερο σου φίλο , με τον ερωτικό σου σύντροφο ή με την οικογένεια σου . Άσε το νου να σε ταξιδέψει, μην τον δυσκολεύεις , μην του το στερείς . Στο μυαλό γίνεται πρώτα η διαδρομή , αυτό σε παρακινεί , αυτό βρίσκει λύσεις και τρόπους . Σε θέλει σύμμαχο στο ταξίδι του , μην του βάζεις τα εμπόδια.
Ξεκλείδωσε τα εμπόδια ή κλείδωσέ τα μέσα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here