Τα Χριστούγεννα έρχονται σε λίγες μέρες και ο κόσμος ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτές τις άγιες και όμορφες ημέρες. Και  επειδή θεωρώ πως θέλουμε να περάσουμε ποιοτικό και ξέγνοιαστο χρόνο για να ανανεωθούμε, σήμερα θα ασχοληθούμε με όλα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε αυτές τις γιορτές για να είναι οι καλύτερες.

Χρόνος για την οικογένεια

  Το βασικότερο από όλα είναι να σκεφτούμε πώς θα κατανέμουμε το χρόνο μας, ούτως ώστε πέρα από τη δουλειά (αν υπάρχουν άτυχες/οι που δεν παίρνουν άδεια τις γιορτές), να προλάβουμε να νιώσουμε το κλίμα των Χριστουγέννων. Προτείνω να διαμορφώσουμε  ένα ουσιαστικό πλάνο στο μυαλό μας, το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο αυτά που πραγματικά θα θέλαμε να κάνουμε. Αρχικά συγκεντρώνουμε μια μέρα την οικογένεια και στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (αν δεν είναι ήδη στολισμένο από Νοέμβριο). Είναι μια καλή ευκαιρία για μικρή οικογενειακή γιορτούλα που θα περιλαμβάνει την συμμετοχή των παιδιών, παιχνίδι και χορό. Δε χρειάζεται να γίνονται οι προετοιμασίες διεκπαιρεωτικά. Γενικά αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο στα μικρά μας όταν θα είναι κλειστά τα σχολεία, για να κάνουμε πράγματα που συχνά η καθημερινότητα δεν επιτρέπει. Μπορούμε να επισκεφτούμε κάποιο από τα πολλά Χριστουγεννιάτικα χωριά που υπάρχουν και περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και  μεγάλους. Μπορούμε  να παρακολουθήσουμε κάποια παιδική θεατρική παράσταση. Αν πάλι θέλουμε να μείνουμε στο σπίτι, τι καλύτερο από το να  φτιάξουμε μαζί ένα γλυκό για να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, με τη συνοδεία Χριστουγεννιάτικης μουσικής ή ακόμα και το πιο απλό που είναι ποπ κορν και ταινία.

Χρόνος για τον εαυτό μας!!!

     Στο κομμάτι που αφορά εμάς τις ίδιες είναι μια  ευκαιρία να δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. Οργανώνουμε κάποια έξοδο με τις φίλες ή τον σύζυγο μας. Πηγαίνουμε για τις αγορές μας με διάθεση για βόλτα και παίρνουμε έστω και κάτι μικρό για εμάς. Και επειδή γιορτές δε σημαίνει απαραίτητα τρέχουμε παντού, μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε με ένα βιβλίο στο σπίτι. Δε χρειάζεται να γεμίσουμε τις ημέρες μας με υποχρεωτικές επισκέψεις. Βλέπουμε τους ανθρώπους που είναι όντως σημαντικοί για εμάς και είμαι σίγουρη πως αυτό  θα μας ευχαριστήσει τελικά.

Κοινωνική προσφορά!!!

      Επειδή θεωρώ πως οι γιορτές είναι ημέρες προσφοράς και αγάπης, χαρίζουμε κάτι από καρδιάς στον συνάνθρωπό μας. Αγοράζουμε τρόφιμα για να κάνουμε το τραπέζι σε άπορες οικογένειες. Συγκεντρώνουμε τα ρούχα που δε χρειαζόμαστε εμείς ή οι φίλοι μας και τα πηγαίνουμε σε άστεγους. Μαγειρεύουμε εθελοντικά στα συσσίτια που οργανώνονται από δήμους και εκκλησίες. Φυσικά αυτό που λέω πάντα πως είναι το πιο σημαντικό, είναι να προσφέρουμε λίγο από το  αίμα μας, που σίγουρα θα είναι για κάποιον συνάνθρωπό μας δώρο ζωής. Θα δούμε ότι όλα τα παραπάνω θα γεμίσουν’ την καρδιά μας με απροσδόκητη χαρά και ολοκλήρωση. Εννοείται βέβαια πως δεν βοηθάμε μόνο στις γιορτές τους ανθρώπους γύρω μας,  αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Χαμόγελο!!!

       Ολοκληρώνοντας το θέμα μας… αν είμαστε πιθανές οικοδέσποινες, στο τραπέζι δε χρειάζεται καθόλου άγχος. Μη ξεχνάμε ότι η ουσία είναι να περάσουμε όλοι καλά. Αν δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε τα πάντα, ή αν γενικά δεν έχουμε τη δυνατότητα, δε διστάζουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια των καλεσμένων μας. Δεν είναι ντροπή να φέρει ο καθένας κάτι που θα έχει ετοιμάσει ο ίδιος ή να βοηθήσει στις ετοιμασίες. Τέλος για να δείχνουμε λαμπερές δε χρειαζόμαστε μόνο κομψά ρούχα, καλοχτενισμένα μαλλιά και άψογο μακιγιάζ, αλλά και το φωτεινό και ειλικρινές χαμόγελό μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here