Σίγουρα μας εμπνέει αυτή η περίοδος των Χριστουγέννων για να ασχοληθούμε με το σπίτι. Να αλλάξουμε διακόσμηση και στυλ σε όλους τούς χώρους μας. Να δώσουμε ένα ύφος πιο χειμωνιάτικο που να φέρνει στο χώρο λίγο ζεστασιά. Την επιθυμία για ζεστό καφέ με φόντο το τζάκι και την βροχή από το παράθυρο … 

Όλα αυτά όμως τα υλικά που μας οδηγούν στην επίτευξη του στόχου αυτού μένουν στο χώρο μας για λιγότερο από ένα μήνα. Ίσως ούτε εγώ να το πρόσεχα εάν η μητέρα μου δεν μου το θύμιζε! Διότι οι μανάδες ξέρουν και δεν τις παρασέρνει καμιά γιορτινή  περίοδος καταναλωτισμού … 

 Στολίστε με στόχο να μείνει ο χώρος σας στολισμένος για όλη την χειμερινή περίοδο και όχι για 15 ήμερες μόνο . 

 Δημιουργήσετε υπέροχα  διακοσμητικά με μερικά ξύλα κανέλας

τα αρωματικά ξύλα κανέλας είναι μια καλή επιλογή την οποία αρκετοί την ακολουθούν για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τα ξύλα κανέλας μπορούν να παραμείνουν στο χώρο μας μέχρι το τέλος της χειμωνιάτικης περιόδου.  Δεν χρειάζεται απαραίτητα να στολιστούν με λευκή χρυσόσκονη και να παραμείνουν μόνο στον χριστουγεννιάτικο στολισμό μας. 

χρησιμοποιηστε κουκουνάρια 

Τόσο εύκολα να τα βρείτε ακόμα και σε κάποιο πάρκο. Τα κουκουνάρια όπως και τα ξύλα κανέλας μας προϊδεάζουν για μια πιο χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Όσο αφορά την χριστουγεννιάτικη περίοδο, με λίγη λευκή σκόνη τα κουκουνάρια σε κάποιο δίσκο θα χαρίσουν σε κάποια γωνιά του σπιτιού ένα γιορτινό τόνο χωρίς υπερβολές . 

Τοποθετήστε Βάζα  στο χώρο 

Τα βάζα πριν κάποια δεκαετία ήταν το πιο όμορφο δώρο σε καλές γιορτές και θεωρούταν και γούρι σε κάποιες ανατολικές χώρες . Μπορεί να παραμείνει στο χώρο μας ίσως και για χρόνια, αν η διακόσμηση του μπορεί να αλλάζει και να ανανεώνετε για κάθε εποχή. Μια λύση για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε διαφανές επιφάνειες η μονόχρωμα βάζα και να αλλάζει το εσωτερικό του .

Εάν έχει μεγάλο μέγεθος στο εσωτερικό του θα μπορούσε να υπάρχει κάτι διαφορετικό και όχι λουλούδια όπως λευκό βαμβάκι φίλα ξερά και φωτάκια για την περίοδο την οποία διανύουμε  .

Κεριά στο χώρο

παντός καιρού και εύκολα να συνδυαστούν σε όλα τα διαφορετικά στυλ και γούστα. Είτε πολύχρωμα με χρυσόσκονη και μεγάλα μεγέθη είτε σε πιο μίνιμαλ στυλ διακριτικά και μονόχρωμα είναι από τις πιο ασφαλής επιλογές να διακοσμήσουμε το χώρο μας  και ταυτοχρόνως να τον διατηρήσουμε στολισμένο για την χριστουγεννιάτικη περίοδο. Μπορούν να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς καμιά αμφιβολία. Όπως και χώρους που συνήθως αφήνουμε παγωμένους και αδιάφορους όπως οι διάδρομοι και η τουαλέτα .  

 Σημείωση 

Τον χώρο του σαλονιού και της υπόλοιπης κατοικίας θα το δουν αρκετοί καλεσμένοι. Είναι αρεστό και σε αυτούς και σε εσάς να είναι σε αυτό το mood των γιορτών. Όμως υπάρχουν χώροι που περνάτε αρκετές ώρες ίσως και τις περισσότερες της ήμερες εσείς οι ίδιοι… Στολίστε την κρεβατοκάμαρα σας διακριτικά με μονόχρωμα φωτάκια σε κάποια γωνιά. Αφιερώστε λίγο χρόνο και στολίστε την κουζίνα σας την οποία στις γιορτές επισκέπτεστε και μένετε για ώρες εκεί… Χρησιμοποιήστε τα διακοσμητικά που μπορούν να μείνουν στο χώρο όλο τον κρύο χειμώνα. Μην αφήνετε τους χώρους μουντούς τον υπόλοιπο χρόνο . We wish you a Merry christmas !

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here