γράψεις

Συμβαίνει σε όλους! Μερικές φορές, όταν πρέπει να αποφασίσεις τι άρθρο να γράψεις, μένεις άπραγος για ώρες κοιτάζοντας τον κέρσορα να αναβοσβήνει σε μια άδεια σελίδα που δεν λέει να γεμίσει. Και τότε νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα κίνητρο, η ώθηση που χρειάζεσαι δεν έρχεται ποτέ και συνήθως αυτό το άρθρο που είχες κατά νου μένει μόνο εκεί. Ωστόσο, μάλλον αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Όταν γράφεις κάτι απλά και μόνο για να το γράψεις, συνήθως, φαίνεται και οι αναγνώστες σου θα το καταλάβουν. Το ότι έχασες, όμως, για λίγο την έμπνευσή σου δεν σημαίνει ότι έχασες την αγάπη σου για το γράψιμο. Όλοι έχουμε τις μέρες μας! Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να μην νιώθει καλά μια μέρα. Την επόμενη θα είσαι καλύτερα!

Όταν έρθει η επόμενη μέρα, αυτό που έχεις να κάνεις πριν αποφασίσεις τι θα γράψεις είναι να δεις τι υπάρχει στην επικαιρότητα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, αν έχεις ένα fashion blog δεν θα είναι καλή ιδέα να γράψεις για το μουντιάλ. Πρέπει να κινείσαι στον κλάδο σου ώστε να μένει ικανοποιημένο το κοινό που σε ακολουθεί.

Διάλεξε να γράφεις θέματα για τα οποία έχεις γνώσεις. Δίδαξε με άλλα λόγια κάτι που ξέρεις στους αναγνώστες σου. Όταν γράφεις κάτι που ξέρεις καλά, το μυαλό σου θα πάρει φωτιά και δεν θα σταματήσεις να γράφεις μέχρι να τελειώσεις. Σημείωσε, επίσης, ότι τα άρθρα που ξεκινούν με το «Πώς να…» έχουν την μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Διάβασε τα άρθρα που έχεις γράψει ήδη. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, όταν το κάνω εγώ κάθε φορά που στερεύω από έμπνευση, δουλεύει πολύ καλά. Και όταν το έψαξα, είδα ότι ακριβώς η ίδια τεχνική δουλεύει για πολλούς ακόμα. Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις την δουλειά σου από μια άλλη οπτική γωνία που σε βοηθά να αρχίσεις ξανά το γράψιμο.

Εξίσου σημαντικός είναι ο χώρος που επιλέγεις. Προτίμησε να έχεις ένα δωμάτιο που θα είναι μόνο για αυτό. Είναι εντυπωσιακό πως μπορεί ένα απλό δωμάτιο να επηρεάσει την ψυχολογία μας και την απόδοσή μας σε οτιδήποτε κάνουμε. Προτίμησε, λοιπόν, να μένεις στο γραφείο σου για να γράψεις γιατί έτσι ο εγκέφαλός σου θα μπαίνει κατευθείαν σε ανάλογη διάθεση. Μήπως χτες που δεν είχες έμπνευση καθόσουν στον καναπέ του σπιτιού σου με το λάπτοπ αγκαλιά;

Εσύ τι κάνεις όταν δεν έχεις έμπνευση για γράψιμο;

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here